επικαιροτητα

Published on 10 Σεπτεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Κυνηγός στο αυτόφωρο για ληγμένο δελτίο κατοχής όπλου!!!

Κείμενο: Ν Φωτακόπουλος

Μετά τις προσαγωγές για τους σκύλους χωρίς βιβλιάρια υγείας ή μικροτσίπ ένας ακόμα …μπελάς  και μάλιστα αυτός του αυτόφωρου περιμένει τους κυνηγούς που έχουν αμελήσει να ανανεώσουν το δελτίο  κατοχής του κυνηγετικού  τους όπλου! Όσο και αν αυτό μοιάζει υπερβολικό είναι μια πραγματικότητα αφού το κράτος δυνάστης,  εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα ακόμα και σε νομοταγείς, έστω και αμελείς, πολίτες!

Ενδεικτική είναι η περιπέτεια που έζησε κυνηγός, αναγνώστης του kynoclub.gr.  Όπως μας είπε σε μια τυχαία έρευνα από αστυνομικούς οι οποίοι σταμάτησαν το αυτοκίνητό του για έλεγχο,  διαπιστώθηκε  (κατά την επαλήθευση των στοιχειών και το τσεκάρισμα με τα ΄΄κεντρικά΄΄) ότι ο οδηγός είχε στην κατοχή του ένα όπλο του οποίου είχε λήξει το δελτίο κατοχής.  Αν και ο άνθρωπος ήταν ένας φιλήσυχος πολίτης και οικογενειάρχης που δεν χρεωστάει πουθενά, ούτε στο δημόσιο,  οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο τμήμα όπου μετά από αρκετά χρονοβόρα διαδικαστικά αφέθηκε ελεύθερος και γλύτωσε στο …τσακ το αυτόφωρο για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως…  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πολίτης πήγαινε στη δουλειά του και φορούσε πολιτικά ρούχα. Σε καμιά περίπτωση δεν θύμιζε κυνηγό και φυσικά δεν είχε μαζί του το όπλο.

papageΝομική προστασία

Το kynoclub.gr  επικοινώνησε  με τον γνωστό κυνηγό και έμπειρο δικηγόρο κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου ο οποίος διευκρινίζει ότι κανένας κυνηγός δεν έχει πρόβλημα αν προσέλθει οικειοθελώς και δηλώσει το κυνηγετικό του όπλο. Αν όμως σε οποιοδήποτε τυχαίο έλεγχο  διαπιστωθεί ότι έχει όπλο ή  όπλα τα οποία έχουν λήξει τα δελτία κατοχής τότε κινδυνεύει όχι μόνο με προσαγωγή αλλά και με την επώδυνη διαδικασία του αυτόφωρου. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι κυνηγοί συνήθως εξορμούν την Παρασκευή για τα ταξίδια τους αυτόματα γίνεται κατανοητό ότι δεν χρειάζεται και πολύ για να βρεθεί κάποιος ή κάποιοι  στα κρατητήρια μέχρι την Δευτέρα το πρωί που ανοίγουν οι υπηρεσίες…

Βεβαία το θέμα είναι περισσότερο πολύπλοκο από την απλή βούληση ανανέωσης ενός δελτίου κατοχής μια και σε αρκετές περιπτώσεις συνυπάρχουν και άλλα θέματα ή  προβλήματα όπως είναι π.χ δωρεές ή ακόμα και η ιδιοκτησία όπλων από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά ενώ ενίοτε δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη τους όπως γίνεται π.χ  σε περιπτώσεις κληρονομιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το σοβαρότατο θέμα μπορείτε να πάρετε από τον ίδιο τον κ  Αθανάσιο Παπαγεωργίου (φωτογραφία) που έχει χειριστεί ανάλογες υποθέσεις στο τηλ. 210.8843936

Δείτε : Νομιμοποιήστε τα αδήλωτα κυνηγετικά όπλα χωρίς πρόστιμα!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας