αγριοχοιρος

Published on 3 Σεπτεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Αγριογούρουνα εναντίον… ΙΧ!

Τράκαραν με… κοπάδι αγριογούρουνων και κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Αγιο είχαν δύο γυναίκες οδηγοί που διασταυρώθηκαν με μια οικογένεια αγριογούρουνων στην επαρχιακή οδό Λάρισας-Συκουρίου στη διασταύρωση Κυψελοχωρίου και έπεσαν με ταχύτητα πάνω στα ζώα, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά και μεταξύ τους.

Οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λάρισας, η μία με σπασμένα πλευρά και σοβαρά κατάγματα σε όλο της το σώμα και η άλλη επίσης με κατάγματα σε καλύτερη όμως κατάσταση.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και, όπως είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Συκουρίου, Στέλιος Τσακμάκης, «είναι από αυτά που συμβαίνουν μία φορά στα χίλια χρόνια».

Σε αγροτική περιοχή, μπροστά από εργοστάσιο εισαγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας φυσικών πετρωμάτων και μόλις 10 χιλιόμετρα από την ΠΑΘΕ, κατηφόριζε από τον Κίσαβο μια οικογένεια αγριογούρουνων, αποτελούμενη από περίπου 20 άτομα, χοιρομητέρες και μικρά. Δύο Ι.Χ. κινούνταν αντίθετα, ένα Opel Corsa με οδηγό 44χρονη κατευθυνόταν προς τη Λάρισα και ένα Kia Picanto με οδηγό 30χρονη προς το Συκούριο. Εντρομες οι δύο γυναίκες οδηγοί βρέθηκαν αντιμέτωπες με την αγέλη των ζώων και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Επεσαν πάνω στα αγριογούρουνα, σκοτώνοντας τρία από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα διέφυγαν προς τα γειτονικά χωράφια. Στη συνέχεια τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους και μετατράπηκαν σε μια μάζα παλιοσίδερα. Διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την τροχαία και την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον δύο ώρες για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί από τα οχήματα.

Στο οδόστρωμα ωστόσο βρέθηκαν μόνο τα δύο από τα νεκρά αγριογούρουνα, το τρίτο πρόλαβε κάποιος και το πήρε ως… λάφυρο για να έχει μεζέ για τον χειμώνα.

Τα δύο μικρά αγιογούρουνα, βάρους 15 κιλών το καθένα, βγήκαν σε δημοπρασία, έξω από ταβέρνα στο Συκούριο, υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων του δασαρχείου της περιοχής. Πουλήθηκαν προς 80 και 65 ευρώ το καθένα και τα χρήματα, μέσω του δασαρχείου, θα καταλήξουν στο Κεντρικό Ταμείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών, που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Οσο για τις δύο γυναίκες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Πηγή : http://www.ethnos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας