επικαιροτητα

Published on 4 Οκτωβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

ΑΣΦΥΞIΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ;

Όπως αναφέρει η ζωοφιλική ιστοσελίδα zoosos αδιευκρίνιστος αριθμός κυνηγόσκυλων πέθανε απο ασφυξία κατά την διάρκεια ταξιδιού με πλοίο επειδή ήταν κλεισμένα στα σκυλόκουτα στο γκαράζ του πλοίου. Το μάλλον χαιρέκακο κείμενο της ανάρτησης είναι το εξής:

”Το καράβι «Αχιλλέας» έδεσε στο λιμάνι της Σκύρου το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου και από το γκαράζ του πλοίου κάποιοι κυνηγοί, που πήγαιναν στο νησί για να εξασκήσουν το «σπορ» τους, έβγαλαν τα σκυλιά τους νεκρά. Αιτία το γεγονός ότι άφησαν τα ζώα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στο γκαράζ και δεν τα ανέβασαν στα κλουβιά, που υπάρχουν στο πλοίο!

Ο αριθμός των σκυλιών, που πέθαναν, είτε από τη ζέστη, είτε από την ασφυξία λόγω των αναθυμιάσεων δεν έχει γίνει γνωστός. Ούτε είναι γνωστό το πόσα κατάφεραν να σωθούν. Όμως εκείνο το απόγευμα όπως πληροφορηθήκαμε επικράτησε πανικός στο λιμάνι και αυτόπτες μάρτυρες των σκυλιών που τα έβγαλαν νεκρά είναι αρκετοί ντόπιοι.

Μάλιστα στο λιμάνι έσπευσε για να βοηθήσει τα ζώα και ένας γεωπόνος, που ασχολείται με τη φροντίδα των αλόγων και προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στα σκυλιά μόλις το έμαθε.

Σύμφωνα με την «ΣΚΥΡΟΣ – ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με την οποία επικοινώνησε η Αθηνά Μαΐλη εκ μέρους της φιλοζωικής ομάδας του νησιού «Skyros Road Dogs» ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε από τους κυνηγούς να βάλουν τα σκυλιά στα ειδικά κουτιά που υπάρχουν στο καράβι. Επέμεινε αλλά εκείνοι αδιαφόρησαν δεν θέλησαν να τα μεταφέρουν και τα άφησαν στο γκαράζ.

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που ζώα χάνουν τη ζωή τους επειδή μένουν στο γκαράζ ενός πλοίου καθώς ο χώρος εκεί δεν κλιματίζεται και η θερμοκρασία κατά της διάρκεια του ταξιδιού είναι μεγάλη. Ούτε γνωρίζουμε τι ορίζει η νομοθεσία σχετικά με τη μεταφορά ζώων κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Το τι ακριβώς συνέβη στο γκαράζ του πλοίου επίσης δεν μπορούμε να το μάθουμε ακριβώς – καθώς οι ντόπιοι δεν μιλούν για ποικίλους λόγους – το βέβαιο είναι ότι και πάλι τα ζώα, τα σκυλιά αυτή τη φορά, πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανοησία των ανθρώπων που τ’ αντιμετωπίζουν κυρίως ως εργαλεία.”

http://www.zoosos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας