αγωνες

Published on 8 Σεπτεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Αγώνες …χαβαλέ για Ελληνικούς Ιχνηλάτες!

Την ανακοίνωση  την διαβάσαμε σε εβδομαδιαίο έντυπο . Λέει ότι σε κάποιο εκπαιδευτήριο της Βόρειου Ελλάδος ο ΄΄Κυνοφιλικός Όμιλος  Μακεδονίας΄΄  θα διοργανώσει το προσεχές Σαββατοκύριακο  αγώνες με τον τίτλο ΄΄Γιορτή Ελληνικού Ιχνηλάτη΄΄ στους οποίους όμως μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι ράτσες  ακόμα και σκύλοι μιγάδες…

Δικαιολογημένη λοιπόν η αντίδραση του επίσημου φορέα, για την εθνική μας κυνηγετική φυλή, του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, που εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία διαχωρίζει τη θέση του και διευκρινίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες εκδηλώσεις   χαβαλέ (ο χαρακτηρισμός χαβαλέ είναι του γράφοντος).

Για όσους δεν γνωρίζουν να σημειώσουμε ότι ο λεγόμενος Κυνοφιλικός  Όμιλος Μακεδονίας  αρχικά ήταν αναγνωρισμένος από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος  και λειτουργούσε υπό την αιγίδα του. Όμως στη συνέχεια με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΟΕ διαγράφηκε, στο τέλος της δεκαετίας του 90, και δεν αναγνωρίζεται από την επίσημη κυνοφιλία (ΚΟΕ, FCI) επειδή λειτουργούσε περισσότερο  με …ιδιωτικά κριτήρια   παρά ως Όμιλος με κυνοφιλικους κανόνες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποια στιγμή άρχισε να εκδίδει  δικά του pedigree (!!!)

Διαβάστε την ανάρτηση του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη  στο διαδίκτυο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.  Ν. Φ.

komakΣτιγμιότυπο από έκθεση του ΚΟΜΑΚ την δεκαετία του 1990 όταν ήταν ακόμα αναγνωρισμένος από τον ΚΟΕ

«ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ », (λέει), με…….. ημίαιμα!

ofeiΔημοσιεύτηκε σε ένα κυνηγετικό έντυπο, ότι κάποιος όμιλος , θα πραγματοποιήσει «γιορτή Ελληνικού Ιχνηλάτη», με αγώνες, στους οποίους θα λάβουν μέρος και ημίαιμα σκυλιά!
Όπως μας πληροφόρησε το Δ.Σ. του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, ο εν λόγω όμιλος:
1) Δεν είναι αναγνωρισμένος από τον ΚΟΕ.
2) Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του σε επίσημες κυνοφιλικές εκδηλώσεις, που οργανώνουν ο ΚΟΕ και οι αναγνωρισμένοι κυνοφιλικοί Όμιλοι.
3) Δεν χορηγούνται στα σκυλιά του PEDIGREE από τον ΚΟΕ.
4) Δεν επιτρέπεται στους Κριτές Μορφολογίας ή Εργασίας, να λάβουν μέρος και να κρίνουν σε καμιά απολύτως εκδήλωση , του ως άνω ομίλου.
Κατά συνέπεια ο «ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ (ΟΦΕΙ)», (επίσημος και μοναδικός όμιλος της φυλής του Ελληνικού Ιχνηλάτη), δηλώνει τα παρακάτω:
1) Δεν έχει καμιά σχέση, ούτε συμμετοχή, ούτε συνεργασία, με τον όμιλο αυτόν.
2) Δεν επιτρέπει στους ΚΡΙΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, να λάβουν μέρος και να κρίνουν στους εν λόγω «αγώνες».
3) Καλεί όλα τα Μέλη του και τους πραγματικούς Φίλους του Ελληνικού Ιχνηλάτη, να συμμετέχουν ΜΟΝΟ σε κυνοφιλικές εκδηλώσεις των επίσημων Κυνοφιλικών Ομίλων και του ΚΟΕ.
Ζητά από όλα τα Μέλη, τους εκτροφείς Ε.Ι. και τους κατόχους Ε.Ι. να παρουσιάζουν τα σκυλιά τους, στις Εκθέσεις Μορφολογίας και στους Αγώνες Εργασίας, που διοργανώνει ο ΟΦΕΙ , είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με άλλους Κυνοφιλικούς Ομίλους, ή Κυνηγετικούς Συλλόγους .
4) Δηλώνει ότι κάθε ενέργεια που προωθεί τα ημίαιμα σκυλιά, στρέφεται ευθέως κατά του Ελληνικού Ιχνηλάτη, γιατί συμβάλλει στη νόθευση και αλλοίωση της εθνικής μας φυλής και στη διαιώνιση των «μπασταρδεμένων» κυνηγετικών σκυλιών στη χώρα μας.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ πηγαίνει μπροστά, με τη φροντίδα των «γνήσιων φίλων» του και του ΟΦΕΙ.
Αθήνα 6-9-2014


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας