επικαιροτητα

Published on 31 Ιουλίου, 2013 | by Kynoclub

0

ΕΔΩ ΟΙ ΦΤΗΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!

Εμφύλιος στην ΣΤ ΚΟΜΑΘ…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση λάβαμε από τον κ Γιώργο Μπαμπαράτσα  πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που σε οργισμένο ύφος απαντά στους επικριτές της πολιτικής της ”φτηνής άδειας”  που εφαρμόζει εδώ και χρόνια ο μεγάλος  βορειοελλαδίτικος Σύλλογος. Όπως ενημερωθήκαμε σε επικοινωνία που είχαμε με τη γραμματεία του  Κ. Σ Θεσσαλονίκης, η Γενική άδεια για τα μέλη του κοστίζει 145 ευρώ, η Περιφερειακή 125 και η Τοπική 105 ευρώ. Δηλαδή το κόστος είναι μικρότερο κατά πέντε περίπου ευρώ σε σχέση με τους υπόλοιπους Κυνηγετικούς Συλλόγους της ΣΤ ΚΟΜΑΘ που προφανώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαρροής μελών. Ενδιαφέρον όμως έχουν και όσα αναφέρει ο κ Μπαμπαράτσας  για την ΣΤ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης αλλά και για το  γενικότερο κυνηγετικό γίγνεσθαι. Δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

babaratzasΕίναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις συνηθίζουμε να λέμε ότι η σιωπή είναι χρυσός. Σε άλλες πάλι ότι η σιωπή δηλώνει αδυναμία.

Φοβούμενος λοιπόν τη δεύτερη περίπτωση επανέρχομαι και οφείλω να εκθέσω και τη δική μας άποψη σε κάποιο έγγραφο που το είδαμε να κυκλοφορεί στα κυνηγετικά στέκια της Θεσσαλονίκης και σε κάποια ″ιντερνετικά″  blogs. Την επιστολή λοιπόν αυτή υπέγραψαν οι κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού με πρώτους πρώτους τους ″Καίσαρες″ της κυνηγετικής εξουσίας του Νομού και της Περιφέρειας μας. Πιθανολογούμε ότι αυτοί παρέσυραν και τους  υπόλοιπους να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα έντυπο που συντάχθηκε στα γραφεία της ΣΤ Κ.Ο.ΜΑ-Θ.

Σημείο τριβής της επιστολής η έκτακτη εισφορά των 5 ευρώ η οποία δεν αποδίδεται, όπως γράφουν, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θεσ/νίκης στην ΚΟΜΑΘ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει σύμφωνα με τα γραφόμενα:

–        Την νομική υποστήριξη και τις προσφυγές σε κάθε άδικη απαγόρευση της λαθροθηρίας

–        Την ενίσχυση της θηροφύλαξης και την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας

–        Το κόστος απασχόλησης επιστημονικού συνεργάτη – ειδικού θηραματολόγου στην υπηρεσία των Κυνηγετικών Συλλόγων

–        Τη σύνταξη μελετών για κάθε κυνηγετικό θέμα

–        Την τεκμηρίωση των κυνηγετικών θέσεων

–        Τη σύνταξη μελετών ειδικά για τις απελευθερώσεις θηραμάτων

–        Την έκδοση του ΠΑΝΘΗΡΑ και άλλων ενημερωτικών εντύπων

–        Την προβολή του έργου των κυνηγετικών οργανώσεων

Ας έρθουμε όμως τώρα στην πραγματικότητα και στις αλήθειες, για τις οποίες όταν δε μιλάμε, τις καλύπτουμε…….

Α. το να γράφεις και να διαδίδεις ότι δεν αποδίδεται η έκτακτη εισφορά υπέρ ΚΟΜΑΘ είναι συκοφαντική δυσφήμιση διότι δεν αποδίδεις κάτι που δεν εισέπραξες.

Β. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι εξουσιαστές του Κυνηγιού ότι μέλη της Ομοσπονδίας είναι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και όχι τα μέλη των Συλλόγων. Άρα σε καμία περίπτωση η Γενική Συνέλευση της ΚΟΜΑΘ δεν νομιμοποιείται να πάρει απόφαση για την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε μέλη Συλλόγων. Αν αποφάσιζε να δώσει ο κάθε Σύλλογος- Μέλος ένα ποσό συγκεκριμένο πχ 1000 ευρώ ήμασταν υποχρεωμένοι να το καταβάλλουμε.

Γ. Αν ο ΚΣΘ εισέπραττε και πλήρωνε την έκτακτη εισφορά, με 3000 μέλη, θα ήταν 15000 ευρώ. Από αυτά τα μισά περίπου θα επιστρέφονταν στο Σύλλογο για διάφορα έξοδα που συνηθίζουν να καλύπτουν με την έκτακτη εισφορά. ( φιλοθηραματικά, βελτίωση βιοτόπων, θηροφύλακας κλπ)

Δηλαδή η ανυπαρξία της ΚΟΜΑΘ εξαρτάται από τα 7500 ευρώ που δεν εισπράττει από τον ΚΣΘ. Τα 7500 ευρώ στερούν από το σύνολο των κυνηγών, όπως γράφουν στην επιστολή, τη δυνατή φωνή και την παρουσία τους στα κέντρα αποφάσεων για τη συνέχιση του κυνηγιού (Βουλή, Υπουργεία, Δασικές Αρχές κλπ).

Αν είχαν λοιπόν οι ″Ράμπο″ της ΚΟΜΑΘ τα 7500 ευρώ από τον ΚΣΘ θα πήγαιναν στην Αθήνα και όλοι οι βουλευτές και Υπουργοί δε θα ήξεραν που να κρυφτούν και τότε το κυνήγι μπορεί να ″επιτρεπόταν και όλο το χρόνο″.

Ούτε ντροπή ούτε τσίπα.

Και ας περάσουμε τώρα και στις πικρές αλήθειες.

Σας παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την έγκριση του απολογισμού της ΚΟΜΑΘ από τη Δ/νση Δασών για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

ESODA

 

Το σύνολο λοιπόν των εσόδων για το 2012 ανέρχεται στο ποσό των 3.409.150,89 ευρώ.

Αυτό είναι το φοβερό ποσό που αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης διαχειρίζονται οι άρχοντες τους κυνηγιού.

Ο πραγματικός λόγος λοιπόν για τον οποίο από τη στιγμή που εδραιώθηκαν στη διοίκηση της ΚΟΜΑΘ τα βάζουν με τον ΚΣΘ είναι επειδή θέλουν να διαχειρίζονται μόνοι τους αυτό το ποσό χωρίς να υπάρχει εκπρόσωπος από άλλο Σύλλογο της Θεσσαλονίκης στα πόδια τους.

Γι’ αυτό το λόγο δε φέρνουν για συζήτηση σε Γ.Σ  την πρόταση για αλλαγή του καταστατικού ώστε να μπορεί κάποιος στο ΔΣ που δεν είναι από Θεσσαλονίκη να πάρει τη θέση Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα, Ταμία.

Ας σταματήσουν λοιπόν τις συκοφαντίες για τη μη απόδοση της έκτακτης εισφοράς από τον ΚΣΘ και ας απαντήσουν στον κόσμο της κυνηγετικής οικογένειας που ξοδεύονται στην πραγματικότητα τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μαθαίνουμε για άλλες ομοσπονδίες όπως η Δ ΚΟΣΕ  πχ που με λιγότερα χρήματα έχουν αγοράσει τρακτέρ και μηχανήματα για τη βελτίωση των βιοτόπων, έχουν κάνει σύγχρονα εκτροφεία αναπαραγωγής θηραμάτων, έχουν ασχοληθεί με τον εμπλουτισμό των βιοτόπων τους με είδη που έχουν εκλείψει και βλέπουμε συχνά πυκνά την παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης. Οι δικοί μας τι κάνουν και που βρίσκονται?

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να χρησιμοποιούν Διοικούντες και Επιστημονικοί Συνεργάτες αυτοκίνητα της Ομοσπονδίας με πληρωμένα καύσιμα – ασφάλειες – βλάβες με χρήματα των κυνηγών ενώ πολλοί δεν έχουν να μετακινηθούν για να ασκήσουν το αγαπημένο τους χόμπι, το κυνήγι.

Ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν καρτοκινητά για τις μεταξύ τους συνομιλίες δωρεάν, ξοδεύουν 5- 6000 κάθε μήνα από τα χρήματα των κυνηγών. Ξοδεύουν 140000 ευρώ για διοικητικά έξοδα και 30000 για Νομικό Σύμβουλο. Απασχολούν υπαλλήλους που για δυο ημέρες εργασίας αμείβονται με 20-30.000 ευρώ το χρόνο.

Και τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ανυπαρξία και η ανικανότητα τους, επέτρεψε στο Δασαρχείο Βέροιας αδιαμαρτύρητα να στερήσει από τους Συλλόγους ευθύνης του την επιβολή της έκτακτης εισφοράς των 20 ευρώ, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα τόσο στους ίδιους τους συλλόγους λόγω της μεγάλης μείωσης των εσόδων τους αλλά και στους όμορους συλλόγους που εξαιτίας της φθηνότερης άδειας έχασαν πολλά από τα μέλη τους που μετακινήθηκαν για οικονομικούς λόγους.

Και ύστερα μιλάνε για τον αθέμιτο ανταγωνισμό του ΚΣΘ με τα  5ευρώ.

Επιτέλους πρέπει κάποτε να ξυπνήσουμε και να απαλλαγούμε από τους “κυνηγοπατέρες”.

Γεώργιος Μπαμπαράτσας


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας