ελληνικος ιχνηλατης

Published on 2 Απριλίου, 2014 | by Kynoclub

0

Έκθεση & Αγώνες του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη

Συνεχίζει την δυναμική πορεία του ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, ξεπερνώντας προβλήματα και τις δυσκολίες. Στο πλαίσιο της δράσης του για την ανάπτυξη και βελτίωση της εθνικής μας κυνηγετικής φυλής ο Όμιλος διοργανώνει Έκθεση μορφολογίας στις 6 Απριλίου με κριτή τον κ. Στέλιο Μακαρίτη. Η έκθεση θα διεξαχθεί στην αίθουσα ξιφασκίας στο Ελληνικό στο πλαίσιο της ΝΑΤΕΧ και θα αρχίσει στις 15.00.

Στο εργασιακό τομέα ο ΟΦΕΙ διοργανώνει  αγώνες ιχνηλασίας στο Κιάτο Κορινθίας την Κυριακή 13 Απριλίου, για πρώτη φορά με Έλληνες κριτές και προσκαλεί όσους ιδιοκτήτες έχουν άξιους ιχνηλάτες να τους παρουσιάσουν. . Οι διακριθέντες Ελληνικοί Ιχνηλάτες, στους αγώνες εργασίας, ε φ’ όσον έχουν και μορφολογία με χαρακτηρισμό “Πολύ Καλός” ή “Εξαίρετος’, θα καταχωρηθούν στη  λίστα “Προτεινόμενων για αναπαραγωγή’’.  Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ομίλου μπορείτε να επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 210.5753200, 210.5716771, 6977.413128

ellinikos ixnilatis 2

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης με δυο λόγια

Εργασία:   Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, είναι γέννημα αυτού του τόπου κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και του λαού του, ένας  από τους καλλίτερους ιχνηλάτες – διώκτες, που έχει  προσαρμοστεί πλήρως στα δύσκολα βουνά της χώρας μας, τόσο, όσο κανένα άλλο κυνηγόσκυλο να μην μπορεί να τον συναγωνιστεί στην αντοχή και στην ευκολία που ψάχνει και κινείται στα πετρώδη εδάφη.Μπορεί να κυνηγά εξαιρετικά τόσο μόνος του, όσο κατά  ζεύγη ή και σε αγέλη, αρκεί να έχει μάθει από μικρός στο ομαδικό κυνήγι. Προικισμένος με πολλές ικανότητες και σκληρό  ταπεραμέντο μπορεί να κυνηγά όλη την ημέρα ανεξαρτήτως  καιρού.

Μέγεθος: Ιδανικό ύψος αρσενικού, 48-54 εκ. (θηλυκά: 2 εκ. λιγότερο).

Χαρακτήρας: Ενθερμος, ενστικτώδης, πείσμων, εργατικός, εξαιρετικά προικισμένος στην ιχνηλασία και την καταδίωξη, ανεξάρτητος, σκληροτράχηλος, αρκετά πρωτόγονος και “αγροτικός”…

Ωστόσο είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους που γνωρίζει, εύστροφος, με γοργές αντιδράσεις, γενναίος και γεμάτος ενέργεια.

Μπορεί να είναι δύσκολος στο χειρισμό στη νεότητα του, καθώς ωριμάζει αργά και γίνεται “σοφότερος” μετά τα 2-3 χρόνια ζωή.

Διαθέτει μια έμφυτη αγωνιστικότητα, κυνηγετικό πάθος, τόλμη και σκληρότητα, που τον κάνουν ικανό ν’ αντιμετωπίσει τον αγριόχοιρο χωρίς φόβο, αλλά με ευελιξία και πονηριά.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας