ιταλικο σπινονε

Published on 3 Ιουλίου, 2013 | by Kynoclub

0

Ιταλικό Σπινόνε -Spinone Italiano

68 εκατοστά είναι το ανώτερο επιτρεπτό ύψος για τα αρσενικά Ιταλικά Σπινόνε ενώ το κατώτερο 55 εκατοστά. Για τα θηλυκά οι αναλογίες είναι 52-64. Το Σπινόνε, άγνωστο στην Ελλάδα, έχει εξαιρετική όσφρηση, πολύ σταθερή φέρμα και φυσικό απόρτ. Είναι κατάλληλος για όλα τα θηράματα αλλά τα πάει καλύτερα όταν κυνηγάει στο πυκνό ή στον βάλτο. Έχει κοντινή έρευνα και δεν ταιριάζει σε …βιαστικούς και αγχωτικούς κυνηγούς. Στην Ιαταλία γενιούνται κάθε χρόνο πέρίπου 500 κουτάβια ενω εξω από την πατρίδα του υπάρχουν ελάχιστα σκυλιά…

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Κοινωνική, φιλική διάθεση, αντοχή, ιδιαίτερο ταλέντο για πυκνά και δύσβατα εδάφη, υδρόβιο κυνήγι και θηραματοφορία. Εξαιρετική μύτη, “μαλακό” στόμα, υπομονετικός, ήρεμος και ευδιάθετος χαρακτήρας. Αργεί να ωριμάσει, μαθαίνει σταθερά και σίγουρα, λατρεύει την οικογενειακή ζωή και τα παιδιά, είναι απολαυστικός σύντροφος, αλλά έχει έντονα στοιχεία “αγροτικού” σκύλου και δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός μέσα στο σπίτι πριν ενηλικιωθεί.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Δεν ταιριάζει στους κυνηγούς που προτιμούν τα σκυλιά που ωριμάζουν γρήγορα και βγαίνουν στο κυνήγι σε μικρή ηλικία. Η εκπαίδευσή του απαιτεί υπομονή και η διαβίωσή του σε διαμέρισμα μπορεί να παρουσιάσει δυσκολίες. Τρυφερός και ήπιος, χρειάζεται ανάλογη μεταχείριση.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας