επικαιροτητα

Published on 1 Αυγούστου, 2014 | by Kynoclub

0

Ουρές για να δηλώσουν τα όπλα χωρίς δελτία κατοχής…

Για να δηλώσουν τα αδήλωτα όπλα μετά τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις

Μαζικά σπεύδουν το τελευταίο διάστημα στα αστυνομικά τμήματα οι κυνηγοί της Μαγνησίας για να δηλώσουν τα αδήλωτα όπλα τους μετά τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις. Στη Μαγνησία δραστηριοποιούνται επτά κυνηγετικοί σύλλογοι και πολλοί ήταν οι κυνηγοί που απέφευγαν τα δηλώσουν τα όπλα τους  εξαιτίας των τσουχτερών προστίμων  που τους επιβάλλονταν και τα οποία έφταναν μέχρι και 120 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Όπως ανάφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Δημήτρης Βελάνης, μετά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τις μειώσεις προστίμων για τα αδήλωτα όπλα και  τις ανανεώσεις Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών όπλων είναι μεγάλη η ανταπόκριση των κυνηγών.

Ειδικότερα οι κυριότερες αλλαγές είναι οι εξής:  Τα κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια κατοχής (αδήλωτα) δεν υφίστανται ποινική ευθύνη αν δηλωθούν αυτοβούλως και το κόστος έκδοσης άδειας κατοχής ανέρχεται στα  60 € (αντί των 120 € που ίσχυε). Τα κυνηγετικά όπλα για τα οποία έχει λήξει η άδειά τους, όταν ανανεώνονται εκπρόθεσμα με πρωτοβουλία του κατόχου, το κόστος ανέρχεται  στα  30 € (αντί των 120 € που ίσχυε). Δεν υφίσταται ποινική ευθύνη του κατόχου για τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη λήξη της Άδειας Κατοχής του Κυνηγετικού όπλου (ΑΚΚΟ).

Μάλιστα πλέον ο κάτοχος κυνηγετικού όπλου που δεν έχει εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του ν. 2168/1993 άδεια κατοχής, δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου από την Αρχή, υποβάλει στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας κατοχής.

Στην περίπτωση αυτή, ο κάτοχος υποχρεούται να καταβάλει, για την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού  όπλου, το δεκαπλάσιο των τελών που προβλέπονται κάθε φορά. Ο κάτοχος κυνηγετικού όπλου δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν εντός διετίας από τη λήξη της ισχύος  της άδειας κατοχής υποβάλει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας και καταβάλει το πενταπλάσιο  των προβλεπόμενων τελών για την ανανέωσή της. Μετά  την πάροδο της ως άνω διετούς προθεσμίας, ο κάτοχος του κυνηγετικού όπλου δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου από την αρχή υποβάλει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας και καταβάλλει το πενταπλάσιο των προβλεπόμενων τελών.

Τέλος οι κάτοχοι αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια, εάν προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών κατοχής, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ σε παράβολα, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί και πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον Κυνηγετικούς Συλλόγους της Μαγνησίας και φυσικά στις κατά τόπου αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίας Ασφάλειας.

 

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Πηγή : http://www.taxydromos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας