αγωνες

Published on 12 Ιανουαρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Δυο τρόπαια για τον Νίκο!

Κείμενο-Φώτο: Νάσος Φωτακόπουλος

Ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες σε μπεκάτσα που περιλαμβάνονταν στο ‘’Τρόπαιο Γκιώνας’’ και διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος. Μεγάλος  νικητής ο  Νίκος Αυγερινός που,  ως κυναγωγός, κατάφερε να  κερδίσει το τρόπαιο τόσο στις ηπειρωτικές όσο και στις βρετανικές φυλές.

Ο Ιlis Omorfos Tropos  των Νίκου  και Νάσου Φωτακόπουλου με την υποδειγματική καθοδήγηση του Νίκου Αυγερινού κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα να μπει στην βαθμολογία με 1ος Εξαίρετος. Αυτή η επιτυχία  σε συνδυασμό με το CACT που κατέκτησε 24 ώρες πριν απέφερε την μεγαλύτερη, αθροιστικά, βαθμολογία στις βρετανικές φυλές  στην σειρά των επτά αγώνων που περιλαμβάνονταν στο ‘’Τρόπαιο Γκιώνας’’ και τον κατέταξε πρώτο και μπροστά  από το Πόιντερ Ciro του Βασίλη Παλμέ που  μέσα στο Σαββατοκύριακο κατέκτησε δυο συνεχόμενα 2ος Εξαίρετος αλλά και από το Αγγλικό Σέττερ Pirsos de la Borghesia του κ Μανώλη Φανουράκη που με κυναγωγό τον Χρήστο Ραπακούλια  είχε κατακτήσει το  CACT-CACIT στους Αγώνες του περασμένου Νοεμβρίου.

fokida1Όμως δεν ήταν μόνο αυτή η επιτυχία του Νίκου. Κατέκτησε το τρόπαιο και στις ηπειρωτικές φυλές με το Κούρτσχααρ Κora vom Holtvost του Θανάση Σύρακα. Η Κora στους Αγώνες του περασμένου Νοεμβρίου είχε μπει στη βαθμολογία με 1ος  ‘’Πολύ Καλός’’ που όπως αποδείχτηκε ήταν αρκετό για να κατακτήσει το φετινό τρόπαιο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι και την τελευταία  μέρα των αγώνων υπήρχαν αρκετές μπεκάτσες  στο τερέν  που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Τέσσερις τουλάχιστον σκύλοι (εκτός των δυο βαθμολογημένων) φέρμαραν πουλιά όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον πόντο τους μια και τα πουλιά  έφευγαν πριν προλάβουν κυναγωγοί  και   κριτές να βρεθούν κοντά. Άτυχοι ήταν η  Jenifer του κ Σταμανολάκη, ο Rigas Peanias του Μιχάλη Αβραμίδη, ο Ιlis Anemos του Νίκου Καραδήμα και η Οla Φώτη Ελευθεράκη που αν και φερμάρισαν μπεκάτσες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν.

anemosΜιχάλης Αβραμίδης με Rigas Peanias & Νίκος Καραδήμας με Ilis Anemos

Όπως προαναφέρθηκε  το Αγγλικό Σέττερ Ιlis Omorfos Tropos και το Πόιντερ Ciro εκτροφής του οδοντίατρου  κ Ηλία Πρασκευόπουλου και ιδιοκτησίας του Βασίλη Παλμέ φέρμαραν μια μπεκάτσα και κατέκτησαν από ένα ‘’ Εξαίρετος’’

Ο  Tropos βρήκε και φερμάρισε  μια μπεκάτσα αρκετά μακριά από τον κυναγωγό του. Ο Ciro έκανε υποδειγματική συναίνεση όμως η μπεκάτσα όπως και όλα τα πουλιά της ημέρας έφυγε πριν φτάσουν οι κυναγωγοί. Όμως μετά από 200 μέτρα ο Tropos την βρήκε πάλι και την ‘’κλείδωσε’’ σε μια αποφασιστική φέρμα. Ο Ciro σε δεύτερο χρόνο φερμάρισε και αυτός από την αντίθετη πλευρά και έτσι οι δυο σκύλοι επανέλαβαν την επιτυχία της προηγούμενης μέρας  έστω και χωρίs CACT.

top profΟ κ. Μιχάλης Παπανδρέου αντιπρόσωπος τών τροφών TOP PROFFESIONAL με τους Νίκο Αυγερινό με Κora vom Holtvost  & Ιlis Omorfos Tropos & Βασίλη Παλμέ με Ciro

 Kλείνωντας να σημειώσουμε την πολύ καλή παρουσία του Πόιντερ Pshiharis V. Igor του Βαγγελη Κουκούλη, της Γκόρντον Ifigeneia του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, της Αγγλικής Σέττερ Karadimas West Mina του κ Μουζακίτη αλλα και όλων των σκύλων που παρουσίασαν οι Γιάννης Βάρσος, Σπύρος Δέδες, Χρήστος Φαλτσέτας και Σπύρος Κραβαρίτης

Ο Σπύρος Δέδες με δύο Σέττερ Alex Afidnai

dedesΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου

 ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ

Κριτές: Ν. Στεφανάτος (πρόεδρος) Δ. Καψάσκης

 1ος Εξαίρετος  CACT  Ilis Omorfos Tropos Α. Σέττερ, ιδ. Ν. Φωτακόπουλος κυναγωγός Ν. Αυγερινός

2ος Εξαίρετος Ciro Πόιντερ ιδιοκτήτης και κυναγωγός Βασίλης Παλμές

 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ

Κριτής: Ν. Στεφανάτος

Κανένας σκύλος στη βαθμολογία

Kυριακή 12 Ιανουαρίου

 ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ

Κριτές: Δ. Καψάσκης (πρόεδρος) Ν. Στεφανάτος

 1ος Εξαίρετος Ilis Omorfos Tropos Α. Σέττερ, ιδ. Ν. Φωτακόπουλος κυναγωγός Ν. Αυγερινός

2ος Εξαίρετος Ciro Πόιντερ ιδιοκτήτης και κυναγωγός Βασίλης Παλμές

 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ

Κριτής: Ν. Στεφανάτος

 Κανένας σκύλος στη βαθμολογία

Δείτε : Τα μπεκατσόσκυλα της Φωκίδας!!!

 

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας