αγωνες

Published on 11 Δεκεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Όμιλος Πόιντερ-Σέττερ: Αγώνες μόνο για επαγγελματίες. Άφαντοι οι ερασιτέχνες…

Φώτο: Μεγάλη Ερευνα: 1ος Εξαίρετος Cielo Sirtouf  E.S. Σταχτοπούλου /Μαυρίδης

Επιμέλεια: kynoclub.gr

Με σχετικά φτωχή συγκομιδή, από βαθμολογημένους σκύλους, ξεκίνησε το εξαήμερο των αγώνων του ΟΚΑΔΕ και του ΚΟΕ που διεξάγονται από 9 έως 13 Δεκεμβρίου. στα τερέν της Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες που διοργανώνονται, εναλλάξ και ανά ημέρα, από τους δυο Ομίλους, για με τον ΚΟΕ είναι ενταγμένοι στο Κύπελλο Ελλάδος ενώ για το τριήμερο του ΟΚΑΔΕ έχει αθλοθετηθεί το ΄΄Τρόπαιο Γιάννης Κουτεντάκης΄΄ στη μνήμη του αξέχαστου κυνόφιλου,. Οι αγώνες γίνονται με θήραμα την πεδινή πέρδικα και περιλαμβάνουν τερεν για Έρευνα Κυνηγίου και Μεγάλη Έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών όσο και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος είχαν ανακοινώσει και την διεξαγωγή Αγώνων Πρακτικού Κυνηγίου όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ερασιτέχνες κυνόφιλους που συνήθως συμμετέχουν σε αυτή την κατηγορά και έτσι ακυρώθηκαν, τουλάχιστον για το πρώτο διήμερο. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν 3-4 χρόνια η τότε διοίκηση του ΟΚΑΔΕ ήχε καταργήσει τους Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου ευειδή του δημιουργούσαν οργανωτικά προβλήματα και κυρίως γιατί ορισμένοι][ επαγγελματίες έβλεπαν ανταγωνιστικά τους ερασιτέχνες που τους έπαιρναν (;) την ..δουλειά.. —- —Αδιαφορία για συμμετοχή υπήρξε και από τους φίλους των ηπειρωτικών φυλών, για τους αγώνες του ΚΟΕ, όπου συμπεριλαμβάνονταν και τερέν για Κούρτσχααρ, Ντράτχααρ, Επανιέλ κ.λ.π. Εδώ το πρόβλημα πέρα από την αδιαφορία των κυναγωγών και το υψηλό κόστος συμμετοχής είναι και οι ουρές που σύμφωνα με τους νέους νόμους πρέπει να είναι πλέον …ολάκερες. Οι σκύλοι με κομμένες ουρές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν και η μοναδική εξαίρεση γίνεται για τα εκ γενετής άνουρα Επανιέλ Μπρετόν.

-Κλείνοντας με τις απουσίες να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, ο ΟΚΑΔΕ δεν συμπεριέλαβε στο δικό του τριήμερο …την ανεπίσημη Εξέταση Κυνηγετικών Ικανοτήτων (ΕΚΙ) Για τον ΚΟΕ δεν τίθενται θέμα μια και δεν (ανα)γνωρίζει καν το ΕΚΙ.

Τα αποτελέσματα τα βλέπετε στον σχετικό πίνακα ενώ στο link μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας του εξαήμερου που ήταν διοργανωμένο από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος. 

billtoudroserouΈρευνα Κυνηγίου: 1ος Εξαίρετος Bill Droserou E.S. S.Sisman/ Γονιδάκης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΡΙΤΗ 9/12/2014. 

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.Τερέν 1.

Κριτές: Θεοχάρης-Λαμπρόπουλος.
1ος Εξαίρετος Bill Droserou E.S. S.Sisman/ Γονιδάκης

ΕΡΕΥΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.Τερέν 2.

Κριτές: Μολφέτας-Nikolits.

1ος Εξ.CACT.CACIT Kavvadias Morfeas E.S. Ράδος Ν. /Παχής Δ.
2ος Εξ.RCACT.RCACIT Gea E.S. Vashchenko
3ος Εξαίρετος Heart Poin. Παπαζογλου /Παυλίδης

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ.Τερέν 1. 

Κριτές: Γκουζούνας-Παρασκευόπουλος-Χριστάκος.
Κανένας σκύλος στην βαθμολογία.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ.Τερέν 2.

Κριτές:Παπακων/νου- Χαλαστάνης-Miljovic.
1ος Εξαίρετος Cielo Sirtouf E.S. Σταχτοπούλου /Μαυρίδης

Δείτε: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟY ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ & ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ 2014-2015!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας