επικαιροτητα

Published on 31 Δεκεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

Φιλανθρωπία ή εκμετάλλευση της δυστυχίας;

-Μέρες που είναι κάποιοι κυνηγοπατέρες, μιμούμενοι δημάρχους, πολιτικούς και ρασοφόρους, ενδύονται τις ‘’κυριλέ’’ καρναβαλικές φορεσιές του ανθρωπισμού, μοιράζοντας δελτία τύπου στα πρόθυμα κυνηγετικά έντυπα (εσχάτως  και σε τσανακογλείφτικες ιστοσελίδες)  όπου περιγράφουν τις συγκινητικές πρωτοβουλίες τους για διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας.

Όπως σημειώνει ο Μακιαβέλι στο βιβλίο του «O ηγεμόνας», το καλό πρέπει να το κάνεις με δόσεις για να σε θυμούνται και να σ” ευγνωμονούν…. Κάπως έτσι σκέφτονται ορισμένοι αιώνιοι κυνηγοπατέρες όπως ο κ Νίκος Σταθόπουλος που έχει πιάσει μόνιμο στασίδι στις καρέκλες της Δ.ΚΟΣΕ και της ΚΣΕ και με πολυσέλιδο πόνημα του (Να τους έχει ο θεός καλά!)

μας ζήτησε να τον δοξάσουμε επειδή ξενύχτησε για να πείσει την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να υπογράψει νέα ρυθμιστική απόφαση μετά την ‘’επιτυχία του κ Αγγελέτου και την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Ε δε μπορούσε να μείνει πίσω ο ομοτράπεζος του στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και μόνιμος πρόεδρος της Γ. Κυνηγετικής  Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Μέρες που είναι σκέφτηκε να πουλήσει φιλανθρωπία και (κυρίως) να την διαφημίσει! Αφού κατά κάποιο τρόπο υποχρέωσε  (λέμε τώρα) Κυνηγετικούς Συλλόγους και θηροφύλακες να συνδράμουν έστησε δημόσια παράσταση διανομής τροφίμων και φιλανθρωπίας ενδεδυμένος με την λεοντή του ‘’Καλού Σαμαρείτη’’ και του κοινωνικού παρηγορητή.

-Εύγε πρόεδρε και εις ανώτερα. Έχεις σίγουρα εξασφαλίσει μια θέση στον παράδεισο, όπως και όλοι αυτοί που φροντίζουν να δημοσιοποιήσουν  την φιλανθρωπία τους με δελτία τύπου μην τυχόν και ο Μεγαλοδύναμος αλλά και οι κοινοί θνητοί δεν αντιληφθούν το μεγαλείο της προσφοράς σας….

Καλή Χρονιά

Νίκος Φωτακόπουλος

thirofulakes1Γ΄  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΤΡΑ  23 – 12 – 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Διανομή τροφίμων σε 125 άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Πάτρας

από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διένειμε σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 σε εκατόν είκοσι πέντε (125) άπορες πολύτεκνες οικογένειες, που υποδείχθηκαν από το γραφείο της Δημοτικής Μέριμνας του Δήμου Πατρών, πακέτο τροφίμων το οποίο περιλάμβανε κρέας αγριόχοιρου, λάδι, ζυμαρικά, φρούτα, κρασί και αναψυκτικά. Συνολικά συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν 700 κιλά κρέας αγριογούρουνου, 1000 κιλά λάδι, 1000 κιλά ζυμαρικά, 1000 κιλά φρούτα, κρασί και αναψυκτικά.

Η κυνηγετική οικογένεια αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη της προσπαθεί μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο για πολλούς συνανθρώπους μας  που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και για τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους να σταθεί δίπλα τους και να τους προσφέρει έστω και αυτή την μικρή βοήθεια που θα τους δώσει την δυνατότητα για ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όσους κυνηγούς μέλη μας που από το υστέρημά τους συνέβαλαν να συγκεντρωθούν όλα τα ανωτέρω αγαθά, καθώς επίσης και τις ομάδες που κυνηγάνε αγριόχοιρο για την ευγενική χορηγία τους. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες του Νομού Αρκαδίας καθώς και τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Κρεστένων, Καμαρών, Καλαβρύτων και Κλειτορίας οι οποίοι βοήθησαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης των αγαθών.

«Οι κυνηγοί προσπαθούν ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας που ζουν και βιώνουν τα προβλήματά της να μεταδώσουν την γαλήνη και την ηρεμία που καρπώνονται μέσα από την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον αλλά και να μεταφέρουν και να προσφέρουν τα αγαθά της καθώς η φύση ανέκαθεν προσέφερε και θα προσφέρει στον άνθρωπο τα απαιτούμενα προς το ζην αλλά και την ψυχική ανάταση που σήμερα στις μέρες μας την χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, ευχαριστώντας παράλληλα τους κυνηγούς που συνέδραμαν την όλη προσπάθεια.

thirofulakes3

 

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας