αγωνες

Published on 10 Νοεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

ΦΩΚΙΔΑ! Τα μπεκατσόσκυλα ήταν εκεί…

Φώτο: Xρήστος Ραπακούλιας με τον Pirsos de la Borghesia και Νίκος Αυγερινός με τον Ilis Omorfo Tropo

Ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες που διοργανώθηκαν από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Φωκίδος και τον Όμιλο Πόιντερ Σέττερ στις 8,9 και 10 Νοεμβρίου με θήραμα την μπεκάτσα. Τα πουλιά τις δυο πρώτες ημέρες δεν ήταν και τόσα πολλά ‘όμως δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες στους σκύλους που δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν. Εξαίρεση αποτέλεσαν το Αγγλικό Σέττερ Pirsos de la Borghesia του κ Μανώλη Φανουράκη με κυναγωγό τον Χρήστο Ραπακούλια που κατέκτησε το 1ος Εξαίρετος CACT-CACIT στο τερέν (της ακινησίας) των Βρετανικών φυλών ενώ την ίδια μέρα στο τερέν των Ηπειρωτικών φυλών το Κούρτσχααρ Κora vom Holtvost του κ Θανάση Σύρακα με κυναγωγό τον Νίκο Αυγερινό κατέκτησε ένα “Πολύ Καλός”.

mpekatsa4Κora vom Holtvost του κ Θανάση Σύρακα με κυναγωγό τον Νίκο Αυγερινό

Αυτοί ήταν και οι μοναδικοί σκύλοι που κατάφεραν να διακριθούν στα τρία συνολικά τερέν (δύο με Πόιντερ-Σέττερ και ένα με Ηπειρωτικά) και εκμεταλλεύτηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο τις μπεκάτσες που βρέθηκαν στο ..διάβα τους στο τριήμερο των αγώνων . Την τελευταία μέρα τα πουλιά ήταν αρκετά και σχεδόν όλα τα ζευγάρια των σκύλων που έτρεξαν στο τερέν με την ακινησία (από εκεί θα γίνει η επιλογή των Εθνικών Ομάδων) συνάντησαν μπεκάτσες ενώ στο τερέν με το .Ε.Κ.Ι. όπως και στο τερέν των ηπειρωτικών φυλών οι ευκαιρίες ήταν λιγότερες.

mpekatsa3O Κλώντ Όντρια με τον Prophet Elias Boom εν μέσω αγέλης άγριων αλόγων

Κριτές των Αγώνων ήταν οι Μαγουλάς, κ Βαλασόπουλος (εκλέκτορας), Μεγαγιάννης, Μιχάλης Λάμπρου, Χριστάκος και Τζάλας ενώ στις ηπειρωτικές φυλές ήταν ο Παντελής Τερζής.Ο πολυνίκης Pirsos de la Borghesia έχει ήδη βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του ”Τροπαίου Γκιώνας” που θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου ενώ η επιλογή του στην εθνική ομάδα των Αγγλικών Σέττερ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της μπεκάτσας που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στη Γαλλία θεωρείται σχεδόν βέβαια. Αυτό που χαρακτήρισε και αυτή την εκδήλωση του Κυνοφιλικου Ομίλου Φωκίδος ήταν η πολύ καλή διοργάνωση που φέτος πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος περιελάμβανε και …γαστριμαργική εξάσκηση με γίδα βραστή και αρνιά στη σούβλα που προσέφεραν οι δυο Όμιλοι σε όλους τους αγωνιζόμενους.

mpekatsa1Και επειδή η κυνοφιλία θέλει καλοπέραση το Σάββατο το βράδυ κυναγωγοί, κριτές και ιδιοκτήτες διασκέδασαν με ζωντανή μουσική στο χωριό Καλοσκοπή με τα τραγούδια του Νίκου και της Νάσιας Βελέντζα. Οι επόμενοι αγώνες του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος περιλαμβάνονται στο ”Τρόπαιο Γκιώνας” θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου με χορηγό την εταιρία Μ. Παπανδρέου και Σια Ε.Ε. που αντιπροσωπεύει τις τροφές TOP PROFESSIONAL. Πλήρες ρεπορτάζ από τους αγώνες θα διαβάσετε στο Έθνος-Κυνήγι…

bradia

Δείτε: Top Profesional για εργατικούς σκύλους!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας