ελληνικος ιχνηλατης

Published on 2 Μαρτίου, 2014 | by Kynoclub

0

Οι πρώτοι κριτές εργασίας του Ελληνικού Ιχνηλάτη!

Με καθυστέρηση  σχεδόν …δύο δεκαετιών αναδείχτηκαν από τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη οι πρώτοι κριτές εργασίας της εθνικής μας κυνηγετικής φυλής μετά από παρακολούθηση σεμιναρίων, γραπτές και πρακτικές εξετάσεις.

Ηδιοίκηση του Ο.Φ.Ε.Ι υπό την προεδρία του κ Βαβουράκη, έχοντας βάλει στόχο την ‘’ισορροπημένη’’ ανάπτυξη της φυλής,  τόσο  μορφολογικά όσο και εργασιακά, έκανε τα τελευταία χρόνια μια πραγματικά αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά. Πέρα από τις εκθέσεις εκτροφής που διοργανώνει  σε τακτά διαστήματα σε διάφορες πόλεις συνέταξε τον Κανονισμό Αγώνων Εργασίας Ιχνηλατών και στη συνέχεια προχώρησε στην διαδικασία ανάδειξης κριτών εργασίας που, μετά από μακρά διαδικασία, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Μαρτίου.

ellinikosinxilatis2Καλεσμένοι του διήμερου ήταν οι Ιταλοί διεθνείς κριτές κ Giakarlo Bosto και Αlberto Bgnatica που ήταν ομιλητές σε ένα πολύ κατατοπιστικό σεμινάριο ειδικά για τους υποψήφιους   κριτές με θέμα την διοργάνωση, την ερμηνεία και την εφαρμογή των κανονισμών των  Αγώνων  Εργασίας Ιχνηλατών. Παράλληλα τα πρωινλα του Σαββάτου και της Κυριακής έκριναν σε κυνοτεχνική εκδήλωση επι του πεδίου (στο Ποικίλο Ορος) όπου συμμετείχαν οκτώ κυναγωγοί με τούς Ιχνηλάτες τους.

Η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα το Σάββατο αλλά και η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής δεν επέτρεψε στους σκύλους να εργαστούν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και έτσι μόνο ένα ζευγάρι, (o Rex  και η Klio του κ Αγγελή) κατάφερε να βρει λαγό και να βαθμολογηθεί με 125,5 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των συμμετεχόντων σκύλων είχαν μια πολύ καλή παρουσία και  εξαιρετική συνεργασία με τους κυναγωγούς ενώ εντυπωσιακή ήταν  η μορφολογική ομοιομορφία όλων διαγωνιζόμενων.

ellinikosixnilatis1Οι κριτές εργασίας του Ελληνικού Ιχνηλάτη  που πέρασαν επιτυχώς την διαδικασία των εξετάσεων είναι οι Αθανάσιος Γκόπης, Ισίδωρος Θεοδωράκης, Γιάννης Φραγκίδης, Δημήτρης Καραδήμας και Νίκος Φωτακόπουλος.

Οι επόμενες …εργασιακές εκδηλώσεις του ΟΦΕΙ είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο στην Κορινθία και τον Ιούνιο  στην Φωκίδα.

Δείτε : Σημειώσεις για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας