αγωνες

Published on 28 Ιανουαρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Αγώνες σε μπεκατσίνια!

Κείμενο-Φώτο  Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ν. Ηλείας.

Με την συνεργασία του  Κυνοφιλικού  Όμίλου  Αχαΐας και του Όμίλου  Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ν. Ηλείας. Διοργανώθηκαν αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου σε Μπεκατσίνι και Ορτύκι στις 25 & 26/01/2014 στην περιοχή Ανδραβίδας – Τραγανού του Ν. Ηλείας

pointerΤους αγώνες έκριναν στις βρετανικές φυλές ο Ι. Φουτρής, Σ. Πονηρέας, Γ. Κασταμονίτης, Δ. Χαλαστάνης, Απ. Χήνος, Γ. Λαμπρόπουλος και στις ηπειρωτικές φυλές η Μάτα Σκούρα, ο Χ. Ψυχάρης και δόκιμοι ο Ι. Λιάπης , Β. Ανδριανόπουλος και Απ. Λιχούδης. Ήταν περίπου 100 συμμετοχές σε μία αντιστοιχία των 60 βρετανικών και 40 ηπειρωτικών περίπου. Οι συμμετοχές ήταν από τον Ν. Αχαΐας και Ηλείας, από την Αθήνα, Τρίπολη, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Κόρινθο κλπ. Σε όλα τα τερέν συνά-ντησαν θηράματα τα σκυλιά και δόθηκαν ευκαιρίες κάτι που σχολίασαν θετικά και οι κριτές (μπεκατσίνια και ορτύκια) σ’ αυτό βοήθησε ο ιδανικός καιρός για μπεκατσίνι (βροχερός). Οι Κριτές επισήμαναν την αδυναμία ότι τα σκυλιά δεν είχαν επαφή με το συγκεκριμένο θήραμα και δεν κατάφεραν αρκετά σκυλιά να μπουν στην βαθμολογία παρότι συνάντησαν αρκετά θηράματα σε όλα τα τερέν. Τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι το άγριο θήραμα σε αγώνες και μας παρότρυναν να κάνουμε αγώνες σε αυτά. Ιδιαίτερα σχολίασαν την παρουσία Νεαρών – κυναγωγών  ως πολύ ενθαρρυντικό μή-νυμα για την κυνοφιλια των οποίων η παρουσία ήταν άψογη κυνοτεχνικά και με πολύ καλά σκυλιά. Στην βαθμολογία μπήκαν σκύλοι από όλες τις φυλές. Θετικά σχόλια απέσπασε η διοργάνωση αλλά και η συνεργασία αγώνων ανάμεσα σε γειτονικούς Ο-μίλους που δυναμώνουν την παρουσία και την συμμετοχή σε αυτούς. Παρούσα ενερ-γά ήταν η Ομοσπονδία Πελοποννήσου με την θηροφυλαξη των τερέν σε άψογη συ-νεργασία με το Δασαρχείο Αμαλιάδας, τον Κυνηγετικό Σύλογο Αμαλιάδας, Λεχαινών και Βάρδας (όχι μόνο κατά την διάρκεια των αγώνων, αλλά και αρκετών ημερών πριν από την διεξαγωγή αυτών). Το διήμερο των αγώνων συμπληρώθηκε από κυνοφιλική συζήτηση ανάμεσα στους κριτές και του κυνόφιλους που δόθηκε στο Amalias Hotel.

Ευχαριστούμε τον επίσημο χορηγό των αγώνων SVESTONOF-original formula dog food, τους κτηνιάτρους  Ελ. Κουτρούλη και Χρ. Καπατσώρη, τον Ερυθρό Σταυρό, τον Γιώργο Κατσίπη για την σχεδίαση της αφίσας της διοργάνωσης και του προγράμματος, τον Μανώλη Κατσίπη και την Power Vision για την βιντεοσκόπηση του αγώνα, τον ζωγράφο Σπύρο Σπηλιακόπουλο για την σχεδίαση των αναμνηστικών προς τους κριτές και τον χορηγό.

kourtsxaarΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΚΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

25-1-14

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ

ΤΕΡΡΕΝ 1 . ΚΡΙΤΕΣ Χ. ΨΥΧΑΡΗΣ – Ι. ΛΙΑΠΗΣ , Β. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΟ-ΚΙΜΟΙ) ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΕΡΡΕΝ 2. ΚΡΙΤΕΣ. Μ. ΣΚΟΥΡΑ – Α. ΛΥΧΟΥΔΗΣ (ΔΟΚΙΜΟΣ).

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ LAKKOPETRA KIRRA. D.K. ΤΩΝ ΑΦΩΝ ΛΙΑΠΗ.

ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.

ΤΕΡΡΕΝ Α.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ. Ι ΦΟΥΤΡΗΣ – Α. ΧΗΝΟΣ – Γ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑ-ΝΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

ΤΕΡΡΕΝ Ε.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ. Γ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ – Δ. ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ.

1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ DARKO E.S. TOY κ. Ν. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ.

26-1-14

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.

ΤΕΡΡΕΝ 1. – ΚΡΙΤΕΣ Χ. ΨΥΧΑΡΗΣ – Β. ΑΝΔΡΙΑΝΟ-ΠΟΥΛΟΣ (ΔΟΚΙΜΟΣ)

1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ OVELIX E.B. ΤΟΥ κ. ΝΩΝΤΑ ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗ.

ΤΕΡΡΕΝ 2. – ΚΡΙΤΕΣ Μ. ΣΚΟΥΡΑ – Α. ΛΥΧΟΥΔΗΣ (ΔΟΚΙΜΟΣ)

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ALF VOM ZAHARO (ΡΑΣΕΛ) D.D. ΤΟΥ κ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥ-ΛΟΥ.

ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.

ΤΕΡΡΕΝ Α.Κ.Ι.- ΚΡΙΤΕΣ Ι. ΦΟΥΤΡΗΣ – Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ.

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΝΙΚΗ P. ΤΟΥ κ. Α. ΝΤΟΥΒΑ.

ΤΕΡΡΕΝ Ε.Κ.Ι. 1 – ΚΡΙΤΕΣ Γ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ – Δ. ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

ΤΕΡΡΕΝ Ε.Κ.Ι. 2 – ΚΡΙΤΕΣ Δ. ΠΟΝΗΡΕΑΣ – Α. ΧΗΝΟΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας