θεματα

Published on 9 Δεκεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Πως η φωτογράφος άλλαξε γνώμη για το κυνήγι…

Επιμέλεια: www.kynoclub.gr

alogo2Τα δέκα τελευταία χρόνια η φωτογράφος Hillary Maybery είχε ως αντικείμενο της δουλειάς της την μόδα και τους γάμους όπου είχε μεγάλη επιτυχία. Όλα αυτά έως ότου αποφάσισε να φτιάξει μια ιστοσελίδα για την προβολή της δουλειάς της. Τότε για να εμπλουτίσει την ιστοσελίδα της επέλεξε να ασχοληθεί και με την φωτογραφία της φύσης. Το αποτέλεσμα από την φωτογράφηση της 15χρονης Εlk από το Αϊντάχο  που συνοδεύει τον πατέρα της στο κυνήγι της αλκής είναι εντυπωσιακά όμορφο. . Όμως μέσα από την φωτογράφηση η Χίλαρι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον κυνηγετικό πολιτισμό. Είναι χαρακτηριστικά όσα δηλώνει η ίδια και η αλλαγή της άποψης που ήχε για το κυνήγι και τους κυνηγούς μετά από την κυνηγετική της εμπειρία έστω και ως φωτογράφος.

Έχοντας επιρροές από την ζωή μου στην Καλιφόρνια είχα την βεβαιότητα ότι οι κυνηγοί είναι βάρβαροι και διψούν για αίμα και όπλα. Στο Αϊντάχο κατάλαβα ότι το κυνήγι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την βία ή την επιθετικότητα. Είναι λίγο σαν τη γεωργία, την κηπουρική και την εκτροφή κοτόπουλων με στόχο την φυσική διατροφή. Επίσης διαπίστωσα ότι οι κυνηγοί φροντίζουν για την διατήρηση του περιβάλλοντος και των νόμων που προστατεύουν τους πληθυσμούς της άγριας ζωής.

alogo1

Όπως έμαθα στην συναναστροφή μου με την οικογένεια Harlee είναι ότι θέλουν να ξέρουν από πού προέρχεται η τροφή τους και να τρώνε καθαρό υγιεινό κρέας. Μάλιστα κυνηγούν μόνο ότι τρώνε ή για να το μοιραστούν με φιλικές οικογένειες. Εγώ δεν νοιώθω ακόμα έτοιμη να γίνω κυνηγός όμως άλλαξε τελείως η οπτική μου γωνία για το κυνήγι και τους κυνηγούς που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και των άγριων ζώων. Ήταν για μένα μια μεγάλη εμπειρία και ανακάλυψη!

Πηγή: http://petapixel.com/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας