θεματα

Published on 16 Μαΐου, 2014 | by Kynoclub

0

Γιατί ψηφίζω μόνο κυνηγούς!!!

Κείμενο: Σωτήρης Δημηρόπουλος

sotoΓιατί σταυρώνω κυνηγούς, όπου τους βρω, στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια. Και γιατί ψηφίζω δαγκωτά, με πάθος ασίγαστο, το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών , για τις ευρωεκλογές. Σε μια χώρα που περνά μια από τις πιο μεγάλες κρίσεις στην ιστορία της, σε μια χώρα που οι αξίες έχουν προ πολλού χαθεί, σε μια χώρα όπου τα πάντα έχουν από καιρό ισοπεδωθεί στον βωμό του χρήματος. Σε μια χώρα όπου ακόμη και τώρα , οι συνέπειες του εμφυλίου -τα στερνά κατάλοιπα τους-είναι ορατές σε μια χώρα που η αριστερά από δεκαετίες πια έχει μια στείρα άρνηση της πραγματικότητας, μια ηλίθια προσηλωμένη ματιά σε 4-5 δεκαετίες πίσω, μια γενική υποσχετική μετατροπής των μισθών και των αμοιβών σε απραγματοποίητα ύψη. Σε μια χώρα που η δεξιά , η συντηρητική θεώρηση της κοινωνίας, διοίκησε πραξικοπηματικά για 30-40 χρόνια, ισοπεδώνοντας τα πάντα στον βωμό του κέρδους. Σε μια χώρα που οι σοσιαλιστές μπήκαν μπροστάρηδες στην μάσα και οι Δεσπότες της χριστιανικής νηστείας κατά μέσον όρο ζυγίζουν πέραν των 120 κιλών. Σε μια χώρα , που ακόμη και τώρα, υπάρχουν ιδιωτικά μονοπώλια τον 21ο αιώνα, όπως ο ΟΑΣΘ, τα φαρμακεία, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι. Σ ε μια χώρα που από καρό έχει χωρίσει στα δύο, με εντελώς ανισόρροπη πολιτική ανάπτυξης Βορρά-Νότου. Σε μια χώρα, όπου ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχει από δεκαετίες πια καταστεί κομπάρσος του λιμανιού του Πειραιά, χωρίς κανένα σχεδόν δρομολόγιο στο Αιγαίο. Σε μια χώρα όπου κάθε έννοια παραγωγής έσβησε από δεκαετίες κάτω από το βάρος των πιέσεων επικίνδυνων πολιτικών και άκρως ζημιογόνων συνδικαλιστικών αντιλήψεων. Σε μια χώρα, που ο σημερινός πρωθυπουργός , αναδείχτηκε κάποτε λόγω μιας άρνησης και όχι λόγω μιας θέσης πολιτικής, και οποίος διαδέχτηκε τον προηγούμενο, ο οποίος δεν είχε ποτέ δουλέψει στην ζωή του, του οποίου ο προκάτοχος έπαιζε ηλεκτρονικά, όπως λέγεται, στην διάρκεια της παρουσίας του στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σε μια χώρα όπου ο επίδοξος πρωθυπουργός, μόλις πριν λίγα χρόνια, πρωτοστατούσε στις καταλήψεις των σχολείων, υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και περιβάλλεται απο επιτελείο Σταλινικών, αναρχοσκεπτόμενων , ανθρώπων που ούτε τα δόντια τους δεν έχουν φτιάξει ακόμη, και θέλουν να φτιάξουν το μέλλον μας (αυτο τόπε ο Πανούσης).Σε μια χώρα όπου ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, εργολάβοι , ντί-ντάγκες λοιποί των ξεφτιλοεκπομπών και τελευταία…..εφοπλιστές, φιλοδοξούν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι μια χώρα όπου απο πολλού εκχωρηθήκαν οι τρείς θεμελιώδεις εξουσίες σε …μη κυβερνητικές οργανώσεις, σαν μόδα κυρίως και όχι σαν ανάγκη.

kriti

 

Σε μια χώρα που τα δάση της αφέθηκαν στην τύχη της βροχής , του χιονιά και 2-3 οργανώσεων ιδιωτικού χαρακτήρα. Σε μια χώρα που ο κάθε αυτόκλητα και παράνομα εισερχόμενος ,δικαιούται προστασίας και δικαίου, ωσαν να ήταν παρων πάππου προς πάππου .Σε μια χώρα όπου η κρατική παρουσία εκχωρήθηκε σε αυτοδικίες κουκουλοφόρων και πρωτοβουλίες οχετών και επικίνδυνων οραματιστών αλήστου μνήμης δικτατόρων. Δεν μπορώ πια να αναπνεύσω. Ένα πράγμα με κρατάει όρθιο ακόμη. Το κυνήγι και η φύση. Όσο είμαι ακόμη εκεί έξω , ελπίζω. Αν, τελειώσει κι αυτό, αν γίνει όπως στην Αγγλία, ας πούμε, όπου κυνηγάνε οι λεφτάδες και οι ευγενείς(μπρρρρ) , τότε ένα μου μένει. Η τελευταία σφαίρα, το τελευταίο μονόβολο, για μένα. Για σένα Μουστάκα απο τον Εχίνο, για σένα Ιμπραήμ απο το Τσαι μαχαλά της Ξάνθης, για σένα κυρ-Θόδωρε απο τα Αμπελάκια της Δράμας, για σένα Θανάση απο το Διδυμότειχο, για σένα Σάββα από την Νιγρίτα, για σένα Μίμη από το Ασβεστοχώρι, για σένα Βασίλη από τον Δομοκό, για σένα Φύτιλα από τον Γράμμο, για σένα Λάμπρο απο το Αγρίνιο Θα το κρατήσω και γω όρθιο το κυνήγι. Είναι ξεφτίλα μας, να έχουμε 200χιλ άδειες κυνηγίου και 60-70χιλιάδες ψήφους. Είναι ξεφτίλα να είμαστε ίδια τάξη και κατηγορία αριθμητικά , με τους γραφικούς λοιπούς των εκλογών. Είναι ξεφτίλα να κατατασσόμαστε το βράδυ των εκλογών με τα λοιπά κόμματα της αφάνειας. Είναι ξεφτίλα, είναι ρεζιλίκι μεγάλο, να βλέπουμε τους ανθρώπους που γνώρισαν τα βουνά στον αγροτουρισμό, με τα κουπόνια της εργατικής εστίας, ή με τα μη δηλωθέντα εισοδήματα, να μας μιλάνε περι πρακτέου στα δάση, κατά το δοκούν της πλατείας Κολωνακίου. Εγω, δεν ξεφτιλίζομαι άλλο. Και με όσους έχω μιλήσει τα τελευταία χρόνια, επίσης. Δεν είμαι υποψήφιος, δεν περιμένω τίποτα, απο κανέναν. Έχω κάνει 11.186 ένσημα στην ζωή μου, είμαι 58 χρονών, και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, εκτός από το ν ακούω τα σκυλιά στον πρωινό ντορό. Εκτός από το να βλέπω τον ήλιο να ροδίζει τις ατέλειωτες αυγές , στους κάμπους και τα βουνά, της ομορφότερης πατρίδας του κόσμου. Κι αυτοί οι κάμποι, αυτά τα βουνά, να είναι όλων και όχι των λίγων, των εκάστοτε προνομιούχων… Βουρ λοιπόν, βουρ, με ψυχή, Κυνηγείστε αυτούς που μας κυνηγούν, καμία ψήφος της κυνηγετικής οικογένειας αλλού.

Σημείωση kynoclub.gr : Οι ανωτέρω απόψεις και χαρακτηρισμοί που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, ιδεολογίες και κόμματα εκφράζουν την άποψη του συντάκτη τους και όχι το φιλόξενο kynoclub.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας