ειπαν

Published on 11 Απριλίου, 2014 | by Kynoclub

0

Ο κινηματογράφος είναι πρώτα απ όλα ΜΟΝΤΑΖ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (κυνηγός και παραγωγός πολλών εξαιρετικών κυνηγετικών ντοκιμαντέρ που πέρα από την επαγγελματική τους αρτιότητα διδάσκουν και κυνηγετικό ήθος)

Έγραψε μεταξύ άλλων στο προσωπικό του χρονολόγιο στο  facebook  απατώντας σε σχόλια του κ Μουστάκα Φικρή σε συζήτηση σχετικά με την παραγωγή κάποιας ταινίας….

Όσον αφορά την συγκεκριμένη ταινία, δεν υπάρχει μέσα τέτοιο σκότωμα ντόμπρα και αρχιδάτα- και λέω στην συγκεκριμένη γιατί σε κάποιες ταινίες υπάρχουν… Εγώ φίλε Μουστάκα είμαι επαγγελματίας κινηματογραφιστής αυτή ήταν η δουλειά μου πάντα και αυτό είναι που με διαφοροποιεί από τον ερασιτέχνη, αυτός είναι και ο λόγος που μια ταινία δικιά μου την βλέπεις πολλές φορές ενώ ένα ερασιτεχνικό βίντεο μπορεί να σε κουράσει ακόμα και στα πρώτα λεπτά και να μην το δεις ποτέ ολόκληρο… Μπορεί λ.χ σε μία ταινία να μην πιάσω τον λαγό την ώρα του σκοτώματος και να το φτιάξω γιατί είναι κάτι που γίνεται, αυτό που δεν γίνεται με μοντάζ που ακούμε συνέχεια δηλαδή αυτό είναι μοντάζ εκείνο μοντάζ το άλλο μοντάζ δεν ισχύει.. είναι αυτό που λέμε ΠΑΠΑΡΙΕΣ-δεν γίνεται λ.χ να κάνεις έναν σκύλο να δουλεύει καλά να ψάχνει η να ξεφωλιάζει με μοντάζ όπως ακούγεται Μπορεί να έχεις επηρεαστεί από άτομα που δηλώνουν κινηματογραφιστές και να κατηγορούν το μοντάζ, αυτός είναι και ο λόγος που τα άτομα αυτά θα δηλώνουν και θα νομίζουν πάντα ότι είναι κινηματογραφιστές ενώ στην ουσία θα παραμείνουν για όλη τους τη ζωή ερασιτέχνες και σε όλη τους τη ζωή θα τους φταίνε οι επαγγελματίες Ο κινηματογράφος φίλε μουστάκα δεν είναι μια κάμερα που τραβάμε και ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που κολλάμε πλάνα, Ο κινηματογράφος είναι πρώτα απ όλα ΜΟΝΤΑΖ. Μπορεί να έχεις ένα πολύ καλό υλικό και να κάνεις μια μέτρια και πιο κάτω ταινία, η μπορεί να έχεις ένα μέτριο υλικό σε εικόνα και με καλό μοντάζ να κάνεις μια πολύ καλή ταινία… και πάλι δεν αρκούν όλα αυτά χρειάζεται παιδεία εμπειρία φαντασία και αυτό που λέμε. να το΄ χεις. σε όλες τις δουλειές δίνουμε εξετάσεις και ο κόσμος είναι αυτός που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε η όχι.. δεν ξέρω αν σε κούρασα δεν ξέρω αν άκουσες αυτό που ήθελες και δεν ξέρω ακόμα και γιατί σου τα΄ γραψα όλα αυτά.

ΣΧΟΛΙΟ: Πες τα ρε Χριστογιάννη γιατί γέμισε ο τόπος από τύπους που πήραν μια κάμερα και παριστάνουν τους παραγωγούς κυνηγετικών ταινιών.Μια ταινία τη εβδομάδα. Άσε που την έχουν δει και ….Χριστογιάννιδες!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας