επικαιροτητα

Published on 26 Νοεμβρίου, 2012 | by Kynoclub

0

Το Ξεφούσκωμα των δήθεν…

Στα καφενεία, στα στέκια και εσχάτως στο facebook δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν  ότι έχουν τα τέλεια σκυλιά ενώ  δεν έχουν να τους πούνε τίποτε οι αγώνες και οι πρωταθλητές τους οποίους φυσικά κατηγορούν. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με όλους αυτούς αρκεί να έκαναν τον κόπο να μας έδειχναν τους σκύλους τους για να πεισθούμε και εμείς οι δύσπιστοι. Και αν οι αγώνες στην καμπίσια πέρδικα βρίσκονται έξω από τα ενδιαφέροντα των κυνηγών, οπότε υπάρχει κάποια  δικαιολογία, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους αγώνες της μπεκάτσας. Πού ήταν όλοι αυτοί οι κυνηγαράδες με τους σούπερ σκύλους; Γιατί δεν τους είδαμε στους αγώνες που διοργανώθηκαν στην Κορινθία, στην Θεσσαλονίκη και το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο στον Βόλο; Η δικαιολογία είναι πάλι έτοιμη: ‘’Δεν χάνω εγώ το κυνήγι μου για να πάω σε αγώνες’’. Εντάξει ρε παιδιά… Μας πείσατε με το ατράνταχτο επιχείρημα…

Όμως με τους επαγγελματίες και  τους …κρυφοεπαγγελματίες  τι γίνεται. Που ήταν αυτοί που παράγουν δεκάδες ή και εκατοντάδες σκύλους και λένε ότι τους ενδιαφέρει να παράγουν κυνηγόσκυλα και όχι αγωνόσκυλα; Που ήταν όλοι αυτοί όταν στον Βόλο οι συνάδελφοί (;) τους Ραπακούλιας, Γονιδάκης, Δέδες, Γιάπος κ.λ.π. παρουσίαζαν τα μπεκατσόκυλα της εκτροφής τους; Απλά σφύριζαν αδιάφορα και όπως πάντα είχαν μία δικαιολογία. Την μια είχαν δουλειά, την άλλη περίμεναν πελάτη, την  παράλλη δεν έπαιρνε μπροστά το αμάξι και την άλλη τους έπεφτε μακριά ο Βόλος… Τέτοιες δικαιολογίες και τέτοια επιχειρήματα και μάλιστα από κάποιους που (και) φέτος έκαναν άπειρα χιλιόμεταρ τρέχοντας  από έκθεση σε  έκθεση αλλά εδώ και χρόνια τώρα δεν μας έχουν παρουσιάσει ένα δικό τους μπεκατσόσκυλο. Αυτά τα λίγα, λοιπόν, για τους απανταχού σκυλεμπόρους και τους δήθεν ‘’δασκάλους’’ που σκίζονται για φωτογραφίες στα περιοδικά και το f/b αλλά τελικά δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα στα πραγματικά κυνηγετικά τεστ..

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πουλιά δεν υπήρχαν και έτσι ο μοναδικός σκύλος που μπήκε στη βαθμολογία το τριήμερο των αγώνων του Βόλου ήταν το Πόιντερ ‘’Kavvadias Liadinis’’ του Έκτορα Καββαδία από την Κέρκυρα (!) που κατέκτησε το 1ος Εξαίρετος CACT την δεύτερη μέρα των αγώνων μετά από επανάκληση. Συμμετείχαν περίπου 30 -35 Πόιντερ και Αγγλικά Σέττερ ενώ τους αγώνες στους οποίους έγινε προεπιλογή (δεν ανακοινώθηκε) έκριναν οι κ Θ. Μαγουλάς, Δ Χαλαστάνης, Γ. Χριστάκος , Δ. Μεγαγιάννης και ο δόκιμος κ Τσάλας. Στους αγώνες αυτούς έγινε προεπιλογή για τις εθνικές ομάδες Πόιντερ και Αγγλικών Σέττερ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στις 1 και 2 Δεκεμβρίου.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας