αγωνες

Published on 5 Ιανουαρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Αγώνες σε συνθήκες άπνοιας…

Φώτο : ‘’Κavadias Markos’’ ιδ. Καβαδίας κυν. Simeons

Θεσσαλονίκη Κυριακή 5 Ιανουαρίου

Κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

-Χωρίς να κουνιέται ….φύλο  έγιναν  οι σημερινοί αγώνες Μεγάλης Έρευνας και Έρευνας Κυνηγίου στα τερέν της  Θεσσαλονίκης από τον Όμιλο Πόιντερ- Σέττερ. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κυναγωγών στο τερέν της Έρευνα Κυνηγίου, στην περιοχή του Ωραιόκαστρου οι κριτές Θόδωρος Μαγουλάς και Δημήτρης Κουζούνας δεν κατάφεραν να βάλουν κάποιο σκύλο στην βαθμολογία. Ξεχώρισαν τρείς  σκύλοι που είχαν επανάκληση και αυτοί ήταν η Cima Sirtouf και ο Hugoτου Άγγελου Γονιδάκη καθώς και ο Gas του Nτέγιαν Γαβρίλοβιτς

Στην Μεγάλη Έρευνα οι Αγώνες έγινε στα τερέν της Μεσήμβριας όπου οι περισσότεροι σκύλοι είχαν ευκαιρίες μια και οι συναντήσεις με τις καμπίσιες πέρδικες ήταν αρκετές. Ο άτυχος της ημέρας ήταν ο Cielo Sirtouf της κας Δέσποινας Στακτοπούλου που με κυναγωγό τον Θοδωρή Μαυρίδη δεν κατάφερε να μπει στην βαθμολογία σε κάποια  αμφιλεγόμενη φάση. Σε ένα αριστερό λασέ και μέσα από ένα πυκνοφυτεμένο  αμπέλι που έκρυβε την ορατότητα, σηκώθηκε ένα κοπάδι πέρδικες. Ο αριστερός κριτής κος Δημήτρης Χαλαστάνης δεν είχε οπτική επαφή με τον σκύλο  όμως όταν μετά από λίγο έφτασε ο κυναγωγός, και βρήκε τον Cielo ακίνητο,  του ζήτησε να πυροβολήσει έστω και αν η φάση ήταν αδιευκρίνιστη μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τελικά λίγο αργότερα οι κριτές μετά από σύσκεψη αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει πόντος  μια και ουδείς κριτής δεν είχε δει τον σκύλο φερμαρισμένο πριν φύγουν τα πουλιά. Αυτή η απόφαση ήταν πολύ σωστή  (και σοφή) και είναι κάτι που, στην ανάλυση της ημέρας, το παραδέχτηκε ο πάντα ιπποτικός και ευγενικός Θοδωρής Μαυρίδης.

rapakoulias Sara ιδ. Ντούβας κυν. Ραπακούλιας

Στην βαθμολογία μπήκαν με 1ος Εξαίρετος η ‘’Sara’’ Πόιντερ του κ Αθανάσιου Ντούβα από την Πάτρα που με κυναγωγό τον Χρήστο Ραπακούλια απέσπασε δυο πόντους. Αυτοί οι πόντο και η συνολική της παρουσία  τελικά την έβαλαν μπροστά στην βαθμολογία από τον ‘’Κavvadias Markos’’ που του απονεμήθηκε το 2ος Εξαίρετος μια και   πήρε ένα πολύ όμορφο πόντο στο τελείωμα του χρόνου της παρουσίασης του. Ο ’Κavvadias Markos’’ που είναι ένα από τα ποιοτικότερα  Αγγλικά Σέττερ που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία  χρόνια στα ελληνικά τερέν είναι εκτροφής και ιδιοκτησίας του Έκτορα Καββαδία από την Κέρκυρα και τον οδηγεί  ο Richard Simeons. Αν και ακόμα δεν έχει συμπληρώσει τα τρία χρόνια του (έχει γεννηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2011) έχει ήδη γεμίσει μισό καρνέ με αποτελέσματα εκ των οποίων κάμποσα CACT-CACIT.

lamprouΟι κριτές της  Μεγάλης Έρευνας την Κυριακή 5 Ιανουαρίου: Δημήτρης Χαλαστάνης, Δημήτρης Μεγαγιάννης (κεντρικός) και Μιχάλης Λάμπρου

-Αξίζει να σημειωθεί με το ξεκίνημα της ημέρας  ολοκληρώθηκαν οι …εκκρεμότητες από το τερέν της Μεγάλης Έρευνας της προηγούμενης ημέρας με την …επανάκληση του Azor od Race του Χρήστου Κανίδη. Ο σκύλος δεν βρήκε θήραμα και έτσι η τελική κατάταξη για το τερέν της Μεγάλης Έρευνας του Σαββάτου 4 Ιανουαρίου είναι αυτή που εμφανίζεται στο σχετικό πίνακα ενώ ακολουθεί η κατάταξη της Κυριακής 5 Ιανουαρίου.

riscoRisko κυν. Στέλιος Αποστολάκος ιδ. Δογιάκης

-Κάτι ακόμα που αξίζει να σημειώσουμε είναι η πρόθεση του ΟΚΑΔΕ να διοργανώσει  (και) Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου στην καμπίσια πέρδικα όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Όμως η έλλειψη συμμετοχών δεν επέτρεψε  να επανέλθουν στα τερέν του κάμπου οι …ερασιτέχνες κυναγωγοί . Μάλλον η παλαιότερη  απόφαση της τότε διοίκησης να βγάλει από το πρόγραμμα το ‘’Πρακτικό Κυνήγι’’ απογοήτευσε πολλούς και όπως φαίνεται θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν οι ερασιτέχνες στους Αγώνες του κάμπου. Το πρόγραμμα των Αγώνων συνεχίζεται  στις 10,11 και 12 Ιανουαρίου.

eolosEolos Di Kapatos κυν. Στέλιος Αποστολάκος ιδ. Χρήστου

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου

Μεγάλη Έρευνα

 Κριτές: Θ Μαγουλάς, Δ Μεγαγιάννης, Μ. Λάμπρου

1ος Εξαίρετος Eolos D. Kapatos ιδ. Χρήστου κυν. Αποστολάκος

2ος Εξαίρετος ‘’Κavvadias Markos’’ ιδ. Καβαδίας κυν. Simeons

3ος Εξαίρετος ‘’Risko’’ ιδ. Δογιάκης κυν. Αποστολάκος

 

Κυριακή 5 Ιανουαρίου                       

 Έρευνα Κυνηγίου

Κριτές Θ. Μαγουλάς , Δ. Κουζούνας

Κανένας σκύλος στη βαθμολογία

 

Μεγάλη Έρευνα

Κριτές Δ. Μεγαγιάννης, Δ. Χαλαστάνης, Μ. Λάμπρου

1ος Εξαίρετος ‘’Sara’’ Πόιντερ ιδ. Ντούβας κυν. Ραπακούλιας

2ος Εξαίρετος ‘’Κavvadias Markos’’ ιδ. Καβαδίας κυν. Simeons

Δείτε : Στα τερέν της Επανομής!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας