επικαιροτητα

Published on 30 Ιανουαρίου, 2013 | by Kynoclub

0

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ!

Τα στατιστικά στοιχεία της δουλειάς των θηροφυλάκων της ανακοίνωσε η Δ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος για το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 68 θηροφύλακες της Δ΄ΚΟΣΕ πραγματοποίησαν 67.769 ελέγχους, διαπιστώνοντας συνολικά 803 παραβάσεις του νόμου περί θήρας, αλλά και άλλα παραπτώματα εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος…
Από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012, 373 άτομα παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη με δικογραφίες που σχηματίσθηκαν εναντίον τους, ενώ στις πιο σοβαρές εξ’ αυτών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ι η Ομοσπονδία, παρεμβαίνει και ως “πολιτική αγωγή” κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου διπλασιάστηκαν σχεδόν οι συλλήψεις ατόμων που κυνηγούσαν χωρίς να έχουν εκδώσει ή ανανεώσεις άδειες θήρας, ενώ…τριπλάσιος σε σχέση με την προπερυσινή χρονιά ήταν ο αριθμός των συλλήψεων που αφορούσε τη χρήση ηχομιμητικών συσκευών (κράχτες), μια παράβαση που κατά προτεραιότητα έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει η Ομοσπονδία….
Αισθητά αυξημένος ήταν επίσης και ο αριθμός των μηνύσεων για το παράνομο καρτέρι της μπεκάτσας, όπως και για την άσκηση θήρας χωρίς το προβλεπόμενο διακριτό πορτοκαλί ένδυμα, όπου τα περιθώρια “ανοχής” έχουν εξαντληθεί μετά τα θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια!
Αντιθέτως, σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ήταν τα περιστατικά λαθροθηρίας εντός των Καταφυγίων ή άλλων απαγορευμένων περιοχών, καθώς και της παράνομης θήρας εκτός της νόμιμης κυνηγετικής περιόδου.
Τα ανωτέρω στοιχεία σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Δ ΚΟΣΕ δεν είναι δυνατόν να αποτυπώσουν τη συνεισφορά του σώματος στη βελτίωση των βιοτόπων και στη λειτουργία των εκτροφείων μας, αλλά ούτε και τα νέα καθήκοντα που επωμίστηκαν πρόσφατα οι θηροφύλακες για… την επιτήρηση της λύσσας, την παράνομη υλοτομία και την εφαρμογή του νόμου για τα “Ζώα Συντροφιάς”.
Η γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου που επαναβεβαιώνει και ισχυροποιεί απολύτως τα δικαιώματα, τις αρμοδιότητες και τον προανακριτικό ρόλο της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, είναι σαφές πως λειτούργησε “προωθητικά” για τη λειτουργία του σώματος…
[/box]


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας