επικαιροτητα

Published on 12 Φεβρουαρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Πανηγυρισμοί χωρίς αντίκρισμα από την ΚΣΕ…

Με μια πραγματικά αδικαιολόγητα περιχαρή ανακοίνωση, η ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος εμφανίζεται να πανηγυρίζει επειδή δήθεν κατατρόπωσε τους αντικυνηγούς που δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αλήθεια όμως, όπως την εμφανίζει η ΚΣΕ, είναι μόνο η μισή μια και η Ζωοφιλική Οργάνωση του Α. Αγγελέτου, που είχε κάνει προσφυγή κατά της  Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνήγι, παραιτήθηκε, όπως είχε παραιτηθεί και πριν από ένα μήνα κατά την εκδίκαση της πρώτης προσφυγής! Η αιτία της παραίτησης όπως δηλώνει ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ένωσης κ Αγγελέτος είναι η άνευ αντικειμένου δίκη μια και η όποια απόφαση θα εκδοθεί μετά από δύο χρόνια, όπως είχε γίνει και με την προηγούμενη προσφυγή του ιδίου  που ενώ κατατέθηκε το 2009, η απόφαση (2726/11) εξεδόθη το 2011.

-‘’Δεν διαθέτουμε τα εκατομμύρια της ΚΣΕ για να κάνουμε δίκες χωρίς νόημα’’ δηλώνει ο αντικυνηγός δικηγόρος και διευκρινίζει πως  ‘’όταν η απόφαση θα εκδοθεί, το 2016, δεν θα έχει κανένα νόημα μια και θα αφορά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014’’.

-Υπενθυμίζεται ότι ο κ Αγγελέτος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επιτύχει με την προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγίου. Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ εξέδωσε νέα ρυθμιστική απόφαση και έτσι η κυνηγετική δραστηριότητα συνεχίστηκε κανονικά.  Την  νέα ρυθμιστική απόφαση αφορούσε λοιπόν η νέα εκδίκαση από την οποία παραιτήθηκε ο κ Αγγελετος μια μέρα πριν την εκδίκασή της.

Όπως μπορεί πλέον να συμπεράνει ο  καθένας,  ο συγκεκριμένος δικηγόρος αλλά και οποιοσδήποτε αντικυνηγός μπορεί όποτε το θελήσει να  προκαλεί  πέρα από τις ασκήσεις ετοιμότητας της ΚΣΕ, νομικά και όχι μόνο, προβλήματα στην άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας εκμεταλλευόμενος την έλλειψη πάγιας νομοθετικής κατοχύρωσης του κυνηγίου στη χώρα μας.

Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για το κυνήγι που απαιτεί την έκδοση ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης είναι ευάλωτο στις  νομικές επιθέσεις στις οποίες προσφεύγουν  οι αντικυνηγετικές οργανώσεις.

-Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΣΕ όπως αυτή έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη ανακοίνωση της ηγεσίας της ΚΣΕ για το 2014. Η προηγούμενη είχε εκδοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και μας ευχόταν καλά Χριστούγεννα! Πέρα από τα προαναφερθέντα είναι εμφανές λοιπόν και το έλλειμμα ενημέρωσης των 180.000 ελλήνων κυνηγών  από την ηγεσία τους, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν  μια σειρά από μεγάλα θέματα που απασχόλησαν την κυνηγετική οικογένεια, όπως ο νόμος για τις ουρές και την εκτροφή των κυνηγόσκυλων, τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα ατυχήματα στο κυνήγι κ.λ.π.

-Και έλλειμμα ενημέρωσης λοιπόν πέρα από τους αδικαιολόγητους πανηγυρισμούς τύπου ‘’δοξάστε μας’’!  Ν. Φ.

ste

Άτακτη υποχώρηση των αντικυνηγών! 

Άτακτη υποχώρηση των αντικυνηγών! – Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Χθες, την παραμονή της εκδίκασης στο ΣτΕ της δεύτερης προσφυγής της Ζωοφιλικής Οργάνωσης του Α. Αγγελέτου, εναντίον της Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνήγι, η Ζωοφιλική αυτή οργάνωση παραιτήθηκε της προσφυγής, όπως είχε παραιτηθεί πριν από ένα μήνα και της πρώτης προσφυγής!

Ο Α. Αγγελέτος ζητούσε την κατάργηση του κυνηγίου σ’ όλη την Ελλάδα, επικαλούμενος σωρεία επιχειρημάτων και ισχυρισμών, οι οποίοι ήταν παντελώς αστήρικτοι, γενικόλογοι και αόριστοι, χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο και με προφανείς στρεβλώσεις των πάντων.

Έναντι αυτών των αστήρικτων ισχυρισμών η ΚΣΕ, με την παρέμβασή της, προσκόμισε πλήθος εγγράφων, Υπουργικών Αποφάσεων, Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Οδηγιών και θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξειδικευμένες επίκαιρες επιστημονικές μελέτες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, επιστημονικές, διεθνώς ανεγνωρισμένες, μετρήσεις πληθυσμών, επίσημα στοιχεία του έργου της θηροφυλακής μας για την πάταξη της λαθροθηρίας, Διεθνείς σχετικές Συμβάσεις, επίσημους πίνακες επιτρεπόμενων ειδών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την θηρευτική νομοθεσία πολλών ευρωπαϊκών χωρών, πάνω από 200 αντίτυπα σχετικών Αποφάσεων και επισήμων εγγράφων, που ισχύουν για την προστασία της άγριας πανίδας, κ.λπ., κ.λπ..

Μήπως όλα τα παραπάνω που προσκομίσαμε στο ΣτΕ και εκείνα που απέστειλε η αρμόδια Δασική Υπηρεσία, κατατρόπωναν τους αστήρικτους ισχυρισμούς του Α. Αγγελέτου και γι’ αυτό φοβήθηκε μια θετική απόφαση για εμάς από το ΣτΕ και παραιτήθηκε;

Άλλη λογική εξήγηση αυτής της παραίτησης δεν υπάρχει. Εκτός εάν ξαφνικά ο Α. Αγγελέτος έγινε φιλοκυνηγός!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής ΟμοσπονδίαςΚυνηγετικών Οργανώσεων (F.A.C.E.)

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Bίντεο : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αγγελέτος – Θα μηνύσω Υπουργούς!!!

 

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας