θεματα

Published on 19 Μαρτίου, 2014 | by Kynoclub

0

Κίνα: Κουτάβι πουλήθηκε για 1,44 εκ. ευρώ

Το πιο ακριβό κουτάβι που έχει πουληθεί ποτέ, αγοράστηκε στην Κίνα έναντι περίπου 1,44 εκατομμυρίου ευρώ.Το κουτάβι είναι ράτσας Θιβετιανό Μαστίφ, έχει ξανθό τρίχωμα και στην ηλικία του ενός έτους ζυγίζει 90 κιλά.

Ο νέος του ιδιοκτήτης είναι ένας κτηματομεσίτης, που βρήκε το κουτάβι από μία έκθεση με πολυτελή κατοικίδια, την Τρίτη στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Qianjiang Evening News.

Ο αγοραστής του φέρεται ότι είναι ένας 56χρονος από το Κινγκντάο, ο οποίος θέλει να γίνει κι ο ίδιος εκτροφέας σκύλων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ράτσα αυτή κατάγεται από τα βουνά των Ιμαλαίων και την Κεντρική Ασία και οι ρίζες της συναντώνται πολύ παλιά, στα αρχαία χρόνια. Το Θιβετιανό Μαστίφ ανατράφηκε αρχικά ως κυνηγός, φύλακας, οδηγός και πολεμιστής.

Η δύναμή του είναι πολύ μεγάλη για σκύλο, καθώς μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη. Το εν λόγω είδος έχει γίνει σύμβολο πλούτου για τους εύπορους Κινέζους με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησής του να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας, πάντως, τον περιγράφουν ως πιστό και προστατευτικό σκύλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας