επικαιροτητα

Published on 29 Αυγούστου, 2014 | by Kynoclub

0

Λήμνος: Πόλεμος στα κορακοειδή!

Επιμέλεια Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Εντυπωσιάζει η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου της Λήμνου σύμφωνα με την οποία επικηρύσσει’’  τα κορακοειδή τα οποία έχουν εγκατασταθεί κατά χιλιάδες στο ακριτικό νησί..  Τα …λύτρα είναι ένα κουτί φυσίγγια (υποθέτουμε των 25 τεμαχίων) για κάθε 15 ζευγάρια πόδια από κουρούνες. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση δημιουργεί μια μικρή σύγχυση  αφού ενώ στην αρχή αναφέρεται σε κορακοειδή αλλά στη συνέχεια όπως φαίνεται  το συμβολικό κίνητρο δίνεται μόνο για την καταπολέμηση της κουρούνας. Βέβαια οι κυνηγοί που θα σπεύσουν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των πληθυσμών όλων των κορακοειδών δεν θα κάνουν διακρίσεις και οικονομία φυσιγγίων απέναντι και στους  υπόλοιπους  κουρσάρους της Λημννιακής. Ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση του Κ. Σ. της Λήμνου που έγκαιρα και στην αρχή της κυνηγετικής περιόδου έσπευσε να πάρει μέτρα και να προστατεύσει τα θηράματα αλλά και το βιός των αγροτών από τις λεηλασίες  των  αναρίθμητων κορακοειδών. Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες  που δημοσιεύουμε από το νησί της Λήμνου οι οποίες πέρα από την πρωτοτυπία τους δείχνουν και το μεγέθους του θράσους  και της προσαρμοστικότητας της  Corvus corone cornix  όπως είναι το επιστημονικό όνομα της κουρούνας.

korakia3ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα:29/8/2014
Αριθμ.Πρωτ:88 ΠΡΟΣ: M.M.E.

ΘΕΜΑ: Καταπολέμηση κορακοειδών
Η Β΄Κ.Ο.Α. και ο Κ.Σ.Λήμνου γνωστοποιούν στα μέλη τους ότι επικηρύσσουν τα κορακοειδή (κουρούνες).Η επικήρυξη θα έχει διάρκεια για όλη την κυνηγετική περίοδο 2014/2015 και θα είναι ως εξής. Για κάθε 15 ζευγάρια πόδια κουρούνας θα δίνεται ένα κουτί φυσίγγια 25 τεμαχίων κατά την παράδοση τους στα γραφεία του Κ.Σ. Λήμνου. Οι ώρες παράδοσης είναι οι εξής: Για τον μήνα Σεπτέμβριο στις εργάσιμες ημέρες από 08:00 -14:00 και για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου η παραλαβή θα γίνεται κάθε Δευτέρα από 10:00-12:00.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΝΙΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

korakia

Σταχτοκουρούνα – Corvus corone cornix

Διαστάσεις

Μήκος σώματος:   44-51 cm

Άνοιγμα φτερών:   84 – 100 cm

Βάρος:  75 – 90 gr

Γνωρίσματα

Σταχτύ πουλί με μαύρο  κεφάλι, μαύρο λαιμό και φτερά. Τα δύο φύλα είναι όμοια.

Γεωγραφική εξάπλωση

Ζει στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και στη δυτική Ασία. Είδος επιδημητικό.

Ενδιαίτημα – αναπαραγωγή

Ζει σε μεγάλη ποικιλία ενδιαιτημάτων, όπου υπάρχουν ψηλά δέντρα. Μετακινείται σε ανοιχτές περιοχές για αναζήτηση τροφής. Φωλιάζει σε ψηλά δέντρα, βράχια, κτίρια αλλά και θάμνους. Όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμα δέντρα φωλιάζει στο έδαφος. Γεννάει μια φορά το χρόνο 4 έως 6 αβγά που επωάζονται από το θηλυκό για 17 – 21 ημέρες.

Τροφή

Τρέφεται με ποικιλία τροφής που συλλέγει από τα δέντρα, τους θάμνους αλλά και από το έδαφος. Συχνά τρέφεται με πτώματα και υπολείμματα τροφών.

Κυνήγι

Την κυνηγάμε με καρτέρι σε σημεία της διαδρομής της από τις θέσεις κουρνιάσματος προς τις θέσεις τροφοληψίας.

Δείτε : Πόλεμος στις καρακάξες!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας