αγωνες

Published on 11 Μαρτίου, 2014 | by Kynoclub

0

Κύπελλο, κύπελλο …ΚΟΕ!

Κείμενο-φωτο: Νάσος Φωτακόπουλος

topΧωρίς την λάμψη των προηγούμενων χρόνων έγινε, την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, η τελετή απονομής των νικητών του Κυπέλλου του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, για την περίοδο 2013- 2014,  . Η τελετή ήταν ανάλογη της αγωνιστικής περιόδου κατά την οποία ήταν αισθητή η απουσία πολλών Ελλήνων και ξένων κυναγωγών, όχι μόνο από το Κύπελλο Ελλάδος,  αλλά και από όλους τους ελληνικούς αγώνες. Οι ξένοι κυναγωγοί φέτος δε μας τίμησαν με την παρουσία τους μια και τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και οι αγώνες cacit που προηγήθηκαν,  με διοργανώτρια χώρα την Ισπανία,  απορρόφησαν το ενδιαφέρον τους  και μαζί τα …ευρώ των συμμετοχών που  (θα) ήταν ένα πολύ σημαντικό έσοδο για την ελληνική κυνοφιλία.

agwnes

Απουσίες

Στις ξένες απουσίες θα πρέπει να προστεθούν και αυτές μια σειράς ελλήνων κυναγωγών όπως  είναι οι Νίκος Κατασαρός, Δημήτρης Λιάσκος, Κώστας Μπόγιογλου, Αχιλέας Γιάππος , Ηλίας Λεωνίδας κ.λ.π.,  που για διάφορους λόγους ο καθένας δεν έδωσαν το παρών στερώντας έτσι με την σειρά τους την αγωνιστική κυνοφιλία από την σημαντική παρουσία τους.

taygetos

Καλύτερο Πόιντερ Μεγάλης Έρευνας Τaygetos of Mathiopoulos Ιδιοκτήτης Γιάννης Μαθιόπουλος,  κυναγωγός Θοδωρής Μαυρίδης.

Σε αυτές τις απουσίες θα πρέπει να συνυπολογιστούν και αυτές  που προκάλεσε ο αποκλεισμός όσων σκύλων, από τις ηπειρωτικές φυλές είχαν κομμένη πουρά. Όπως θα δείτε και στον σχετικό πίνακα η μόνη ηπειρωτική φυλή που συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδος ήταν τα Επανιέλ Μπρετόν και έτσι δεν αναδείχτηκε κυπελλούχος στα Κούρτσχααρ και τα Ντρατχααρ.

faust la follie

Καλύτερο Επανιέλ Μπρετόν Ελληνικής Εκτροφής Faust la Follie de la Chasse Ιδιοκτήτης Χρήστος Φαλτσέτας, κυναγωγός Δημήτρης Μπατσιούδης.

Μια ακόμα αιτία της …φτώχειας είναι η επιλογή των (προηγούμενων)  διοικήσεων του Ομίλου Πόιντερ-Σέττερ να καταργήσουν τους Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου στην πεδινή πέρδικα με αποτέλεσμα να ‘’διώξουν’’ τους ερασιτέχνες από τα τερέν του Λαγκαδά. Και δεν ήταν μόνο αυτή η λανθασμένη επιλογή. Ένα ακόμα λάθος ήταν η απόφαση να μην αποδίδεται ο τίτλος του Πρωταθλητή Πρακτικού Κυνηγίου αν το cact έχει κατακτηθεί σε αγώνα με θήραμα την καμπίσια πέρδικα!!! Το απίστευτο επιχείρημα ήταν ότι αυτό το θήραμα δεν κυνηγιέται στην Ελλάδα οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για Πρακτικό Κυνήγι!  Έτσι κάποιοι κυνόφιλοι έμειναν  με τα cact στο χέρι και απογοητευμένοι έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους και έμειναν να αναρωτιούνται ‘’τι νόημα έχει η απονομή cact όταν αυτό δεν ‘’μετράει’’ ως πρωταθληματικός τίτλος; Η παρούσα διοίκηση του ΟΚΑΔΕ όπως και του ΚΟΕ προσπάθησαν  να επαναφέρουν τους Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου όμως όπως αποδείχτηκε είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι αδικημένοι και περιθωριοποιημένοι ερασιτέχνες κυναγωγοί.

mplek

Καλύτερο Πόιντερ Έρευνας Κυνηγίου Μplek Di Loumario. Ιδιοκτήτης Στ. Σειτανίδης  κυναγωγός Μάριος Λουλουδάκης. 

 Τι είναι το Κύπελλο Ελλάδος; 

Είναι μια σειρά αγώνων για όλες τις φυλές φέρμας που διοργανώνονται από τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος, τους Ομίλους φυλών  και από ορισμένους τοπικούς Κυνοφιλικούς Ομίλους κατόπιν εγκρίσεως από τον ΚΟΕ.  Οι σκύλοι που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμολογιών ανακηρύσσονται Κυπελλούχοι’’. Το Κύπελλο περιλαμβάνει  Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου, Έρευνας Κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας  (για βρετανικές φυλές) και διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία,  παρουσιάζοντας όμως όπως προαναφέρθηκε,  φθίνουσα πορεία για διάφορους λόγους….

gianni del duda

Καλύτερος Αγγλικός Σέττερ  ξένης ιδιοκτησίας Gianni del Duda Ιδιοκτήτης Sormaz Dule, κυναγωγός Παναγιώτης Κοσμάς.

HONDA

Καλύτερο θηλυκό Πόιντερ Honda Ιδιοκτήτης Βασίλειος Σακαντάνης, κυναγωγός Άγγελος Γονιδάκης

juicepixel


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας