επικαιροτητα

Published on 16 Δεκεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Κατάργηση καταφυγίων ζητά η ΣΤ ΚΟΜΑΘ!

Στην Ελλάδα υφίσταται ένα δίκτυο χωρικών απαγορεύσεων θήρας (καταφύγια) το οποίο συχνά δεν είναι κατάλληλα σχεδιασμένο. Στην αξιολόγηση των περιοχών αυτών θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μεταξύ άλλων το ότι για το μικρό θήραμα μακροχρόνιες απαγορεύσεις και μεγάλου εμβαδού καταφύγια έχουν περισσότερες επιπτώσεις παρά οφέλη.

Μετά από διερεύνηση της σκοπιμότητας των καταφυγίων άγριας ζωής από το επιστημονικό προσωπικό της ΚΟΜΑΘ στην περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κασσάνδρας διαπιστώθηκε πως πολλά καταφύγια καταλαμβάνουν υπερβολικά μεγάλες εκτάσεις, σε μερικά η σκοπιμότητα δεν υφίσταται και η χωροκατανομή τους δεν είναι η επιθυμητή. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κασσάνδρας, όπου μετά από σχετική ενημέρωση για τη σημασία των καταφυγίων από το θηραματολόγο της ΚΟΜΑΘ κ. Χρ Σώκο, αποφασίστηκε να συνταχθεί μελέτη για την κατάργηση τριών καταφυγίων άγριας ζωής στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Υπενθυμίζεται πως ο νομός Χαλκιδικής έχει τη μεγαλύτερη έκταση ΚΑΖ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη οικοδόμηση με εξοχικές κατοικίες, έχει θέσει το κυνήγι σε μεγάλους περιορισμούς.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας