επικαιροτητα

Published on 17 Δεκεμβρίου, 2012 | by Kynoclub

0

Τρόπαιο Γκιώνας! (Όσα σημειώσαμε)

Αγώνες σε μπεκάτσα 15 & 16 Δεκεμβρίου

Δυναμικά ξεκίνησε ο νεοσύστατος Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος με την διοργάνωση των πρώτων του Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων για το ‘’Τρόπαιο Γκιώνας’’ με θήραμα την μπεκάτσα. Συμμετείχαν περίπου 35 σκύλοι εκ των οποίων οι δώδεκα ανήκαν στις ηπειρωτικές φυλές και οι υπόλοιποι στις βρετανικές. Κριτές ήταν οι κ Ν. Στεφανάτος και Δημήτρης Καψάσκης για τα Πόιντερ και τα Σέττερ ενώ για τα Ηπειρωτικά ο πρόεδρος του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν κ Χρήστος Καλφόπουλος.
Τα Αγγλικά Σέττερ ήταν η πολυπληθέστερη φυλή που ήταν διπλάσια από τα Πόιντερ ενώ δύο Γκόρντον συμπλήρωσαν το τερέν των ηπειρωτικών. Τα Μρετόν είχαν τις περισσότερες συμμετοχές ενώ ….συμβολική ήταν η παρουσία των Ντράτχααρ και των Κούρτσχααρ στα ηπειρωτικά.
Η διοργάνωση κατά γενική παραδοχή ήταν πολύ καλή ενώ το …κόστος συμμετοχής μπορούμε αν πούμε ότι ήταν συμβολικό μια και είχε ορισθεί στια 15 ευρώ για τον πρώτο σκύλο και στα 10 από τον δεύτερο και πέρα.
Στον αγνωστικό τομέα τρεις σκύλοι από τα Αγγλικά Σέττερ και τα Πόιντερ κατάφεραν να μπουν στη βαθμολογία το διήμερο των αγώνων ενώ στις ηπειρωτικές φυλές το τρόπαιο δεν απονεμηθεί μια και ουδείς σκύλος κατάφερε να πάρει κάποιο πόντο.
Ο Lois Αγγλικό Σέτετρ (πέντε ετών) των Φώτη Μεντέ και Γιώργου Κοπανιτσάνου με κυναγωγό τον δεύτερο πήρε ένα πολύ όμορφο πόντο φερμάροντας μια μπεκάτσα την πρώτη μέρα των αγώνων και τελικά κατέκτησε το 1ος Εξαίρετος. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ερμής επίσης Αγγλικό Σέττερ (δύο ετών ) του Γιώργου Στούμπου από την Χαιρώνεια της Βοιωτίας.
Την δεύτερη μέρα των αγώνων ο μοναδικός σκύλος που κατάφερε να φερμάρει μπεκάτσα ήταν ο Demon di Barsos του Γιάννη Βάρσου ένα Πόιντερ επτά ετών που έδειξε την εμπειρία της ηλικίας του σε μια δύσκολη φάση και να κατακτήσει το 1Ος Εξαίρετος της ημέρας,
Οι νικητές των δυο ημερών ο Lois και ο Demon εκλήθησαν να αναμετρηθούν σε μπαράζ για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι κριτές Δημήτρης Καψάσκης από την Κόρινθο και ο …Θεσσαλονικιός Νίκος Στεφανάτος δεν δυσκολεύτηκαν να αποφασίσουν μια και ο Lois με το λύσιμό του έδειξε μεγάλα κέφια ενώ αντίθετα ο Demon φάνηκε να …πλήττει με την όλη διαδικασία.
Έτσι ο Lois ένα όμορφο και ικανότατο μπεκατσόσκυλο έγραψε την δική του ιστορία και μαζί την πρώτη σελίδα του Κυνοφιλικου ομίλου Φωκίδος και του τροπαίου Γκιώνας.
–Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ερασιτέχνες μπεκατσοκυνηγοί ενώ και οι 2-3 επαγγελματίες που συμμετείχαν είναι από τους ελάχιστους του κλάδου που εξακολουθούν να ασχολούνται με το κυνήγι της μπεκάτσας και τα μπεκατσόσκυλα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Βρετανικές φυλές
Κριτές Ν. Στεφανάτος-Δ. Καψάσκης
1ος Εξαίρετος ‘’Lois’’ Αγγλικό Σέττερ. Ιδιοκτήτες
Φ. Μεντές / Γ. Κοπανιτσάνος κυναγωγός Γ. Κοπανιτσάνος
2ος Εξαίρετος ΄΄Ερμής’’ Αγγλικό Σέττερ. Ιδ.κυν. Στούμπος Γεώργιος.
Ηπειρωτικές Φυλές
Κριτής Χρήστος Καλφόπουλος
Κανένας σκύλος στη βαθμολογία.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Βρετανικές φυλές
Κριτές -Δ. Καψάσκης/ Ν. Στεφανάτος
1ος Εξαίρετος Demon di Varsos ιδ./κυν. Γιάννης Βάρσος
Ηπειρωτικές Φυλές
Κριτής Χρήστος Καλφόπουλος
Κανένας σκύλος στη βαθμολογία.

Νικητής ‘’Τροπαίου Γκιώνας’’
‘’Lois’’ Αγγλικό Σέττερ. Ιδιοκτήτες
Φ. Μεντές / Γ. Κοπανιτσάνος κυναγωγός Γ. Κοπανιτσάνος

Όσα σημειώσαμε.
–Το κλίμα που επικράτησε και τις δυο ημέρες των αγώνων ήταν πολύ αθλητικό και κυνοφιλικό και ασφαλώς συναδελφικό.
–Όλα δείχνουν ότι ο πρώτος και βασικός πυρήνας των …μπεκατσοσκυλάδων που θέλουν περισσότερους αγώνες σε μπεκάτσα έχει ήδη σχηματιστεί.
–Ο Λαγκαδάς και οι καμπίσιες του πέφτουν πια πολύ μακριά για τους περισσότερους κυνόφιλους ενώ η κατάργηση των αγώνων Πρακτικου Κυνηγίου (στην καμπίσια) από τον ΟΚΑΔΕ ήδη δημιουργεί μια έντονη τάση στροφής των κυνόφιλων στους αγώνες της μπεκάτσας…
–Όμως και οι …πελάτες δείχνουν να ξυπνάνε. Όλο και περισσότεροι προτιμούν τους εκπαιδευτές που ασχολούνται με την μπεκάτσα.
–Το ‘’Τρόπαιο Γκιώνας’’ διοργανώθηκε με την υποστήριξη της τροφής Top Profesional, της Winchester και του kafe-Mandamia ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Έθνος-Κυνήγι, τα ‘’Κυνηγόσκυλα’’ καιι το www.kynoclub.gr
–Με την ευκαιρία των αγώνων τα μέλη του Κ. Ο. Φ. εέλεξαν και την πρώτη επίσημη διοίκηση που είναι η εξής: Πρόεδρος Νίκος Φωτακόπουλος, αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Γ. Γραμματέας Νίκος Στεφανάτος, ταμίας Νίκος Καραδήμας και μέλος Γιάννης Βάρσος. Σιδεροκέφαλοι…
–To επόμενο ραντεβού του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος έχει οριστεί για τις 25, 26 και 27 Ιανουαρίου με νέους αγώνες σε μπεκάτσα. Να βρεθούμε.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας