Published on 8 Οκτωβρίου, 2013 | by Kynoclub

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΞΟΒΕΡΓΑΣ…

Ακάθεκτοι συνεχίζουν το απαίσιο έργο τους οι πουλοπιάστες που αυτή την εποχή στήνουν δίχτυα και ξόβεργες για να συλλάβουν  μεταναστευτικά μικρόπουλα που θα καταλήξουν, όσα επιζήσουν, ως εμπόρευμα στο παζάρι του Σχιστού, σε στέκια ”πουλάδων” και σε pet shops.

Καρδερίνες, λούγαρα, τσιφτάδες, σπίνοι φλώρια κ.λ.π αντιπροσωπεύουν στην καλύτερη περίπτωση ένα καλό μεροκάματο και στην χειρότερη ένα καλό ..μεζέ. Η κατάληξη είναι πάντα η τραγική για τα δύστυχα πουλιά που θυσιάζονται στο βωμό  του κέρδους και μιας αναχρονιστικής και απαγορευμένης παράδοσης. Ενός  χόμπι που είναι αρκετά διαδομένο σε όλη την Ελλάδα αλλά παρουσιάζετε πιο έντονα στα νησιά και στις παρυφές της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζετε ότι η κατοχή, η εμπορία και φυσικά ή σύλληψη ειδών της άγριας ζωής απαγορεύεται αυστηρά και η θηροφυλακή επανειλημμένα  έχει μηνύσει ….λαθροθήρες και εμπόρους μικρόπουλων. Το βίντεο  είναι ενδεικτικό της εγκληματικής δράσης των πουλοπιαστών που μάλιστα είναι ”δικτυωμένοι” και στο facebook με δική τους ομάδα για ανταλλαγή  απόψεων, πληροφοριών κ.λ.π.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας