επικαιροτητα

Published on 19 Δεκεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Σπείρα λαθροκυνηγών έκλεισε με ογκόλιθους περιοχή της Κόνιτσας!

Τη σύλληψή τους ζήτησε ο πρόεδρος του Κυνηγ. Συλλόγου Βαγγ. Λύτρας, που κατήγγειλε το γεγονός σε Αστυνομία και Δήμαρχο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Σοβαρά και ακραία φαινόμενα λαθραίου κυνηγιού στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, αφού πρώτα ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές, ζητώντας τη σύλληψη όσων προβαίνουν σε ποινικά αδικήματα.
Συγκεκριμένα ο κ. Βαγγέλης Λύτρας κατήγγειλε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σπείρα λαθροκυνηγών, προχώρησε στον αποκλεισμό του δρόμου στους Πάδες Κόνιτσας, τοποθετώντας ογκόλιθους  και αποκλείοντας την περιοχή, με σκοπό να την οικειοποιηθούν αποκλειστικά και να μην υπάρχουν στα πόδια τους άλλοι κυνηγοί!
Για τον κ. Λύτρα πρόκειται για ένα ακραίο τοπικιστικό φαινόμενο παράνομου κυνηγιού και συνάμα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια απλών περιπατητών. Ο ίδιος, ως πρόεδρος, ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, υπήρξε και έγγραφη καταγγελία και δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την πάταξη τέτοιων φαινομένων  δημιουργίας άβατων, για να λυμαίνονται ορισμένοι ολόκληρες περιοχές.
Για το θέμα ενημερώθηκε αρμοδίως και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας, ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί στο παρελθόν στην περιοχή του Ξεροβουνίου, όπου οι επιτήδειοι είχαν κλείσει τον δρόμο με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες για να δημιουργήσουν άβατο.
Ο κ. Λύτρας κάλεσε τους κυνηγούς να τηρούν πιστά το γράμμα του νόμου, διαφορετικά θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για τα προβλεπόμενα.

Για τους αεροεμβολιασμούς 
Με την ευκαιρία ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, συνέστησε την προσοχή όλων, με αφορμή τους αεροεμβολιασμούς αλεπούδων που πραγματοποιούνται, καθώς έχουν πέσει και σε κατοικημένες περιοχές.
Έχουν μέγεθος σπιρτόκουτου  και κάλεσε τους πολίτες να μην τα πιάνουν με τα χέρια, αλλά αν δουν κάτι να καλέσουν τις υπηρεσίες, καθώς είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Τέλος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους κυνηγούς να είναι προσεκτικοί την ώρα του κυνηγιού, να μην κάνουν υπερβολές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, όπως έγινε πάλι το Σάββατο, όπου αγριογούρουνο επιτέθηκε σε κυνηγό και τον τραυμάτισε.

Πώς συνέβη…
Mεταξύ των χωριών Σκιαδά Πρέβεζας και Αλεποχωρίου Ιωαννίνων ένας ακόμη κυνηγός γουρουνιών είχε μάλλον Άγιο, όταν το Σάββατο έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από το τραυματισμένο αγριογούρουνο που του επιτέθηκε λυσσαλέα την ώρα του κυνηγιού.
Το συμβάν σημειώθηκε όταν ο Τ. Λ., γνωστός κυνηγός στην περιοχή του τραυμάτισε το αγριογούρουνο και στην προσπάθειά του να το πιάσει του επιτέθηκε, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό στα χέρια και στο κορμί του. Ευτυχώς δεν θίχτηκαν ζωτικά όργανα του κυνηγού που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.
Να σημειωθεί ότι από το μένος του γουρουνιού δεν γλίτωσαν ούτε τα πέντε σκυλιά στα οποία επίσης επιτέθηκε το γουρούνι και τα τραυμάτισε. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κυνηγός διέφυγε τον κίνδυνο.

Πηγή : http://www.proinoslogos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας