αγωνες

Published on 22 Νοεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Πολλές μπεκάτσες στους αγώνες του Κυνοφιλικού Ομίλου Θεσσαλονίκης!

-Την δεύτερη μέρα των αγώνων του Κυνοφιλικού Ομίλου  Θεσσαλονίκης  που διοργανώνονται με την υποστήριξη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης από 21 εως 23 Νοεμβρίου, ήταν η σειρά των Αγγλικών Σέττερ να δείξουν τις ικανότητές τους ως μπεκατσόσκυλα. Τρία από αυτά κατάφεραν να φερμάρουν και να μπουν στη βαθμολογία  θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το ΄΄Τρόπαιο Ευάγγελος Καλφόπουλος΄΄ που ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Το χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν η αφθονία των πουλιών που υπήρχαν στο πανέμορφο τερέν από οξιές  δρύς και πεύκα. Όλοι σχεδόν οι σκύλοι είχαν ευκαιρία και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερες από μία όπως έγινε με τον Malboro Dello Zeolo  που παρουσίασε   ο Δημήτρης Κλαδάκης. Ο Δημήτρης Κλαδάκης , τον οποίο μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως ΄΄ταγμένο΄΄ ποιντερόφιλο παρουσίασε υποδειγματικά τον Malboro, ιδιοκτησίας του Μανώλη Φανουράκη που  φερμάρισε δυο μπεκάτσες κατακτώντας τελικά το 1ος Εξαίρετος στο τέλος της ημέρας μπροστά από την Diva di Bogioglou  και τον Ilis Omorfos Tropos  που κατέκτησαν το 2ος και 3ος Εξαίρετος αντίστοιχα.

ksanthi5

Diva di Bogioglou  που παρουσίασε ο νεαρός Μανώλης Χρυσοχόου έκανε μια εξαίρετη διαδρομή επιβεβαιώνοντας με την σειρά της την αξία και την σημασία της συνέχειας στην εκτροφή και στην προκειμένη περίπτωση της εκτροφής του Κώστα Μπόγιογλου. —Εξαίρετος ήταν και ο Ilis Omorfos Tropos των Νίκου και Νάσου Φωτακόπουλου που παρουσίασε ο Νίκος Καραδήμας επιβεβαιώνοντας και αυτός το παρελθόν του. Αξίζει να σημειωθεί ότι Ilis Omorfos Tropos έχει επιλεγεί δυο φορές ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Αγγλικών Σέττερ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας και δυο φορές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγίου με κυναγωγό τον Νίκο Αυγερινό.

Η μεγάλη άτυχη ήταν η νικήτρια της πρώτης μέρας των αγώνων η δίχρονη Bee Design By Kladakis που παρουσίασε ο νεαρός Γιάννης Λαμπάκης. Η Bee φερμάρισε μια μπεκάτσα σε δυο χρόνους και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα αρκετά μακριά από κυναγωγό και κριτές. Η μπεκάτσας όμως έφυγε λίγο πριν πλησιάσει ο κυναγωγος και οι κριτές που δεν κατάφεραν να την δούν.  Την είδαν όμως οι θεατές αλλά αυτό δεν είχε κάποια πρακτική σημασία. Αυτό που όμως επιβεβαιώθηκε ήταν η αξία της Bee κάτι που ενθουσίασε τον εκτροφέα της Δημήτρη Κλαδάκη που βίωσε ένα διήμερο δικαίωσης  τόσο ως εκτροφέας όσο και σαν κυναγωγός.

ksanthi4

Οι αγώνες του για το ΄΄Τρόπαιο Ευάγγελος Καλφόπουλος΄΄ ολοκληρώνονται την Κυριακή 23 Νοεμβρίου με την ανάδειξη του τροπαιούχου μόνο για της βρετανικές φυλές αφού τα ηπειρωτικά (με ολόκληρες ουρές) δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών.

 

‘’Tρόπαιο Ευάγγελος Καλφόπουλος’’

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014-11-22

Κριτές: Αθανάσιος Γαριβάλδης-Δημήτριος Καψάσκης

1ος Εξαίρετος Malboro Dello Zeolo

Ιδ. Μανώλης Φωανουράκης κυν. Δημήτρης Κλαδάκης

2ος Εξαίρετος Diva di Bogioglou  ιδιοκτήτης-κυναγωγός Μανώλης Χρυσοχόου

3ος Εξαίρετος Ilis Omorfos Tropos  ιδ. Νίκος & Νάσος Φωτακόπουλος κυναγωγός Νίκος Καραδήμας

Δειτε: Το Πόιντερ που κέρδισε τον αγώνα του ΚΟΘ!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας