αγωνες

Published on 10 Δεκεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Eδώ Φωκίδα! Αγώνες σε μπεκάτσα…

Με την συμμετοχή περίπου 40 διαφορετικών σκύλων συνεχίστηκαν για ένα ακόμα διήμερο οι Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου που περιλαμβάνονται στο ”Τρόπαιο Γκιώνας” και διοργανώνονται από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Φωκίδος. Το θήραμα των αγώνων ήταν η μπεκάτσα και κριτές οι Ν. Στεφανάτος, Δ. Καψάσκης για τις Βρεατανικές φυλές ενώ για τις ηπειρωτικές οι Δ. Ντούλος, Γ Καλαντζής και Ν. Στεφανάτος που την πρώτη μέρα έκρινε σε δυο τερέν.

Οι συμμετοχές ήταν μοιρασμένες ανάμεσα στις ηπειρωτικές και τις βρετανικές φυλές κάτι που μάλλον δεν έχει ξανασυμβεί, αφού σχεδόν πάντοτε τα Κούρτσχααρ και τα Μπρετόν είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τα Πόιντερ και τα Αγγλικά Σέττερ στους κοινούς αγώνες. Την πρώτη μέρα στο τερέν των βρετανικών φυλών συμμετείχαν δέκα ζευγάρια Πόιντερ και Σέττερ εκ των οποίων δυο Γκόρντον του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου από το Λιδορίκι και την δεύτερη ημέρα οκτώ ζευγάρια. Τα ηπειρωτικά σκυλιά (τρέχουν σε ατομικό αγώνα) μοιράστηκαν σε δυο τερέν τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη ημέρα των αγώνων.

top profΔυστυχώς κανένας σκύλος δεν μπήκε στην βαθμολογία μια και οι μπεκάτσες ήταν ελάχιστες και οι ευκαιρίες σπάνιες. Σε δυο περιπτώσεις τα πουλιά σηκώθηκαν από τους κριτές ενώ σε μια-δυο ακόμα φέρμες, τα πουλιά είχαν φύγει πριν φτάσουν κοντά ο κυναγωγός και οι κριτές. Το επίπεδο όπως ανέφεραν όλοι οι κριτές ήταν πολύ υψηλό τόσο στα Κούρτσχααρ και τα Επανιέλ Μπρετόν όσο και στα Πόιντερ και τα Σέττερ και αρκετοί σκύλοι ξεχώρισαν και όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι περισσότεροι φλερτάριζαν με το CACT. Οι Αγώνες για το ‘’Τρόπαιο Γκιώνας’’ θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο οπότε και ολοκληρώνονται. Στην βαθμολογία προηγούνται η Kora του κ Σύρακα με κυναγωγό τον Νίκο Αυγερινό και ο Αγγλικός Σέττερ Pyrsos του κ. Μανώλη Φανουράκη με κυναγωγό τον Χρήστο Ραπακούλια.

Δείτε : ΒΙΝΤΕΟ! Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδας 8/9/10 Νοεμβρίου (Αγώνες σε Μπεκάτσα)!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας