επικαιροτητα

Published on 31 Οκτωβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

NTOKOYMENTO! Όσα (δεν) βεβαίωσε η αστυνομία….

Είναι πραγματικά απίστευτη η περιπέτεια που έζησαν οι κυνηγοί Μιχάλης Παλαιολόγος και  Μάκης Δέδες από το Λουτράκι επιστρέφοντας από την Βόρεια Ελλάδα που κατέληξε σε πρόστιμα ύψους 2.700 ευρώ!  Στα διόδια Μαλγάρων στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών τους σταμάτησε η τροχαία μετά από καταγγελία της κυρίας  Δ. Ε., η οποία πιθανότατα τους ακολουθούσε για πολλά χιλιόμετρα. Τα όργανα της τροχαίας αφού ήλεγξαν όλα τα έγραφα του αυτοκινήτου και τα βρήκα απολύτως νόμιμα δήλωσαν αναρμόδια για έλεγχο της ”ευζωίας” των σκύλων κατά την μεταφορά τους. Υποκύπτοντας όμως στις πιέσεις της κυρίας που ζητούσε την δίωξη (!) τους δεν επέτρεψε στους δυο κυνηγούς να αποχωρήσουν. Η προσπάθεια των αστυνομικών να βρουν κάποια άκρη με την σχετική νομοθεσία κράτησε 3-4 ώρες (!) έως ότου κυνηγοί , σκύλοι και μαζί η επίμονη  κυρία να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα Χαλάστρας όπου η ομηρεία κράτησε ακόμα 3-4 ώρες. Οι αστυνομικοί και ο διοικητής του τμήματος  ήταν ευγενέστατοι αλλά όπως και  όλοι οι αστυνομικοί στην Ελλάδα χωρίς ενημέρωση για την νομοθεσία που διέπει την ”ευζωία” των ζώων κατά την μεταφορά τους. Το τελικό αποτέλεσμα της οκτάωρης ”προσαγωγής” των δύο κυνηγών ήταν να φύγουν από το συγκεκριμένο τμήμα με πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ. Ποιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις που αναγράφηκαν σε έντυπα που ανέγραφαν  ”Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης για Αδικήματα του νόμου 2323” για την λειτουργία των …..λαϊκών αγορών!

Οι παραβάσεις και τα πρόστιμα:

1)Κατελήφθη να στερείται  τα βιβλιάρια  υγείας τριών σκύλων. (Επιβαλλόμενο πρόστιμο 3ΟΟ Χ3 =900 ευρώ)

2) Κατελήφθη να έχει παραλείψει την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων, τριών σκύλων. (Επιβαλλόμενο πρόστιμο 3ΟΟ Χ3 =900 ευρώ)

3) Κατελήφθη να μην έχει μεριμνήσει για την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή τριών σκύλων. (Επιβαλλόμενο πρόστιμο 3ΟΟ Χ3 =900 ευρώ)

sunenteuksi 2Αναρωτιέται  λοιπόν κάθε λογικός άνθρωπος βλέποντας τα αστρονομικά πρόστιμα των 2.700 ευρώ : Είναι δυνατόν ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλος σε οποιαδήποτε μετακίνησή του να έχει μαζί του το βιβλιάριο υγείας όπως αναφέρει η διευκρινιστική εγκύκλιος 1969/100521 του νόμου 4039/2012 που όμως επιβάλει την κατοχή  ενημερωμένου και θεωρημένου διαβατηρίου  μόνο σε περίπτωση ταξιδιού στο εξωτερικό;  Τα τρία σκυλιά ασφαλώς και είχαν βιβλιάρια υγείας όμως οι κάτοχοι των σκύλων δεν τα είχαν μαζί τους και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα (προθεσμία) να τα παρουσιάσουν..

–Όσο για το πρόστιμο για την μη τήρηση των κανόνων ευζωίας τι να πει κανείς; Ο επιβάλλον τη χρηματική ποινή  δεν αναφέρει πια ακριβώς ήταν η παράβαση όπως .πχ. έλλειψη εξαερισμού ή σκιάς και πολύ περισσότερο δεν αναφέρει που ακριβώς δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας. Στο σπίτι;, στο κυνήγι; ή στο κυνοστασιο που διαμένουν οι σκύλοι. Όπως δεν αναφέρει καν αν οι σκύλοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ή στην μπαγκαζιέρα ενω φυσικά δεν αναφέρει

αριθμούς και μάρκα αυτοκινήτου. Όπως δείχνει η φωτογραφία η μπαγκαζιέρα που μεταφέρονταν οι συγκεκριμένοι σκύλοι είχε απεριόριστο εξαερισμό, άφθονο χώρο για τρείς σκύλους ενώ έφερε και ειδικό ενσωματωμένο δοχείο νερού χωρητικότητας 30-40 λίτρων….

Τέλος η επιβολή προστίμου για έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης είναι ένα πραγματικό μνημείο δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας  ή αν θέλετε ακαμψίας του δημόσιου λειτουργού. Επιβλήθηκε πρόστιμο ενώ ο επιβάλλον ιδιοχείρως και στο ίδιο έντυπο αναφέρει ότι δεν έγινε καν έλεγχος επειδή η υπηρεσία δεν διαθέτει ανιχνευτή! Απίστευτο και όμως αληθινό!

sunenteuksiΗ ώρα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας

Μετά από όσα διαβάσατε θα μπορούσατε να γελάσετε με όσα απίθανα συμβαίνουν στην μικρή μας χώρα. Όμως επειδή αυτη η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο νομίζουμε θα πρέπει να ασχοληθούν άμεσα οι ανώτερες Κυνηγετικές Οργανώσεις με πρώτη την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος που εκπροσωπεί  180.000 κυνηγούς.  Η ΚΣΕ πρέπει να προστρέξει με τους νομικούς της συμβούλους στους δύο  (βιοπαλαιστές) κυνηγούς που πέρα από την αδυναμία καταβολής των υπέρογκων και άδικων προστίμων έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά νομικών ενεργειών που το αποτέλεσμα τους θα  καθορίσει την  αντιμετώπιση της πολιτείας έναντι  όλων των κυνηγών που μεταφέρουν τους σκύλους τους.  Έγινε μια φορά και προφανώς θα επαναλαμβάνεται  συνεχώς από κάθε λογής φανατικούς.  Οποιοσδήποτε για τους δικούς τους λόγους,  θα καταγγέλλει κάθε διερχόμενο κυνηγό που μεταφέρει τους σκύλους του υποβάλλοντας τον σε απίστευτη ταλαιπωρία και σε παράλογα πρόστιμα. Το θέμα είναι τώρα αν ακούει  και τι θα πράξουν η Κυνηγετική Συνομοσπονδία και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στην οποία ανήκουν οι δυο κυνηγοί ως μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου της Κορίνθου….

Εξοντωτικά πρόστιμα μετά την καταγγελία φιλόζωης….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας