επικαιροτητα

Published on 28 Αυγούστου, 2013 | by Kynoclub

0

Σήμερα η κηδεία του Νίκου Μάργαρη.

Το τελευταίο αντίο στον ακαδημαϊκό δάσκαλο και πρωτοπόρο της οικολογικής σκέψης στην Ελλάδα λένε σήμερα οι φίλοι και η οικογένεια του Νίκου Μάργαρη ο οποίος έχασε χθες τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 70 χρόνων.

Καθηγητής και διευθυντής από το 1999 του ελληνικού National Geographic, ο Νίκος Μάργαρης γεννήθηκε στο Βόλο το 1943 και πραγματοποίησε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε ακαδημαϊκός δάσκαλος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο τελευταίο εξελέγη Καθηγητής Α’ και Διευθυντής Τομέα Οικολογίας στα 35 του. Επιπλέον δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου υπήρξε κι ο εμπνευστής, ιδρυτής και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Παθιασμένος με την επιστήμη του, υπήρξε πρωτοπόρος της Μεσογειακής Οικολογίας Φυτών στην οποία μύησε γενεές φοιτητών που σήμερα συνεχίζουν το έργο του. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του καριέρα, ήταν συγγραφέας, δημοσιογράφος και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, που ευαισθητοποίησαν το ευρύ κοινό σε θέματα φυσικού, κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Πριν λίγο καιρό πρόλαβε να αποκτήσει το πρώτο του εγγόνι, στο οποίο και δόθηκε το όνομά του.

Η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα σύσσωμη εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια ενός τόσο σημαντικού μέλους της.

Πηγή : http://www.ethnos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας