θεματα

Published on 9 Ιανουαρίου, 2014 | by Kynoclub

0

ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Απονέμεται εις τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ ο οποίος παρακολούθησε επιμελώς τα μαθήματα Επιμελητών Κυνηγετικής Αγωγής στις 2,3, & 4 Ιουνίου 1990 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κρίθηκε ικανός στο αξίωμα του Επιμελητού Κυνηγετικής Αγωγής

Ιωάννινα 4 Ιουνίου 1990

Μετά από 32  και πλέον  χρόνια ακόμα θυμάμαι το συγκλονιστικό μάθημα του Ελληνοαμερικάνου Στυλιανού Μανή, για την ασφαλή χρήση των όπλων στο κυνήγι όπως  και πολλά ακόμα σεμινάρια και μαθήματα για πρώτες βοήθειες, τρόπους διάσωσης κ.λ.π. Κάποιοι από τους συμμαθητές με τους οποίους κάτσαμε στα ίδια θρανία  ήταν οι Νικήτας Κυπρίδημος, Χρήστος Χατζιώτης, Θόδωρος  Χρυσοχόος, Γιώργος Τσαγκανέλιας, Γιώργος Αραμπατζής, Απόστολος Λέττας,

-Δυστυχώς οι κυνηγετικές οργανώσεις ουδέποτε κάλεσαν αυτούς τους επιμελητές να διδάξουν πέντε πράγματα τους νέους κυνηγούς. Άλλωστε για αυτό ακριβώς το λόγο είχαν εκπαιδευτεί,  έστω και με …συνοπτικό τρόπο.

Από το μακρινό 1990 μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει  εβδομήντα και πλέον νεκρούς σε κυνηγετικά ατυχήματα και πολλές δεκάδες τραυματίες.

Παρ όλα αυτά η εκπαίδευση των νέων αλλά και των παλαιότερων κυνηγών είναι η τελευταία προτεραιότητα των κυνηγετικών οργανώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ‘’Σχολή Επιμελητών Κυνηγετικής Αγωγής’’ του 1990 τελούσε υπο την αιγίδα και την διοργάνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Ε. Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και των προέδρων τους Σπύρου Παπασπύρου και Θωμά Κράβαρη.

Τόσα χρόνια πήγαν χαμένα…

Νικόλαος  Φωτακόπουλος..

Επιμελητής Κυνηγετικής Αγωγής (λέμε τώρα…)


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας