κυνικος

Published on 3 Ιουλίου, 2014 | by Kynoclub

0

Νέα χαράτσια στις άδειες και οικονομικός πανικός στις Κυνηγετικές Οργανώσεις!

Γράφει ο Κυνικός!

Aς είμαστε ειλικρινείς! Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυνηγετικές οργανώσεις δεν είναι πλέον ούτε ο πόλεμος των ‘’οικολογούντων ούτε ο περιορισμός του κυνηγίου σε χώρο, χρόνο και θηρεύσιμα είδη.

Το πρόβλημα, που έχει ήδη αναδειχτεί σε καυτή πατάτα, για την κυνηγετική ηγεσία είναι η θεαματική συρρίκνωση των κυνηγετικών αδειών και κατ επέκταση των εσόδων για Κυνηγετικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδία.

Το δυσβάστακτο κόστος της λειτουργίας της θηροφυλακής δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί με έκτακτες  εισφορές και από τα επανωτά χαράτσια που επιβάλλονται στους εναπομείναντες  165.000 κυνηγούς και πιθανότατα στις 100.000 σε βάθος πενταετίας!

Μην ξεχνάμε πως όταν δημιουργήθηκε η θηροφυλακή  (πριν 15 χρόνια) οι κυνηγετικές άδειες ήταν κατά 100.000 περισσότερες και συνολικα 270.000!

Στο κόστος λειτουργίας της θηροφυλακής πρέπει να συνυπολογιστούν και τα κοστοβόρα και κατά κανόνα άχρηστα εκτροφεία θηραμάτων των οποίων οι τεράστιες δαπάνες έχουν περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα προσφέροντας στην προσωπική εικόνα κάποιων κυνηγοσυνδικαλιστών  (κοιτάξτε τι κάνουμε για εσάς) παρά ουσιαστικό φιλοθηραματικό σκοπό.

Άλλωστε είναι γνωστή η …πρεμούρα για αυτοπροβολή των αιώνιων κυνηγοπατέρων μέσω των άχρηστων εκτροφείων και των πληρωμένων διαφημίσεων σε επιλεγμένα και υπάκουα κυνηγητικά έντυπα…

Τώρα όμως που τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν τα σαΐνια της Δ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας (τα πρόσωπα είναι σχεδόν ίδια και στις δυο οργανώσεις) αποφάσισαν να χρεώσουν με ακόμα μερικά ευρώ τους εναπομείναντες κυνηγούς.

-Πρώτη και καλύτερη η Δ ΚΟΣΕ αποφάσισε να επιβάλει νέο χαράτσι, στην πρόσφατη Γενική της Συνέλευση,  που μεθοδευμένα έγινε στην Ιστιαία για επικοινωνιακούς σκοπούς και με την ευκαιρία της φιέστας των εγκαινίων του κοστοβόρου εκτροφείου της.

Τέσσερα  ευρώ ανά κεφαλή ήταν η έκτακτη εισφορά   στην …‘’έκτακτη εισφορά’’  υπέρ των σκοπών της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας . Βέβαια αυτή η έκτακτη εισφορά κάθε άλλο παρά έκτακτη είναι αφού ως γνωστόν ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

-Από κοντά και η ΚΣΕ η οποία θέλει να επιβάλει μια ακόμα αυξησούλα υπέρ των δικών της  …βωμών και εστιών. Μόνο ένα …τάλιρο ανά κυνηγό. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΣΕ κ Παπαδόδημας θα προσπαθήσει να πείσει την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να κόψει το τάλιρο από το μερτικό ΤΟΥ ‘’Πρασινου Ταμείου’’  και να μεταφερθεί αυτό στο ταμείο της ΚΣΕ.

-Είναι πολύ πιθανό ο άριστος, ως ρήτορας,  πρόεδρος της ΚΣΕ να καταφέρει το ακατόρθωτο. Άλλωστε οι ερασιτέχνες ψαράδες κατάφεραν το απίθανο.  Την κατάργηση της άδειας για ερασιτεχνική αλιεία!!! Γιατί όχι λοιπόν; Γιατί  να μην ζητήσει ο κ Παπαδόδημας να καταργηθεί η άδεια και για το κυνήγι; Ποιος δεν θα το ήθελε;

Μα φυσικά πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΣΕ και όλοι αυτοί που είναι γαντζωμένοι  στις καρέκλες των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας επί δεκαετίες ολόκληρες. Ειδικότερα ορισμένοι ανεπάγγελτοι και άγνωστου βιοπορισμού, ονόματα δεν λέμε…

-Αυτοί δηλαδή που παρέλαβαν 300.000 και πλέον κυνηγούς  και τους έφτασαν στις μέρες μας στις 165.00! Και η κατρακύλα συνεχίζεται… Και μην πει κανείς ότι φταίει η οικονομική κρίση που τόσες χιλιάδες κυνηγοί έκοψαν το κυνήγι…

-100.000 ΄΄  άδειες  χάθηκαν πολύ πριν να αρχίσει η κρίση. Καμία ηγεσία και κανένας κυνηγοπατέρας δεν ασχολήθηκε με την προσέλκυση νέων κυνηγών. Γιατί να το κάνουν άλλωστε; Λεφτά υπήρχαν. Και αν δεν υπήρχαν έβρισκαν τη λύση στις έκτακτες εισφορές. Τι τους ήθελαν τους πολλούς κυνηγούς; Για να δημιουργείτε συνωστισμός στα κυνηγοτόπια;

-Τώρα τρεχάτε! Δεν εισέπραξε έκτακτες εισφορές (για την Ομοσπονδία)  ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η ΣΤ ΚΟΜΑΘ τον έστειλε στα δικαστήρια. Ζήτησε δικαστικα το …χρήμα και ουσιαστικά την τιμωρία των μελών -κυνηγών επειδή  η Συνέλευση τους αρνήθηκε την καταβολή της (ας το επαναλάβουμε) έκτακτης -πέρα από την μόνιμη -εισφοράς….

Ανάλογα φαινόμενα είχαμε και στο παρελθόν με άλλους Συλλόγους ενώ  η τάση  διαρροής αδειών προς τους αποκαλούμενους ‘’παρασυλλόγους’’ (καθ όλα νομιμότατοι) η ακόμα και η απ ευθείας έκδοση από τα δασαρχεία θα γίνεται όλα και πιο έντονη όσο θα συνεχίζεται η αλαζονική συμπεριφορά και το χαράτσωμα  των εναπομεινάντων κυνηγών..

-Κατά τα άλλα η παράσταση που οργανώνει κάθε χρόνο η διοίκηση της Δ ΚΟΣΕ με μια ντουζίνα  θηροφύλακες να κάνουν  ελέγχους και να φωτογραφίζονται δίπλα  στην Εθνική οδό στην Κωπαΐδα μάλλον θα επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά ενώ το κύριο καθήκον των θηροφυλακων θα προσομοιάζει με αυτό των …εισπρακτικών εταιρειών!!!

-Το μήνυμα θα είναι ξεκάθαρο πληρώστε χρυσές τις  άδειες γιατί ο μεγαλύτερος και υπαρκτός κίνδυνος για το κυνήγι δεν είναι πλέον οι αντικυνηγοί αλλά η οικονομική κατάρρευση των Κυνηγετικών Οργανώσεων…

koseΔείτε: Δώσαμε, δώσαμε!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας