θεματα

Published on 22 Ιουλίου, 2014 | by Kynoclub

0

Να τους έχει ο θεός καλά για να μπορούμε να κυνηγάμε….

Κείμενο: Νίκος Φωτακόπουλος

Έχω χάσει πια το λογαριασμό. Αν ήταν επάγγελμα θα είχα πάρει σύνταξη…. Λογαριάστε από το 1975 που σαν δεκαοκτάχρονος έβγαλα για πρώτη φορά άδεια (με την συγκατάθεση και υπογραφή του πατέρα μου) πόσες κυνηγοχρονιές έχουν περάσει. Φέτος λοιπόν θα συμπληρώσω σαράντα χρόνια κυνηγετικών αδειών και αρκετά περισσότερα σαν κυνηγός έστω και ως …βοηθός.

Ε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια θυμάμαι τα ίδια και τα ίδια. ”Θα υπογραφεί η ρυθμιστική; Δεν θα υπογραφεί; Θα κυνηγήσουμε φέτος και πως θα κυνηγήσουμε; Πού θα επιτρέπεται, τι θα επιτρέπεται και πόσα θα επιτρέπονται. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Πάντα και μόνιμα σε μια αγωνία που δεν σε αφήνει να χαρείς αυτή τη γλυκιά προσμονή της έναρξης.. Να βγάλεις έγκαιρα την άδειά σου, να μαζέψεις τα συμπράγκαλα σου, να προγραμματίσεις με τους φίλους σου και τέλος να οργανώσεις την πρώτη σου εξόρμηση και τις εξορμήσεις των υπόλοιπών ημερών….

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτά τα σαράντα χρόνια μόνο μια φορά καθυστέρησε η έναρξη. Ήταν το 20004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μόνο τότε το κυνήγι ξεκίνησε λίγες μέρες αργότερα. Όλες τις άλλες όλα ήταν έτοιμα στις 20 Αυγούστου και κυνηγούσαμε κανονικά. Ακόμα και επί των ημερών των αξέχαστων ”οικολόγων” του κ Ηλία Ευθιμιόπουλου στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και επί των ημερών της κας Μπιρμπίλη πριν από τέσσερα πέντε χρόνια… ακόμα και τότε κυνηγήσαμε κανονικά. Λες και ένας από μηχανής θεός πάντα φρόντιζε να μην χαθεί ούτε μια κυνηγετική ημέρα… Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι σε τούτη τη ζωή είναι όλα δεδομένα και πώς οτιδήποτε χαρίζεται. Όχι κάθε άλλο. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα. Με πολύ αγώνα. Ακόμα και το παιδί πρέπει να γκρινιάξει και να κλάψει για να του δώσει η μάνα του γάλα… Όμως ως εκεί….

Δοξάστε μας…

kse1  Ρετρό: Μια ακόμα παράσταση της Δ ΚΟΣΕ. Έστησε τους θηροφύλακες, ως …άγημα τιμών, προς επιθεώρηση από τον Υπουργό κ. Κικίλια ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΚΣΕ κ Παπαδόδημας …δυσκολευόταν να δει τον κ Τάγαρη αρμόδιο υπουργό για το κυνήγι! Ποιος δουλεύει ποιόν;

Γιατί το νόμισμα έχει και άλλη όψη. Δεν είναι δυνατόν μετά από πενήντα σχεδόν χρόνια και από το μακρινό (και χουντικό) 1969 οπότε δημιουργήθηκαν οι κυνηγετικές οργανώσεις με την σημερινή τους μορφή, ένα ολόκληρος κόσμος να είναι αιχμάλωτος των ιδεοληψιών και των προσωπικών απόψεων του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου ή των” υπηρεσιακών παραγόντων”. Δεν είναι δυνατόν, από την άλλη πλευρά, κάποιοι ισόβιοι και αναντικατάστατοι κυνηγοπατερες κάθε χρόνο να μας πουλάνε ”κυνηγοπατεριλίκι” στην λογική του ”Δοξάστε με’’! Κοιτάξτε τι έκανα εγώ για εσάς. Πάλι τα κατάφερα. Η ρυθμιστική υπογράφτηκε! Θα κυνηγήσετε και φέτος!” –Ε.! Όχι! Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το βλέπουμε εδώ και μισό αιώνα… Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο παρά πέντε κάθε χρόνο για να υπογραφεί αυτή η περιβόητη ρυθμιστική που κατά κανόνα είναι πανομοιότυπη με του προηγούμενου έτους. Γιατί πρέπει να συμβαίνει αυτό; Ποιους εξυπηρετεί; Ασφαλώς όχι τους κυνηγούς που θέλουν να προγραμματίσουν τις εξορμήσεις τους, την άδειά τους το ξενοδοχείο τους κ.λ.π. κ. Όπως δεν εξυπηρετεί και τους επαγγελματίες που πρέπει να φροντίσουν για τις προμήθειες των καταστημάτων τους, για τες παραγγελίες , το στόκ κ.λ.π.

Τελικά ποιους εξυπηρετεί;. Μα φυσικά τους πολιτικούς τους αναντικατάστατους κυνηγοπατέρες και τους χρήσιμους εχθρούς όπως είναι η Ορνιθολογική  κ.λ.π. . Το ίδιο έργο κάθε χρόνο. Κρατά με να σε κρατώ με τους ”υπηρεσιακούς” και στο τέλος έρχεται ο ειρηνοποιός πολιτικός προϊστάμενος, δηλαδή ο υπουργός, για να δώσει λύση. Κάτι θα κόψει (για άλλοθι στο δικό του …πελατολόγιο ) και κάτι θα δώσει στους δικούς μας για να έχει αυτός μούτρα να απευθυνθεί στην εσωτερική κοινή γνώμη των κυνηγών. Κάπως έτσι το ημερήσιο όριο κάρπωσης του αγριόχοιρου από το ένα γουρούνι που επιτρεπόταν κάποτε ανά ομάδα να φτάσουμε σήμερα στα τέσσερα. .. Κάθε Υπουργός έδινε και ένα γουρούνι επιπλέον στο όριο κάρπωσης. Άντε λοιπόν με το καλό να κυνηγήσουμε και φέτος εις δόξα των ισόβιων κυνηγοπατεράδων που τα τελευταία χρόνια ς έχουν ένα ακόμα επιχείρημα για όσα κατάφεραν.

Την παλιότερη δέσμευση του πρωθυπουργού κ Αντώνη Σαμαρά απέναντι στον παραγόντα της Δ. ΚΟΣΕ και ΚΣΕ κ Νίκος Σταθόπουλο που εντελώς συμπτωματικά ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β Αθηνών. Και μάλιστα με την υποστήριξη του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών που έσπευσε να ευλογήσει την …παντρειά. –Αυτά λοιπόν και είμαι απόλυτα βέβαιος πως καθε χρόνο οι Αραμπατζής, Σταθόπουλος, Καραγιάννης, Γιανναράς και λοιποί αθάνατοι  θα κάνουν το καθιερωμένο ετήσιο θαύμα τους και θα κυνηγάμε κανονικά. Και ας γράφει ενίοτε η καλή εφημερίδα ‘’Κυνηγητικά Νέα ότι ο Υπουργός δεν δέχεται να συναντήσει τον τον πρόεδρο της ΚΣΕ που ξεροσταλιάζει στα σκαλιά του Υπουργείου. Είναι και αυτή η πληροφορία που έντεχνα διοχετεύει η ΚΣΕ μέρος της προπαγάνδας της για εσωτερική κατανάλωση. Καλή χρονιά λοιπόν και την πρώτη τουφεκιά της χρονιάς ρίξτε την κάνοντας μια ευχή: Να τους έχει ο θεός καλά για να μπορούμε να κυνηγάμε….

ΥΓ.

Όποιος μιλάει για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την κυνηγετική δραστηριότητα αυτομάτως θεωρείτε εχθρός του κυνηγίου και πρέπει να εξοστρακίζεται αν όχι να μαστιγώνεται….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας