αγωνες

Published on 11 Ιανουαρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Τα μπεκατσόσκυλα της Φωκίδας!!!

Κείμενο-Φώτο: Νάσος Φωτακόπουλος

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι Αγώνες, για το Τρόπαιο Γκιώνας με  θήραμα την μπεκάτσα   στην Φωκίδα με το τελευταίο διήμερο του προγράμματος.  Αναμφίβολα ήταν μια πολύ όμορφη μέρα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου για κυνόφιλους, κυναγωγούς κριτές και διοργανωτές.  Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, αν και σε τίποτα δεν θύμιζαν μπεκατσόκαιρο, ενώ τα μπεκατσοτόπια όπου διοργανώθηκαν οι αγώνες πανέμορφοι και το κυριότερο γεμάτοι με μπεκάτσες! Ενδεικτικό της παρουσίας αρκετών πουλιών ήταν το γεγονός ότι οι περισσότεροι σκύλοι είχαν ευκαιρίες για συνάντηση. Όμως τελικά μόνο δύο εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και μπήκαν στη βαθμολογία. Οι κριτές κ Νίκος Στεφανάτος και Δημήτρης Καψασκης απένειμαν το 1ος Εξαίρετος με CACT στον Ιlis Omorfos Tropos  που με κυναγωγό τον Νίκο Αυγερινό πήρε μια πολύ τυπική  φέρμα και έκανε υποδειγματική ακινησία στο πέταγμα της μπεκάτσας. 2ος Εξαίρετος ο Ciro  του  Βασίλη Παλμέ από τον Αλίαρτο που μπλοκάρισε με επιτυχία μια μπεκάτσα σε ένα μικρό ρέμα με μια …αιώνια φέρμα.

CIROCiro με τον Βασίλη Παλμέ

Πολύ καλή παρουσία είχε η μεγάλη άτυχη της ημέρας που ήταν το Αγγλικό Σέττερ Jennifer του κ Σπύρου Σταμανωλάκη από το Βόλο που αν και φερμάρησε δυο φορές ένα πουλί τελικά δεν κατάφερε να το καθηλώσει. Τελικά  η μπεκάτσα σηκώθηκε χωρίς να δώσει την ευκαιρία στον σκύλο να μπει τη βαθμολογία. Όμως την απεριόριστη εκτίμηση κριτών και συνδιαγωνιζομένων κέρδισε το Γκόρντον Ifigenia apo Lidoriki του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου που εντυπωσίασε και δικαία κέρδισε μια  επανάκληση.

gordonIfigenia apo Lidoriki με τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Εξαιρετική ήταν τόσο στην κανονική της διαδρομή όσο και στην επανάκληση η   Alex Afidnai Athina Αγγλική Σέττερ του Σπύρου Δέδε όπως και Nτόλυ επίσης Αγγλικό Σέττερ με κυναγωγό τον Νίκο Καραδήμα. Επανάκληση είχε και η  Ilis Omorfi Anixi, με τον ίδιο κυναγωγό. Η Ilis Omorfi Anixi (ίδια  τοκετοομαδα με τον Ιlis Omorfo Tr;opo) ) έκανε μια εξαίρετη διαδρομή τόσο στην κανονική διαδρομή ‘όσο και στην επανάκληση και συμπλήρωσε το πάνελ των εξαίρετων Αγγλικών Σέττερ της ημέρας.

troposIlis Omorfos Tropos 

Πολύ καλή παρουσία είχαν και τα νεαρά Πόιντερ Psiharis Ventus Igor του Βαγγελη Κουκούλη όπως και η Psiharis Ventus Ζu του Μιχάλη Αβραμίδη που άρεσαν ιδιαίτερα στους κριτές.

Στις ηπειρωτικές φυλές τα Επανιέλ Μπρετόν Strimona’s F.I Skots του Σπύρου Κραβαρίτη και Dido de Keranluan του Χρήστου Φαλτσέτα είχαν επανάκληση όπως και η Kora Κούρτσχααρ του κ Σύρακα με κυναγωγό τον Νίκο Αυγερινό. Η Κora στην επανάκληση είχε μια καλή ευκαιρία που όμως δεν εκμεταλλεύτηκε αφού η μπεκάτσα σηκώθηκε από τα πόδια των κριτών στερώντας μια ακόμα διάκριση από την κατάμαυρη Κούρτσχααρ που στους Αγώνες του Νοεμβρίου είχε κατακτήσει ένα 1ος Πολύ Καλός…

epanielΑριστερά Strimona’s F.I Skots – Δεξιά Dido de Keranluan

Οι αγώνες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Κυριακή 12 Ιανουαρίου με την ανάδειξη τον νικητών του Τροπαίου Γκιώνας 2013-2014.

Video: ilis Omorfos Tropos


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας