επικαιροτητα

Published on 16 Δεκεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Τι συμβαίνει στα Γιάννενα;

Σοβαρά και ακραία φαινόμενα λαθραίου κυνηγιού στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων , κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, αφού πρώτα ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές , ζητώντας τη σύλληψη όσων προβαίνουν σε ποινικά αδικήματα.
Συγκεκριμένα ο κ. Βαγγέλης Λύτρας κατήγγειλε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σπείρα λαθροκυνηγών , προχώρησαν στον αποκλεισμό του δρόμου στους Πάδες Κόνιτσας , τοποθετώντας ογκόλιθους  και αποκλείοντας την περιοχή , με σκοπό να την οικειοποιηθούν αποκλειστικά και να μην υπάρχουν στα πόδια τους άλλοι κυνηγοί.
Για τον κ.Λύτρα πρόκειται για ένα ακραίο τοπικιστικό φαινόμενο παράνομου κυνηγίου και επικίνδυνου συνάμα , που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια απλών περιπατητών. Ο ίδιος , ως πρόεδρος, ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας , υπήρξε και έγγραφη καταγγελία και δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την πάταξη τέτοιων φαινομένων  δημιουργίας άβατων , για να λυμαίνονται ορισμένοι ολόκληρες περιοχές. Για το θέμα ενημερώθηκε αρμοδίως και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας , ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί στο παρελθόν στην περιοχή του Ξεροβουνιού , όπου οι επιτήδειοι είχαν κλείσει τον δρόμο με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες για να δημιουργήσουν άβατο.
Κάλεσε τους κυνηγούς να τηρούν πιστά το γράμμα του νόμου , διαφορετικά θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για τα προβλεπόμενα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ
Με την ευκαιρία ο κ.Λύτρας , συνέστησε την προσοχή όλων , με αφορμή τους αεροεμβολιασμούς αλεπούδων που πραγματοποιούνται , καθώς έχουν πέσει και σε κατοικημένες περιοχές.
Έχουν μέγεθος σπιρτόκουτου  και κάλεσε τους πολίτες να μην τα πιάνουν με τα χέρια , αλλά αν δουν κάτι να καλέσουν τις υπηρεσίες ,καθώς είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Τέλος απεύθυνε εκ νέου έκκληση στους κυνηγούς να είναι προσεκτικοί την ώρα του κυνηγιού , να μην κάνουν υπερβολές και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους , όπως έγινε πάλι το Σάββατο, όπου αγριογούρουνο επιτέθηκε σε κυνηγό και τον τραυμάτισε.

Πηγή : http://www.firmani.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας