αγωνες

Published on 16 Ιουνίου, 2014 | by Kynoclub

0

Η πρωτιά της Φωκίδας στους Κλασικούς Αγώνες!

Κείμενο-φωτο: Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος

Η διοργάνωση των πρώτων Κλασικών Αγώνων  στην Ελλάδα αναμφίβολα θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό σταθμό στην πορεία της αγωνιστικής κυνοφιλίας στη χώρα μας.  Ο κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος με την υποστήριξη του Kynoclub.gr και την ευγενική χορηγία των εταιρειών Top Professional και D.T Systems κατάφερε να διοργανώσει αυτό που χρόνια ονειρευόντουσαν πάμπολλοι  υποστηρικτές των Κλασσικών Αγώνων και να συγκεντρώσει σε ένα αξέχαστο διήμερο  τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής αλλά και της διεθνούς κυνοφιλίας.

fokida1

Oι  Παναγιώτης Μανωλάκης, Άγγελος Γονιδάκης, Σπύρος Δέδες, Δημήτρης Παχής,  Μάριος  Λουλουδάκης,  Γιάννης Παυλίδης ,Τάκης Σταματόπουλος και οι Paris Eschini, Richard Simeons που ήρθαν από την Ιταλία ειδικά για αυτούς τους Αγώνες, παρουσίασαν συνολικά τριάντα σκύλους που διεκδίκησαν το ‘’Τρόπαιο Ηρακλέους’’.  Αν και δεν υπήρχε προηγούμενη οργανωτική εμπειρία, μια και αυτού του είδους οι αγώνες διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκαν από οργανωτική αλλά και κυνολογική επιτυχία. Σχεδόν όλοι οι κυναγωγοί παρουσίασαν για πρώτη φορά σκύλους σε Κλασικούς Αγώνες με εξαίρεση τους Richard Simeons, Paris Eschini και ίσως ένα δυο Έλληνες. Παρ όλα αυτά το γενικό επίπεδο ήταν εξαιρετικό και δεκάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να  απολαύσουν μια κυνοφιλική πανδαισία.

fokida2

Kavadias Markos (English Setter) ιδ. Εκτωρ Καβαδίας κυν. Richard Simeons, Park Rajkal (Pointer) ιδ. Γ. Χρήστου κυν. Παν. Μανωλάκης, Αlex Afidnai Sunny (English Setter) ιδ. Γ. Ασημακόπουλος  κυν. Σ. Δέδες

Στον αγωνιστικό τομέα κάποιοι σκύλοι έδειξαν καλύτερα προετοιμασμένοι και κατόρθωσαν να μπουν στη βαθμολογία ενώ κάποιοι άλλοι έδειχναν έντονα τις καταβολές τους και την εμπειρία τους από τους Αγώνες της Έρευνας Κυνηγίου και της Μεγάλης Έρευνας. Όμως στους Κλασικούς Αγώνες τα ζητούμενα είναι άλλα. Και πρώτα από όλα η ποιότητα των σκύλων και η μέθοδος στην εργασία τους.

  Οι νικητές

Ο Kavadias Markos ιδιοκτησίας και εκτροφής του Κερκυραίου  Έκτορα Καβαδία κατόρθωσε με την υποδειγματική παρουσίαση του από τον  Richard Simeons να μπει και τις δυο μέρες στη καταταξη  και να συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία (αθροιστικά)  ανάμεσα σε δεκα ζευγάρια Σέττερ. Αναδείχτηκε δίκαια το καλύτερο ….μακρύτριχο και έτσι κέρδισε το ‘’Τρόπαιο Ηρακλέους’’  για το 2014 στην κατηγορία των Σεττερ. Το τρόπαιο στα  Πόιντερ κατέκτησε  ο Ηugo ιδιοκτησίας του Βασίλη  Σακαντάνη με κυναγωγό τον Άγγελο Γονιδάκη αφού καταφερε και αυτος με δυο κατατάξεις να συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία στο τερεν τον Πόιντερ.

fokidanikites

Kavadias Markos(English Setter) ιδ. Εκτωρ Καβαδίας κυν. Richard Simeons / Ηugo (Pointer) ιδ. Βασίλης Σακαντάνης κυν. Α. Γονιδάκης

Στο μπαράζ που ακολούθησε νικητής και τροπαιούχος αναδείχτηκε o Ηugo περνώντας ετσι στην ιστορία μαζι με τον  Kavadias Markos ως οι νικητές των πρώτων Ελληνικών Κλασσικών Αγώνων.

Το διήμερο εκτός από τους κλασικούς Αγώνες περιελάμβανε ακόμα Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου με θήραμα το ορτύκι όπου συμμετείχαν πολλοί κυνόφιλοι καθώς και μια γιορταστική βραδιά στην οποία τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ελληνική κυνοφιλία οι ιδιοκτήτες πολλών αγωνιστικών σκύλων  κ Βασίλης Σακαντάνης, Γιάννης Μαθιόπουλος και Μιχάλης Κλωνάρης. Ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που ο Κυνοφιλικός Ομιλος Φωκίδας τίμησε τον Δημήτρη Μαργιέτα για την κυνοφιλική του παρουσία και το παράδειγμα ζωής που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια με τον προσωπικό του αγώνα. Για τους Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου και για όσα ακόμα έγινα στη Φωκίδα θα επανέλθουμε με νεότερες αναρτήσεις.

gonidakisΗugo ιδ. Βασίλης Σακαντάνης κυν. Α. Γονιδάκης

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος -1οι Κλασικοί Αγώνες

ΣΑΒΒΑΤΟ  14 ΙΟΥΝΙΟΥ  2014

ΠΟΙΝΤΕΡ

Κριτές: Σπύρος Μολφέτας (πρόεδρος) Νίκος Φαιτάς, Μιχάλης Λάμπρου

1ος Εξαίρετος Park Rajkal ιδ. Γ. Χρήστου κυν. Παν. Μανωλάκης

2ος Εξαίρετος  Ηugo ιδ. Βασίλης Σακαντάνης κυν. Α. Γονιδάκης

 2ος Εξαίρετος  Honda ιδ. Βασίλης Σακαντάνης κυν. Α. Γονιδάκης

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΕΤΤΕΡ

Κριτές: Νίκος Φαιτάς (πρόεδρος), Σπύρος Μολφέτας, Μιχάλης Λάμπρου

1ος Εξαίρετος Kavadias Markos ιδ. Έκτωρ Καβαδίας κυν. Richard Simeons

2ος Εξαίρετος Αlex Afidnai Sunny  . ιδ. Γ. Ασημακόπουλος  κυν. Σ. Δέδες

fokida3

Robert (αριστερά) ιδ. Βασίλης Σακαντάνης κυν Paris Eschini / Negus ιδ. Τίκας κυν Γιάννης Παυλίδης

KYΡIAKH 15 IOYNIOY

ΠΟΙΝΤΕΡ

Κριτές: Νίκος Φαιτάς (πρόεδρος),  Σπύρος Μολφέτας,   Μιχάλης Λάμπρου

1ος Εξαίρετος  Ηugo ιδ. Βασίλης Σακαντάνης κυν. Α. Γονιδάκης

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΕΤΤΕΡ

Κριτές: Σπύρος Μολφέτας (πρόεδρος), Νίκος Φαιτάς, Μιχάλης Λάμπρου

1ος Εξαίρετος Kavadias Bruno Εκτωρ  Καββαδίας κυν. Δημ.Παχής

2ος ος Εξαίρετος Kavadias Markos ιδ. Εκτωρ Καβαδίας κυν. Richard Simeons

3ος Πολύ Καλός Ciao Sirtouf ιδ. Γ. Φουτρής κυν. Γ. Παυλίδης

4ος Πολύ Καλός Κavadias Morfeas ιδ. Ν Ράδος  κυν. Δημ. Παχής

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΡΟΠΑΙΟΥ HΡΑΚΛΕΟΥΣ

Πόιντερ

Ηugo ιδ. Βασίλης Σακαντάνης κυν. Α. Γονιδάκης

Σέττερ

Kavadias Markos ιδ. Έκτωρ Καβαδίας κυν. Richard Simeons

ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ 2014

Ηugo ιδ. Βασίλης Σακαντάνης κυν. Α. Γονιδάκης


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας