τεστ γνωσεων

Published on November 6th, 2014 | by Kynoclub

0

ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΕΩΝ Νο 3 ! Εσύ τα ξέρεις όλα;

Κείμενο Φώτο: kynoclub.gr

Μην βιαστείς να απαντήσεις για το πόσα ξέρεις ή δεν ξέρεις!  Δοκίμασε πρώτα τις γνώσεις σου σε αυτό το γρήγορο τεστ, όπως και σε αυτά που θα ακολουθήσουν  στον φιλόξενο ΄΄κυνηγότοπο΄΄ του kynoclub.gr,  και μετά βγάλε συμπέρασμα… Kαι μην ξεχνάς ότι ουδείς γεννήθηκε παντογνώστης. Όλοι έχουμε να μάθουμε κάτι ακόμα και ειδικότερα σε ότι έχει σχέση με κυνηγετικά και κυνοφιλικά θέματα που είναι απεριόριστα… Όσο για τα λάθη αυτά είναι για να διορθώνονται. Ακόμα και οι συντάξαντες αυτό το …διαγώνισμα μπορεί να κάνουν λάθος… Διόρθωσέ τους!

kinigos

 Α ΕΡΩΤΗΣΗ

 Το ‘’φωσφορίζων πορτοκαλί ένδυμα’’ είναι πλέον υποχρεωτικό ένδυμα:

1 – Σε όλα τα κυνήγια

2 – Μόνο στο κυνήγι του αγριόχοιρου.

3 – Στο κυνήγι του ορτυκιού, της μπεκάτσας, του αγριόχοιρου και του λαγού.

beagle

Β ΕΡΩΤΗΣΗ

 Το Μπηγκλ είναι φυλή:

 1- Αγγλική

2- Αμερικάνικη

3- Ιρλανδική

 perdikes2

Γ ΕΡΩΤΗΣΗ

 To κυνήγι της καμπίσιας πέρδικας απαγορευτική πλήρως το έτος: 

  1. 1971
  2. 1981
  3. 2001 

setter

Δ. ΕΡΩΤΗΣΗ

Στο κυνήγι δίνουμε νερό στο σκύλο μας :

1 Όποτε το ζητήσει

2 Κάθε μια ώρα

3 Κάθε δύο ώρες

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Α. ΕΡΩΤΗΣΗ

3 – Στο κυνήγι του ορτυκιού, της μπεκάτσας, του αγριόχοιρου και του λαγού.

Το φωσφορίζων γιλέκο είναι πλέον υποχρεωτικό για το κυνήγι του λαγού, του αγριόχοιρου, του ορτυκιού και της μπεκάτσας. Όμως καλό είναι να το φοράμε σε όλα τα κυνήγια μια και πάντοτε υπάρχει κίνδυνος να σκαγιωθούμε όταν γινόμαστε ‘’αόρατοι’’ από τους συναδέλφους μας.

Β. ΕΡΩΤΗΣΗ

  1. Το Μπηγκλ είναι φυλή Αγγλική

Στην Αγγλία, που είναι πατρίδα του, το Μπηγκλ χρησιμοποιείται σε περπατητό κυνήγι λαγού. Συχνότατα μάλιστα χρησιμοποιείται ολόκληρη αγέλη Μπηγκλ. Όμως η βασική του χρησιμότητα, στην πατρίδα του είναι το κυνήγι του αγριοκούνελου αλλά και του φασιανού. Ο αείμνηστος Σταύρος Μπασουράκος ονόμαζε το Μπήγκλ ‘’Αγγλικό κονικλοθήρα’’

 Γ. ΕΡΩΤΗΣΗ

  1. Το κυνήγι της καμπίσιας πέρδικας απαγορεύτηκε πλήρως το έτος 1981

Έκτοτε, αν και σε καθεστώς πλήρους απαγόρευσης του κυνηγίου της επί 28 χρόνια, δεν έχει δείξει ιδιαίτερη πληθυσμιακή ανάκαμψη. Οι σημαντικότεροι πληθυσμού παρατηρούνται στο νομό Θεσσαλονίκης όπου διεξάγονται και οι περισσότεροι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων ενώ εκεί γίνονται άπειρες έξοδοι των κυνόφιλων κυνηγών για …’’εκπαιδευτικά’’. Προφανώς οι αγώνες και τα ‘’εκπαιδευτικά’’ ωφελούν και προστατεύουν τις πεδινές πέρδικες. 

Δ. ΕΡΩΤΗΣΗ

  1. Στο κυνήγι δίνουμε νερό στο σκυλί: Όποτε το ζητήσει

Ο σκύλος δεν έχει πόρους στο δέρμα και δεν ιδρώνει, συνεπώς ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος του με το λαχάνιασμα και αυτό σημαίνει μεγάλη απώλεια νερού. Ο καλύτερος κριτής για τη δίψα του είναι ο ίδιος ο σκύλος και το νερό του είναι απαραίτητο. Μη στερείτε ποτέ νερό από το σκύλο, αλλά να του δίνετε σε μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας του ακόμα και αν …ντρέπεται να σας το ζητήσει.

 


About the AuthorBack to Top ↑
  • Video της εβδομάδας