αγριοχοιρος

Published on 20 Δεκεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Για γουρούνια με …μια «γουρούνα»

Κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Δεν είναι αυτοκίνητα, δεν είναι μοτοσυκλέτες είναι… «γουρούνες»!. Δεν γνωρίζω γιατί αυτά τα ”extreme” οχήματα λέγονται «γουρούνες», υποθέτω όμως εξαιτίας της «αποκρουστικής» τους εμφάνισης. Δεν γνώριζα επίσης και για τις δυνατότητές τους, μέχρι που ρώτησα και έμαθα. Και δεν ρώτησα κάποιον θορυβώδη …κασκαντέρ, από αυτούς που αρέσκονται στην ηχορύπανση και στην επίδειξη. Ρώτησα κάποιον κυνηγό…

Ο Κώστας Κωτσαρίδας έσκασε μύτη στο ραντεβού της γουρουνοπαρέας της Παύλιανης οδηγώντας τη «γουρούνα» του, άνετος και ωραίος. Πρόλαβα να βγάλω κάνα-δυο φωτογραφίες και μετά τον έχασα. Τον ξανάδα λίγο αργότερα στον κυνηγότοπο, όταν …διένειμε με το όχημά του τους υπόλοιπους της παρέας στα δυσπρόσιτα καρτέρια. Βρήκα ευκαιρία να τον ρωτήσω για την  …σχέση του με το περίεργο τετράτροχο.

-«’Την έχω μόνιμα εδώ στο χωριό για κυνήγι και για βόλτες. Στην Αθήνα όπου ζω δεν εξυπηρετεί. Έχει τα ίδια προβλήματα κίνησης και παρκαρίσματος όπως ένα αυτοκίνητο. Αντίθετα εδώ στο βουνό είναι στο στοιχείο της», μας λέει ο συνομιλητής μας και συμπληρώνει. «’Είναι και πολύ οικονομική, αφού για τα 600 κ.εκ. που είναι η δική μου, πληρώνω ετησίως μόνο 55 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και 100 ευρώ ασφάλιστρα το εξάμηνο. Όσο για την συντήρησή της, αρκεί μια αλλαγή λαδιών και μπουζί που τα κάνω μόνος μου»!

gourouna1Ενθουσιώδης δείχνει ο συνομιλητής μου και για τις δυνατότητες της γουρούνας του εκτός πόλης και εκτός δρόμου. Και έχει δίκιο. Ο … «βιότοπός» της είναι ίδιος με αυτόν των αγριόχοιρων, αφού (η τετρακίνητη εκδοχή της) μπορεί να πάει  σχεδόν παντού. Δεν θα κολλήσει σε χιόνια και σε λάσπες και θα συνεχίσει βαθιά μέσα στο …βούρκο, ακόμα και όταν τα συνηθισμένα «τζιπ»’ θα …κολώσουν.

-«Όχι μόνο δεν έχω κολλήσει, αλλά αντίθετα έχω …ξεκολλήσει και κάποια τζιπ που είχαν κολλήσει στις λάσπες», μας λέει ο Κώστας διευκρινίζοντας ότι κλήθηκε για βοήθεια σε περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν καν άλλα τετρακίνητα αυτοκίνητα.

Και αν έχετε έτοιμη τη …γκρίνια για την έλλειψη χώρων  η απάντηση είναι αποστομωτική. Η γουρούνα της φωτογραφίας σύμφωνα με τον κατασκευαστή μπορεί να μεταφέρει στην μπροστινή σχάρα 45 και στην πίσω 85 κιλά. Δηλαδή δύο καλούς αγριόχοιρους! Και δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να σύρει νόμιμα και μπαγκαζιέρα! Αρκεί το συνολικό βάρος της να μην υπερβαίνει το βάρος της γουρούνας μαζί με τον οδηγό. Κατά τα άλλα η γουρούνα των 600 κ.εκ. μπορεί να οδηγηθεί από κάτοχο ερασιτεχνικού διπλώματος αυτοκινήτου, ενώ το κόστος αγοράς ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος τις δυνατότητες και τη μάρκα. Αν και οι τιμές ξεκινάνε για τα μικρά κυβικά λίγο πάνω από το χιλιάρικο, η γουρούνα του θέματός μας αγοράστηκε πριν από δυο χρόνια 6.500 ευρώ. Πολύ ακριβούτσικη για ….χοιρινό!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας