αγωνες

Published on 21 Σεπτεμβρίου, 2012 | by Kynoclub

0

Η… «κατάρα» του Ribot

Hταν κατά γενική παραδοχή το κορυφαίο Πόιντερ των είκοσι τελευταίων χρόνων! Ο Ribot della Noce όπως είναι το… επίσημο όνομά του κατέκτησε τόσους τίτλους όσους κανένα άλλο Πόιντερ δεν κέρδισε από υπάρξεως της φυλής.

Ξεκίνησε την καριέρα του κερδίζοντας το ιταλικό ντέρμπι το 1997 (γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1995) και αμέσως μετά ήρθαν όλοι οι τίτλοι που ονειρεύεται κάθε ιδιοκτήτης και κυναγωγός ενός τραιάλερ… Πρωταθλητής Ιταλίας, Διεθνής Πρωταθλητής, Πρωταθλητής trialer και Πρωταθλητής Αναπαραγωγός το 1999 σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών.

Εκεί όμως που ο Ribot έδειχνε την κλάση του και τη διαφορά του από τους ομοίους του, ήταν στα μπαράζ! Δύσκολα έχανε σε αυτή τη δοκιμασία των λίγων δευτερολέπτων, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε κερδίσει ακόμα και δυο μπαράζ σε μια μέρα, όταν οι συνθήκες του αγώνα το επέβαλλαν. Το ρεκόρ του όμως ήταν τα τρία μπαράζ (!) που κέρδισε σε μια μόλις ημέρα σε κάποιους αγώνες στην Ισπανία. Τα εξαιρετικά προσόντα αυτού του σκύλου και ο καλπασμός του τον έκαναν γρήγορα γνωστό στους θιασώτες της φυλής, και έτσι πολλοί κυνηγοί και κυνοτρόφοι απευθύνθηκαν στον ιδιοκτήτη του για να ζευγαρώσουν τις θηλυκές τους.

Ζευγάρωσε με περίπου 300 θηλυκές (!) και τα περισσότερα ζευγαρώματα έγιναν χωρίς αμοιβή, ή με αντάλλαγμα μερικών κουταβιών που ο ιδιοκτήτης του ο κ. Elio Cantone συνήθως χάριζε μετά…

Ο Elio Cantone απέσυρε τον Ribot από τους αγώνες το 2003, μετά από τη δεύτερη θέση στο Master, το οποίο είχε ήδη κερδίσει, τον προηγούμενο χρόνο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο Ribot άρχισε να πηγαίνει για κυνήγι και να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως επιβήτορας, επιβεβαιώνοντας κάθε φορά την ικανότητά του να μεταδίδει ως γεννήτορας τα προσόντα του. Ενδεικτικό είναι ότι οι Ιταλοί θεωρούν τον Ribot ως καλύτερο ανάμεσα στους καλύτερους επιβήτορες των τελευταίων 20 χρόνων, μαζί με τους Ardito del Vento, Hardy du Bois au Perches και Milord di Groppo. Μόνο στην Ιταλία έχει δώσει περισσότερους από τριάντα πρωταθλητές, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός τους εκτός των ιταλικών συνόρων.

Tags: , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας