αγωνες

Published on 6 Οκτωβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Αγώνες ΟΚΑΔΕ χωρίς συμμετοχές και …Εθνικές!

Κείμενο Φώτο Ν. Φωτακόπουλος

Με την συμμετοχή …ελάχιστων σκύλων διοργανώθηκε το προγραμματισμένο τριήμερο των Αγώνων του ΟΚΑΔΕ στις 3,4 και 5 Οκτωβρίου στα τερέν του Χρυσού Σερρών.  Οι αγώνες αν και είχαν ως τελικό στόχο την επιλογή Εθνικών Ομάδων για το Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Πρακτικού Κυνηγίου,  σημαδεύτηκαν από την αποχή των περισσότερων κυναγωγών. Χαρακτηριστικό είναι  ότι ακυρώθηκαν οι Αγώνες Μεγάλης Έρευνας ενώ οι Αγώνες Έρευνας Κυνηγίου με το ζόρι συγκέντρωσαν επτά ζευγάρια ανά ημέρα με χαρακτηριστικές τις απουσίες των Άγγελου Γονιδάκη και Χρήστου Κανίδη που προτίμησαν να πάνε για …κυνήγι!.

-Το αστείο είναι ότι η διοίκηση του ΟΚΑΔΕ είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα και αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου αναιρώντας παλαιότερες αποφάσεις προηγούμενων διοικήσεων. Αποφάσεις που διέγραφαν, όπως φαίνεται οριστικά, από το αγωνιστικό ημερολόγιο (της καμπίσιας πέρδικας) αυτό το είδος των αγώνων  και μαζί τους ερασιτέχνες κυναγωγούς που πέρα από όλα τα άλλα ήταν και οικονομικοί αιμοδότες του Ομίλου Πόιντερ Σέττερ.  Ερωτηματικά βέβαια προκαλεί και το γεγονός ότι ούτε τερέν με Εξέταση Κυνηγετικών Ικανοτήτων (ΕΚΙ) είχε προγραμματιστεί για αυτό τον αγώνα και προφανώς αυτή η …πατέντα των ΕΚΙ  μάλλον θα ξεφουσκώσει πολύ γρήγορα. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι οι τοπικοί Κυνοφιλικοί  Όμιλοι δεν μπορούν, και δεν επιτρέπεται,  να διοργανώσουν αυτό το είδος (;) Εξέτασης αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στον επίσημο κανονισμό του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος από όπου εκπορεύονται όσα διέπουν την επίσημη ελληνική κυνοφιλία.

-Τελικά Εθνικές Ομάδες δεν επιλέχτηκαν μια και οι περισσότεροι σκύλοι, όπως αποδείχτηκε, δεν …σκαμπάζουν από απόρτ που είναι υποχρεωτικό στους Διεθνείς Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου, ενώ δυο-τρεις  που ήξεραν την τέχνη της επαναφοράς ατύχησαν. Οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν καμία διάθεση, στις εποχές που ζούμε,  να υποστούν την κοστοβόρα  βάσανο ενός πολυήμερου ταξιδιού στην Βόρεια Ιταλία και την Αυστρία όπου θα διεξαχθούν οι διεθνείς διοργανώσεις. Έτσι η Ελλάδα φέτος θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στα Πρωταθλήματα που έχουν δοξάσει πολλές φορές στο παρελθόν την ελληνική κυνοφιλία. (Πετρόχειλε γύρνα πίσω !).

giannidelduda

Επανερχόμενοι στον αγωνιστικό τομέα αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα ζευγάρια που αγωνίστηκαν είχαν συναντήσεις με πέρδικες όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις φάσεις για διάφορους λόγους και κυρίως εξ αιτίας των δύσκολων τερέν με τα πολλά οργώματα. . Οι σκύλοι που κατάφεραν να μπουν στην βαθμολογία είναι γνωστοί από την περσινή τους πορεία όμως φέτος παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα …ανεβασμένοι.  Ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία και κάποιων πρωτοεμφανιζόμενων σκύλων όπως αυτή που έκανε η  νεαρή  Depi’s Tsitro   Αγγλικό Σέττερ της κ Δέσποινας Στακτοπούλου που παρουσίασε ο Θοδωρής Μαυρίδης και  στην οποία απονεμήθηκε   CQN.

Στις φωτογραφίες (αρχείου) είναι ο Δημήτρης Παχής που λύνει τον Alex Afidnai Gaspar  Αγγλικό Σέττερ του κ Μηλιού και ο  Gianni del Duda των Πάτση-Κοσμά που κατέκτησε και το μοναδικό CACT.CACIT του τριήμερου.

toppro02

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/10/2014.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

Κριτές: Θεοχάρης-Γκουζούνας-Χριστάκος.
1ος Εξ.CACT.CACIT Gianni del Duda E.S. Πάτσης/ Κοσμάς Π.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10/2014.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

Κριτές: Γκουζούνας-Χριστάκος- Θεοχάρης.
1ος Εξαίρετος Alex Afidnai Gaspar E.S. Μήλιος /Παχής Δ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/10/2014.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

Κριτές: Χριστάκος- Θεοχάρης- Γκουζούνας.
CQN Depi’s Tsitro E.S. Στακτοπούλου /Μαυρίδης


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας