επικαιροτητα

Published on 20 Αυγούστου, 2014 | by Kynoclub

0

Μερική ανάκληση απόφασης απαγόρευσης θήρας στο ν. Αττικής (Λαυρεωτική)

Σύμφωνα με την αριθμ. 3190/7.8.2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ανακαλείται μερικώς η απόφαση απαγόρευσης της θήρας στην ευρύτερη περιοχή της Π. Φώκαιας, του Αγ. Κωνσταντίνου και των Λεγραινών, Δήμου Λαυρεωτικής και Δήμου Σαρωνικού, Ν. Αττικής.

Μετά την πυρκαγιά της 16ης Ιουνίου 2012 και των σοβαρών αλλοιώσεων που υπέστησαν οι βιότοποι όλων των ειδών της άγριας ζωής στην παραπάνω περιοχή απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για τρία (3) έτη, μέχρι και την 20η Ιουλίου 2015, σε ολόκληρη την καμένη έκταση μετά των περιφερειακών της μη καμένων τμημάτων, συνολικού εμβαδού Ε=45.581στρ.

Με την πρόσφατη απόφαση, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ, επιτρέπεται πάλι το κυνήγι σε έκταση εμβαδού 34.885 στρ., και με την εξής οριοθέτηση: «Τα όρια της προς ανάκληση της απαγόρευσης της θήρας έκτασης άρχονται από την διασταύρωση της οδού Λεγραινών προς «ΜΕΤΟΧΙ» και ακολουθούν τον κεντρικό ασφαλτόδρομο του Μετοχίου, κατόπιν ακολουθούν την κορυφογραμμή προς «ΣΥΝΤΕΡΙΝΕΣ» βορείως μέχρι που συναντούν στο διάσελο μεγάλη οικία επί της Λεωφόρου Λαυρίου (κεντρική άσφαλτος Αγίου Κωνσταντίνου − Π. Φώκαιας), την οποία στρεφόμενα δυτικά ακολουθούν μέχρι τον οικισμό ΑΤΕ στην Π. Φώκαια. Από τον οικισμό της Π. Φώκαιας τα όρια της προς ανάκληση έκτασης ακολουθούν προς νότο την κεντρική αμαξητή οδό (οδός ΒΡΥΟΥΛΩΝ) και περιφερειακή οδό μέχρι που συναντούν την ακτογραμμή, η οποία αποτελεί το νότιο και δυτικό εν μέρει όριο της ανάκλησης. Νοτίως όριο αποτελεί η θάλασσα και ανατολικώς κεντρική δασική οδός από τα Λεγραινά προς «ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΥΚΑ», μέχρι το σημείο που τα όρια συναντούν δασική οδό κάτω από τις τεχνητές αναδασώσεις νοτίως του Αγίου Κωνσταντίνου, την οποία ακολουθούν μέχρι που συναντούν τη διασταύρωση της Λεωφόρου Λεγραινών προς «ΜΕΤΟΧΙ». Η έκταση αυτή συνορεύει:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: Αγροτοδασικός δρόμος από τεχνητές αναδασώσεις Αγ. Κωνσταντίνου μέχρι Λεγραινά και ακτογραμμή λόφου Αγίας Μαρίνας.

ΔΥΤΙΚΑ: Από ΑΤΕ, οδός Βρυούλων Π. Φώκαιας και ακτο− γραμμή από τις θέσεις «Ασφακερή» μέχρι «Κασιδιάρα»

ΒΟΡΕΙΑ: Λεωφόρος Λαυρίου (άσφαλτος) και αγροτοδασική οδός

ΝΟΤΙΑ: Ακτογραμμή από «Άσπρο Λιθάρι» έως «Κασιδιάρα»

Για την υπόλοιπη έκταση, εμβαδού Ε= 10.696 στρ. παραμένει σε ισχύ η υπ’ αριθμ.2938/14.8.2012 απόφασή απαγόρευσης της θήρας και η υπ’ αριθμ. 2661/16−8−2012 ΔΑΔ του Δασαρχείου Λαυρίου. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τα σχετικά αρχεία που ακολουθούν.

Στο ίδιο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η απόφαση μερικής ανάκλησης της απαγόρευσης, δημοσιεύτηκε και η υπ’ αριθμ. 3213/7.8.2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής περί απαγόρευσης της θήρας όλων των θηραμάτων για τρία (3) έτη μέχρι και την 5 Αυγούστου 2017 σε ολόκληρη την καμένη έκταση, από την πρόσφατη πυρκαγιά της 12 Ιουλίου 2014,  μετά των περιφερειακών μη καμένων τμημάτων της, συνολικού εμβαδού 12.366 στρ., στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής και ιδίως στις θέσεις «ΛΑΚΙΖΑ, ΜΟΥΖΑΚΙ, ΒΙΛΙΑ, ΔΙΨΕΛΙΖΑ, ΟΜΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ».

Σχετικά αρχεία:

  • Απόφαση 3190/7.8.2014 (ΦΕΚ Β’ 2249) Μερική ανάκληση της αρ.2938/14−8−2012 απόφασης απαγόρευσης θήρας στην ευρύτερη περιοχή της Π. Φώκαιας, του Αγ. Κωνσταντίνου και των Λεγραινών, Δήμου Λαυρεωτικής και Δήμου Σαρωνικού, Ν. Αττικής.
  • Απόφαση 3213/7.8.2014 (ΦΕΚ Β’ 2249) Απαγόρευση θήρας αιτία πυρκαγιάς στις θέσεις «Λάκιζα, Μουζάκι, Βίλια, Διψέλιζα, Ομβριόκαστρο του Δήμου Λαυρεωτικής Ν. Αττικής».
  •  Πηγή : http://dasarxeio.com/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας