επικαιροτητα

Published on 27 Σεπτεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ”ΑΘΩΩΣΗ” ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΩΝ…

-Παρα την δυσαρέσκεια των χιλιάδων νομοταγών κυνηγών μετα την παραγραφή των αδικημάτων εκατοντάδων λαθροκυνηγών εξ αιτάις της γνωστής τροπολογίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος προτίμησε να σιωπήσει όπως και οι διοικήσεις των κατα τόπους Ομοσπονδιών. Ώσπου επιτέλους ο (ισόβιος ) πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου αποφάσισε να εκδώσει μια επιστολή διαμαρτυρίας. Κάλιο αργά παρα ποτέ…. Αν και θα περιμέναμε ανάλογες ενέργειες από τον επίσης ισόβιο κ Παπαδόδημα πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος….

peloponisos-Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου Χαράλαμπο

-Κοιν.: Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας &Κλιματικής Αλλαγής κ. Καλαφάτη Σταύρο

-Θέμα: «Τροπολογία αποσυμφόρησης δικαστηρίων – αθώωσης λαθροθήρων» –Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Πληροφορηθήκαμε με ΕΚΠΛΗΞΗ που τη διαδέχθηκε ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ και κατέληξε να γίνει ΟΡΓΗ, σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία που προτείνατε με στόχο την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας. Με την τροπολογία αυτή παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία που έχουν τελεστεί έως τις 31-8-2013, δηλαδή των πταισμάτων και των πλημμελημάτων κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

-Χωρίς να ζητηθεί η άποψή μας επί του θέματος, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έγιναν κοινωνοί της είδησης πως αυτομάτως γλυτώνουν από το χέρι του νόμου εκατοντάδες λαθροθήρες και απαξιώνονται οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες στο έργο τους, πάνε χαμένοι οι έλεγχοι που διενεργούν, ο κίνδυνος ακόμη που αντιμετωπίζουν! Απαξιώνεται εκτός των άλλων η συνεισφορά των Κυνηγετικών Οργανώσεων στην προστασία του θηραματικού μας πλούτου και της φύσης γενικότερα, ενώ παράλληλα καθίστανται άσκοπα τα εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίζονται από το υστέρημα των μελών μας και ΜΟΝΟΝ και επενδύονται σε μισθούς Θηροφυλάκων, αγορά οχημάτων, καύσιμα των οχημάτων κλπ χωρίς καμιά επιβάρυνση του κράτους! Αυτή η εξέλιξη είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας να την αποτρέψει άμεσα καταργώντας την τροπολογία αυτή. Δεν είναι δυνατόν για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων να εγκαταλείπεται η φύση και ο θηραματικός μας πλούτος στο έλεος των παρανόμων και με τον τρόπο της η Πολιτεία να τους «επιβραβεύει» αθωώνοντάς τους άνευ δίκης.

-Δυστυχώς δε, είναι η δεύτερη φορά που το ίδιο Υπουργείο για τους ίδιους λόγους ακυρώνει τις προσπάθειες και το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής. Το μόνο μήνυμα που λαμβάνει ο παράνομος, ο ασυνείδητος, ο συστηματικός λαθροθήρας είναι αυτό: «Κάνε εσύ ό,τι θέλεις, κυνήγησε παράνομα, όποτε θέλεις και με όποια μέσα θέλεις, μην εκδίδεις ποτέ σου κυνηγετική άδεια, χτύπα όσα θηράματα θέλεις και οποιουδήποτε είδους, πυροβόλησε απαγορευμένα είδη, κάνε γενικότερα ό,τι θέλεις και…. Μην ανησυχείς! Το κράτος είναι εδώ για σένα! Κάθε 2-3 χρονάκια μια τροπολογία θα βγαίνει να σε απαλλάξει και να βγάλει κορόιδα όλους τους νόμιμους κυνηγούς, όλους τους ευσυνείδητους πολίτες! Μια τροπολογία θα σου δίνει το δικαίωμα να γελάς φαρδιά-πλατιά εις βάρος τους και μπροστά σε κάθε Θηροφύλακα που έρχεται να σε ελέγξει!…»

-ΠΟΙΟΝ προστατεύει η Πολιτεία τέλος πάντων;;; Τον κάθε παράνομο;;; Αντί να αυξηθούν οι ποινές και να γίνει αυστηρότερος ο νόμος, μένει ως έχει και απαλλάσσει όλους αυτούς που έχουν πιαστεί να παρανομούν ως 31-8-13!! Δεν σκεφτήκατε κύριε Υπουργέ πως κάτι τέτοιο θα ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ τους λαθροθήρες;; –Δεν αντιλαμβάνεστε πόσο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ είναι αυτή σας η ενέργεια για τη φύση και το θηραματικό πλούτο που κοπιωδώς αγωνιζόμαστε να διαφυλάξουμε;; Δεν αντιλαμβάνεστε πως απαξιώνοντας και αναιρώντας τη δουλειά και τον αγώνα των Θηροφυλάκων τους αποτρέπετε από το να την κάνουν αποτελεσματικά και φιλότιμα; Δεν αντιλαμβάνεστε πως τους περνάτε το μήνυμα: «Γιατί να κινδυνεύεις εσύ; Γιατί να κουραστείς να συλλάβεις τον επικίνδυνο λαθροθήρα;; Θα αθωωθεί όπως και να έχει!!..» Εσείς ίσως δε γνωρίζετε, αλλά εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα που θρήνησε η κυνηγετική οικογένεια πριν από τρία χρόνια. Τον δικό μας Θηροφύλακα, τον Θεόδωρο Παπασπυρόπουλο, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από λαθροθήρα, αφήνοντας πίσω χήρα και ορφανό βρέφος μηνών!! Για ποιον έγινε αυτή η θυσία και τόσες άλλες;; Τόσοι τραυματισμένοι Θηροφύλακες από το 2000 ως τώρα από βόλια λαθροκυνηγών και λοιπών παρανόμων…

-Δεν αντιλαμβάνεστε το κύμα οργής που θα έρθει από τους χιλιάδες νόμιμους κυνηγούς ολόκληρης της χώρας, των οποίων η συνδρομή για την προστασία της φύσης και της θηραματοπανίδας πάει χαμένη; 200.000 νόμιμοι κυνηγοί παρακολουθούν τις εξελίξεις και νιώθουν απόγνωση για την έμμεση αυτή αθώωση των παρανόμων! Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις παρακολουθούν με απορία και έκπληξη να τινάζεται ξανά και ξανά με κάθε τέτοια (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ το έργο ετών στον αέρα!! –Είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ και καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες. Σας καλούμε ΑΜΕΣΑ να εξαιρέσετε από την παραπάνω τροπολογία τα πταίσματα και τα πλημμελήματα που αφορούν στη θήρα.

-Σας καλούμε να επιδείξετε τον στοιχειώδη σεβασμό στην ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος και της ελληνικής φύσης οδηγώντας τους βιαστές της στην κρίση της δικαιοσύνης. Εάν η σοβαρότητα του ανωτέρω δε γίνεται αντιληπτή, να μας το γνωρίσετε παρακαλούμε ώστε να προβούμε στις απολύσεις 300 θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων πανελλαδικά αφού η Πολιτεία δείχνει τόσο αβασάνιστα να περιφρονεί το έργο τους και δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες τους…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας