επικαιροτητα

Published on 9 Δεκεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Nεκρός 43χρονος αστυνομικός κυνηγός!

Πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού ήταν ο 43χρονος υπαρχιφύλακας που σκοτώθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες χθες σε ορεινή περιοχή του Βροντερού της Φλώρινας κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο σε ανταλλαγή πυρών με δύο Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι έπεσαν επίσης νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των δύο Αλβανών σ’ αυτή επιχειρεί να ρίξει φως το εγκληματολογικό της Θεσσαλονίκης, άνδρες του οποίου πήγαν χθες στη Φλώρινα για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία, καθώς και να πάρουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δύο Αλβανών. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να διαβιβαστούν και στις αλβανικές αρχές.

Οι συνάδελφοι του άτυχου αστυνομικού περιγράφουν τον 43χρονο Ηλία Κωστένη ως έναν έμπειρο αστυνομικό, που όργωνε συχνά την περιοχή με τους άνδρες συνοριακής φύλαξης συμμετέχοντας σε καρτέρια για τον εντοπισμό κακοποιών.

Ο ίδιος καταγόταν από την Ιτέα της Φλώρινας και ζούσε με την οικογένειά του στη Φλώρινα, ενώ κι ως κυνηγός, που ήταν η μεγάλη του αγάπη, είχε πολύ καλή γνώση της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πολλές καταγγελίες από ψαράδες των χωριών της Μικρής Πρέσπας ότι Αλβανοί περνούσαν στην ελληνική πλευρά της λίμνης και έκλεβαν τα δίχτυα τους μαζί με τα ψάρια, ενώ συχνή είναι η είσοδος στην περιοχή Αλβανών που μεταφέρουν όπλα και ναρκωτικά. Ετσι είχαν ενταθεί οι έλεγχοι και οι περιπολίες.

Με τα πόδια
Στη μοιραία περιπολία μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου συμμετείχαν τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας που έφτασαν στην περιοχή πάνω από το χωριό Βροντερό με το περιπολικό τους και στη συνέχεια κινήθηκαν με τα πόδια σε δύσβατη περιοχή, σε μια διαδρομή περίπου 45 λεπτών. Στη διαδρομή αυτή θέλησαν να κάνουν έλεγχο σε μια αυτοσχέδια καλύβα από ξύλα και νάιλον.

Ο υπαρχιφύλακας μαζί με έναν συνάδελφό του κατευθύνθηκαν στην είσοδο της καλύβας, ενώ ο τρίτος έμεινε πιο πίσω για να τους καλύπτει πίσω από ένα δέντρο.

Οι δύο αστυνομικοί σήκωσαν το πανί στην είσοδο της καλύβας και ρίχνοντας το φως στο εσωτερικό είδαν ένα άτομο μέσα σε μια κουβέρτα.

Τα όσα ακολούθησαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ήταν δραματικά. «Αστυνομία» ήταν τα λόγια των αστυνομικών, με τον Αλβανό να σηκώνεται και να φωνάζει στα αλβανικά σε ένα άλλο άτομο στο εσωτερικό της καλύβας. Στρέφοντας το φως προς το βάθος της καλύβας, οι αστυνομικοί είδαν ένα άλλο άτομο με καλάσνικοφ στα χέρια και αμέσως γύρισαν ώστε να βρουν κάλυψη.

Ομως ο δεύτερος Αλβανός από το εσωτερικό της καλύβας άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τραυματίσουν βαριά τον άτυχο υπαρχιφύλακα, ενώ την ίδια ώρα ο συνάδελφός του κατάφερε να καλυφθεί.

Ο ένοπλος συνέχισε να πυροβολεί βγαίνοντας από την καλύβα για να δεχτεί τα πυρά τελικά του τρίτου αστυνομικού και να σωριαστεί νεκρός.

Περίμεναν βάρκα
Την ίδια ώρα ο άλλος Αλβανός προσπαθούσε να πάρει το όπλο του νεκρού ομοεθνούς του για να δεχτεί όμως κι αυτός τα πυρά του τρίτου αστυνομικού και να πέσει νεκρός.

Οι δύο αστυνομικοί ζήτησαν στη συνέχεια βοήθεια για τη μεταφορά του Ηλ. Κωστένη, ο οποίος όμως ξεψύχησε, περιμένοντας τη βάρκα που επρόκειτο να τον μεταφέρει μέσω της λίμνης, αφού η περιοχή είναι δύσβατη.

Να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία στην περιοχή εκείνη την ώρα ήταν πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Στο εσωτερικό της καλύβας οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι ύποπτο, ενώ ερεύνησαν τη γύρω περιοχή για το ενδεχόμενο να υπήρχαν συνεργοί ή να είχαν κρύψει όπλα ή ναρκωτικά.

Στήριξη στην οικογένεια
Την οδύνη του για τον χαμό του 43χρονου αστυνομικού εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας: «Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Ελληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους» ανέφερε. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο θα συνδράμει οικονομικά την οικογένειά του.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοινώσεις για τον θάνατο του 43χρονου υπαρχιφύλακα εξέδωσαν επίσης το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Τριαντάφυλλος σημείωσε μάλιστα ότι η πολιτεία οφείλει να προσφέρει κάθε στήριξη στην οικογένειά του, αλλά και να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Πηγή : http://www.ethnos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας