ελληνικος ιχνηλατης

Published on 10 Ιουλίου, 2014 | by Kynoclub

0

Νέοι κριτές εργασίας Ελληνικού Ιχνηλάτη!

Έλλειμμα στον αριθμό των κριτών εργασίας διαπιστώνει ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε προχώρα στην διαδικασία ανάδειξης νέων κριτών. Στην ανακοίνωση περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχουν υπ όψη τους οι υποψήφιοι  οι οποίοι  πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι 31 Ιουλίου 2014. Ν.Φ.

Όροι και προϋποθέσεις ανάδειξης δόκιμων κριτών.

Το Δ.Σ. του ΟΦΕΙ αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των Κριτών Εργασίας Ελληνικού Ιχνηλάτη για μεγαλύτερη άνεση στην πραγματοποίηση αγώνων ιχνηλασίας.
Στους αγώνες στην Καλοσκοπή φάνηκε ότι οι Κριτές που διαθέτει ο Όμιλος δεν επαρκούν, για να κάνουμε αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Από τους πέντε Κριτές Εργασίας , στην Καλοσκοπή , μόνο δύο μπορούσαν να λάβουν μέρος. Οι άλλοι είχαν διάφορα προβλήματα.
Στη βόρεια Ελλάδα, στην Κρήτη και στα νησιά, έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω των αποστάσεων. Το γεγονός ότι ο Όμιλος δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα των Κριτών, είναι ένας πρόσθετος λόγος, που επαυξάνει τις δυσκολίες.
Το Δ.Σ. κρίνει ότι είναι απαραίτητη η ανάδειξη ακόμη 5 Κριτών Εργασίας Ελληνικού Ιχνηλάτη και θέτει σε κίνηση τη διαδικασία που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός.
Δεν θα γίνουν προτάσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΦΕΙ. Κάθε ενδιαφερόμενος θα υποβάλει αίτηση στον Όμιλο μέχρι 31-7-2014.
O Εσωτερικός Κανονισμός του ΟΦΕΙ προβλέπει τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 9
Ανάδειξη υποψηφίων σε δόκιμους κριτές Α.Κ.Ι.
Ο Έλεγχος των προϋποθέσεων ανάγεται στις αρμοδιότητες του Δ.Σ. του ΟΦΕΙ. Το Δ.Σ. του ΟΦΕΙ. , αποφαίνεται εάν ο προταθείς υποψήφιος έχει τα αναγκαία προσωπικά και ειδικά γνωστικά προσόντα.

Προσόντα που πρέπει να έχει ο κριτής
1. Γνώση του Ελληνικού ιχνηλάτη
2. Γνώση των κανονισμών
3. Βαθειά αγάπη του αντικειμένου, τόση που να ξεπερνάει τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους και να περιορίζεται στον σκύλο και τις ικανότητες του.
4. Τιμιότητα.
5. Να έχει παρατηρητικότητα και φωτογραφική μνήμη.
6. Παιδεία και προσωπικότητα.
7. Ιδανικό θα είναι να έχει περάσει από το στάδιο του κυναγωγού ώστε να γνωρίζει τις δυσκολίες και τις αγωνίες του.

ellinikosixnilatis1Κριτήρια ανάδειξης

Το Δ.Σ. κάνει δεκτές ή απορρίπτει τις αιτήσεις υποψηφιότητας σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:
1) Συμμετοχή με σκύλους που οδήγησε ο ίδιος σε εξετάσεις εργασίας και γενικώς η παρουσία του ενδιαφερομένου στους αγώνες του ομίλου.
2) Ενεργή συμμετοχή του στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Ομίλου.
3) Συμμετοχή στα σεμινάρια εργασίας ιχνηλατών.
4) Η μέχρι τώρα συμπεριφορά του υποψηφίου προς τον όμιλο, στους κριτές που τυχόν τον έκριναν και γενικώς στις κυνολογικές εκδηλώσεις όπου συμμετείχε είτε ως διοργανωτής, είτε ως συμμετέχων, είτε ως θεατής.
5) Να είναι κάτοχος κυνηγετικής άδειας και να έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος σκύλους στο κυνήγι.
6) Να είναι κάτοχος τουλάχιστον ενός (1) σκύλου εγγεγραμμένου στον ΚΟΕ.
7) Να είναι τακτικό Μέλος του ΟΦΕΙ.
8) Να είναι τακτικό ή αρωγό Μέλος του ΚΟΕ.
Το Δ.Σ. κρίνει τελικώς αν ο υποψήφιος διαθέτει τα αντικειμενικά και προσωπικά προσόντα για να προταθεί ως υποψήφιος κριτής.
Η διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων σε ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ αρχικά και αργότερα σε επίσημους Κριτές Εργασίας Ελληνικού Ιχνηλάτη, είναι η παρακάτω:

ΑΡΘΡΟ 10
Οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί από το Δ.Σ. θα υποβάλλονται σε προφορική συνέντευξη και σε γραπτή εξέταση από δύο (2) επίσημους κριτές ή αρχικά από εξεταστές(εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι κριτές) οι οποίοι θα ορίζονται από το Δ.Σ και οι οποίοι οφείλουν τουλάχιστον δυο μήνες πριν την ημερομηνία της γραπτής εξέτασης να έχουν καθορίσει στους υποψηφίους τα κείμενα, τα βιβλία και τους κανονισμούς επάνω στους οποίους θα εξεταστούν.
Πέραν από την έντυπη εξεταστέα ύλη, οι εξεταστές θα μπορούν να υποβάλλουν και ερωτήσεις κρίσεως.
Οι θεωρητικές εξετάσεις θα έχουν τη μορφή ενός γραπτού τεστ που θα συνίσταται από 40 ερωτήσεις σωστού/λάθους, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κ.λ.π. και οι εξεταστές οφείλουν να βαθμολογήσουν από κοινού τα γραπτά των εξεταζομένων δίνοντας βαθμολογία από 0-20.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή της εξέτασης είναι η παρουσία εκπροσώπου του ΚΟΕ.
Στις γραπτές εξετάσεις ο Δόκιμος Κριτής θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει επαρκή γνώση για τα ακόλουθα αντικείμενα:
*Μορφολογικό και εργασιακό πρότυπο του Ελληνικού Ιχνηλάτη.
*Κανονισμός Αγώνων Σκύλων Ιχνηλατών
*Εσωτερικός κανονισμός του ΟΦΕΙ.
*Κανόνες και τεχνικές αξιολόγησης.
Θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε κατά την εξέταση οι υποψήφιοι να γράφουν σε ίδιες κόλλες με καλυμμένο αδιαφανώς το ονοματεπώνυμό τους. Η διόρθωση και βαθμολόγηση των γραπτών θα γίνεται αμέσως μετά την συμπλήρωση των απαντήσεων από τους υποψηφίους και τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων καθώς και η βαθμολογία θα αποκαλύπτεται από τον εκπρόσωπο του ΚΟΕ παρουσία των υποψηφίων.
Δόκιμοι κριτές θα ονομάζονται εκείνοι που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία μέχρι να καλυφθούν οι προβλεπόμενες από το Δ.Σ. κενές θέσεις, με μοναδική προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει βαθμολογηθεί τουλάχιστον με 13/20 και άνω. Δόκιμοι που βαθμολογούνται κάτω από 13/20 έχουν δύο ακόμη ευκαιρίες.
Υποψήφιοι που θα βαθμολογηθούν με 13/20 και άνω και δεν θα συμπεριληφθούν στους δόκιμους κριτές λόγω κάλυψης των προβλεπόμενων θέσεων από άλλους με καλύτερη βαθμολογία δεν θα ξαναδίνουν γραπτή εξέταση.
Οι υποψήφιοι δεν δικαιούνται να προχωρήσουν στην πρακτική εξέταση εάν δεν έχουν επιτύχει στη γραπτή.
To άρθρο 11 του Εσωτερικού Κανονισμού, αναγράφει την «Πρακτική εξέταση των Δοκίμων Κριτών Εργασίας Ιχνηλατών», η οποία θα ακολουθήσει για να αναδειχτούν οι Δ.Κ. ως «Κριτές Εργασίας Ελληνικού Ιχνηλάτη», από τον Πρόεδρο του ΟΦΕΙ με απόφαση του Δ.Σ.
ΑΘΗΝΑ 2-7-2014

Δείτε : Ελληνικοί Ιχνηλάτες στην ορεινή Φωκίδα!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας