ειπαν

Published on 23 Οκτωβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Οι μισές αλήθειες του Μηνά για το ‘’Πράσινο Ταμείο’’ και τους ανεξάρτητους Κυνηγετικούς Συλλόγους.

ΜΗΝΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ (κυνηγός και …αναλυτής του κυνηγετικού γίγνεσθαι)

-Έγραψε μεταξύ άλλων στα εβδομαδιαία  ‘’Κυνηγετικά Νέα’’  επιτιθέμενος σε όσους κυνηγούς επιλέγουν να είναι μέλη των ανεξάρτητων κυνηγετικών Συλλόγων.

Aπό την άλλη πλευρά η Συνομοσπονδία έχει να αντιμετωπίσει τη μάστιγα των μη συνεργαζόμενων σωματείων, που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια σε όλη τη χώρα και προωθούν την έκδοση αδειών κυνηγίου, χωρίς τη μεσολάβηση των συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Κυνηγετικών Συλλόγων. Τα χρήματα από τις άδειες αυτές πηγαίνουν απευθείας στο Πράσινο Ταμείο, από το οποίο χρηματοδοτούνται όλες οι Οργανώσεις, οι οποίες επιδιώκουν την κατάργηση του κυνηγίου και μας καταδιώκουν με κάθε ευκαιρία. Με λίγα λόγια οι κυνηγοί τροφοδοτούν με χρήματα, αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας κόψουν το κυνήγι. Ελάχιστοι από εκείνους που βγάζουν άδειες εκτός συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Κυνηγετικών Συλλόγων, γνωρίζουν, ότι ούτε ένα ευρώ από τα χρήματά τους, που πληρώνουμε όσοι θεωρούμε άδειες μέσω των επίσημων Συλλόγων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, δαπανώνται για να στηριχτεί το κυνήγι…

ΣΧΟΛΙΟ: Κατ αρχάς ένα μεγάλο μπράβο στον Μηνά που απέφυγε τον χαρακτηρισμό ‘’παρασύλλογοι΄΄ τον οποίον χρησιμοποιούν εσκεμμένα οι αιώνιοι κυνηγοπατέρες και τα παπαγαλάκια τους όταν αναφέρονται στους ‘’ανεξάρτητους’’ ή ‘’μη συνεργαζόμενους Κυνηγετικούς Συλλόγους’’. Από εκεί και πέρα όμως θα τον ..μαλώσουμε. Θα έπρεπε να λέει ολόκληρη την αλήθεια και όχι την μισή. Τα χρήματα των κυνηγών όπου και να βγάλουν άδεια καταλήγουν στο Πράσινο Ταμείο. Απλά οι ΄΄συνεργαζόμενοι΄΄ με το ΥΠΕΚΑ Κυνηγετικοί Σύλλογοι εισπράττουν και το κάτι τις τους επιπλέον σε μόνιμες ή έκτακτες παχυλές εισφορές που καταλήγουν στις Ομοσπονδίες και την ΚΣΕ για τα έξοδα λειτουργίας τους, ή τις δαπάνες σε διαφημιστικά μπαξίσια σε αυλικούς, παπαγαλάκια και ελεγχόμενα έντυπα. Όμως αυτό που αποσιωπά ο …πονηρός Μηνάς είναι τις αιτίες που ‘’ξεφυτρώνουν ως μανιτάρια’’ οι ‘’μη συνεργαζόμενοι’’ Σύλλογοι. Όπως αποσιωπά και το γεγονός ότι αντιπρόεδρος του Πράσινου Ταμείου είναι ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακς της Δ ΚΟΣΕ κ. Βασίλης Κόκκαλης εκλεκτός μέλος της Κυνηγετικής οικογένειας, διακεκριμένο στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και κατά πρόσφατη δήλωση του δημοσιογράφος. Με λίγα λόγια το Πράσινο Ταμείο ελέγχεται (και ) από τους κυνηγούς. Ας σταματήσει λοιπόν η προπαγάνδα κατά των ανεξάρτητων συλλόγων και ας δει τα αίτια που δημιουργούν …νέα μανιτάρια. –_Καλό θα είναι να ρωτήσει και τον. Κ Κόκκαλη για ποιο λόγο το πράσινο ταμείο στο οποίο, ας το επαναλάβουμε, είναι αντιπρόεδρος χρηματοδοτεί και με ποια κριτήρια αντικυνηγετικές οργανώσεις.

Δείτε: Είναι ανήθικο να βγάζεις άδεια σε ‘’μη αναγνωρισμένο’’ Κυνηγετικό Σύλλογο!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας