επικαιροτητα

Published on 3 Μαΐου, 2014 | by Kynoclub

0

Καταδίκη για εκτέλεση κυνηγόσκυλου!

Με ποινή φυλάκισης 18 μήνες με αναστολή τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.300 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας ο άνδρας που σκότωσε με την καραμπίνα του έναν σκύλο στο χωριό Βελονάδες της στις 28 Απριλίου.

Τόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου όσο και η εισαγγελέα ουσιαστικά στρίμωξαν τον δράστη, ο οποίος έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις και τον καταδίκασαν για την παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και τη θανάτωση του σκυλιού.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, που είναι κυνηγός, είχε βγάλει στον σκύλο του βόλτα σ’ ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του δράστη.  Ο ιδιοκτήτης  και άλλος ένας αυτόπτης μάρτυρας είδαν τον δράστη να πυροβολεί αλλά δεν κατάλαβαν αμέσως ποιος ήταν ο στόχος καθώς το χορτάρι είναι πολύ ψηλό και έκρυβε το κυνηγόσκυλο.

Μόνο όταν άκουσαν την κραυγή του ζώου και αφού το βρήκαν την επόμενη μέρα γεμάτο σκάγια πιστοποιήθηκε το έγκλημα.

Στην περιοχή κοντά στο σπίτι του δράστη εκείνη την ώρα δεν υπήρχε άλλος, που να κρατάει όπλο, αν και αρχικά ο δολοφόνος του ζώου ισχυρίστηκε ότι παραβίασαν την ιδιοκτησία του, όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε κανενός είδους περίφραξη ή παραβίαση. Αλλά και αυτό να συνέβαινε η δολοφονία ενός ζώου δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο. Η Χριστιάνα Μπανκς γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου «Κιβωτός Κέρκυρας» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι οι ψευδομάρτυρες – που κατέθεσαν για να υπερασπιστούν τον δράστη – έπεσαν και αυτοί σε αντιφάσεις και η κατάθεση του ενός αναιρούσε τα λεγόμενα του άλλου.

Πηγή: www.zoosos.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας