Published on 25 Ιουλίου, 2013 | by Kynoclub

Συλλήψεις λαθροθήρων σε Ναύπακτο και Δωρίδα (video)

Αρκετές είναι οι επιτυχίες των θηροφυλάκων των κυνηγετικών συλλόγων Ναυπάκτου, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Θέρμου που μετά από ελέγχους για την πάταξη της λαθροθηρίας οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης 3 άτομα.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια των περιπολιών για τον εντοπισμό παράνομων κυνηγών, το βράδυ της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 12 παρά τέταρτο οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες των κυνηγετικών Συλλόγων Ναυπάκτου και Θέρμου εντόπισαν ένα όχημα στη θέση Παλιόσκαλα και σε σήμα που του έκαναν ο οδηγός του οχήματος σταμάτησε.

Οι θηροφύλακες διαπίστωσαν ότι στο όχημα μάρκας Volkswagen Golf επέβαιναν 2 νεαροί και στο πίσω κάθισμα του οχήματος υπήρχε εκτός θήκης ένα όπλο με φυσίγγια στη θαλάμη του. Ο συνοδηγός του οχήματος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στους θηροφύλακες και αφού άρπαξε το όπλο διέφυγε σε δύσβατη περιοχή.

Ο οδηγός συνελήφθη ενώ στο σημείο βρέθηκε και περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου που οδήγησε τον νεαρό στο τμήμα για τα περαιτέρω.

Άνω Σεργούλα: Νεαροί από την Μαμουλάδα κυνηγούσαν παράνομα λαγό.

Όμως οι επιτυχίες των θηροφυλάκων δεν σταματούν εδώ αφού στις 2 και μισή τα ξημερώματα της Τρίτης προσωπικό των κυνηγετικών συλλόγων Ναυπάκτου, Ευπαλίου και Λιδωρικίου σε περιπολία που έκαναν στην περιοχή της Άνω Σεργούλας εντόπισαν μια μηχανή μεγάλου κυβισμού τύπου Kawasaki και στην οποία επέβαιναν δύο νεαροί που φορούσαν κουκούλες.

Οι θηροφύλακες σταμάτησαν τη μηχανή και σε έλεγχο που έκαναν στους επιβαίνοντες, βρήκαν ένα δίκαννο στο οποίο ήταν προσαρμοσμένος ένας φακός, 20 φυσίγγια καθώς επίσης και ένα λαγό που είχαν σκοτώσει. Οι θηροφύλακες κατέσχεσαν τον οπλισμό και την μηχανή και με την συνοδεία αστυνομικών, οδήγησαν τους δύο νεαρούς που είναι μόνιμοι κάτοικοι Μαμουλάδας Ναυπακτίας στο αστυνομικό τμήμα Ευπαλίου. με απόφαση εισαγγελέα ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ κατασχέθηκαν η μηχανή και το όπλο.

οι θηροφύλακες σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου του κυνηγετικού συλλόγου Ναυπάκτου Γιώργου Λάμπου θα συνεχίσουν τις περιπολίες τους και τον αγώνα για την πάταξη της λαθροθηρίας. πρόκειται για μια πληγή που πρέπει να εξαλειφτεί καθώς για χάρη λίγων ανεγκέφαλων στοχοποιούνται όλοι οι κυνηγοί δήλωσε ο ίδιος.

Στο κυνήγι υπάρχουν νόμοι και κανόνες και όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό θα πρέπει να τους εφαρμόζουμε τόνισε ο κ. Λάμπος ζητώντας παράλληλα και την συνδρομή των πολιτών για τον εντοπισμό των λαθροθηρών.

Πηγή : http://www.agriniopress.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας