κυνικος

Published on 21 Ιανουαρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Ποιοί κλέβουν τις πινακίδες;

Κείμενο: Κυνικός

Μάστιγα έχει γίνει πλέον η …απαλλοτρίωση των πινακίδων που τοποθετούν οι κυνηγετικές οργανώσεις για να οροθετήσουν τις Ζώνες Εκγύμνασης, τα Καταφύγια Άγριας Ζωής ή τις ΄΄Ζώνες διάβασης τρυγόνων και ορτυκιών΄΄. Η οικονομική αξία των μεταλλικών πινακίδων είναι το κίνητρο για αρκετούς μέταλλοσυλλέκτες που δεν διστάζουν να τις κλέψουν μια και αποτελούν εύκολη λεία αφού βρίσκονται σε ερημικές τοποθεσίες. Όμως η αφαίρεση των πινακίδων, πέρα από το κόστος τους που επιβαρύνει τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, έχει και ως συνέπεια, σε αρκετές περιπτώσεις, την παραβίαση των νόμιμων ορίων από τους ανυποψίαστους κυνηγούς. Βέβαια σε κάθε περίπτωση οι θηροφύλακες δείχνουν κατανόηση μια και είναι εξόφθαλμη η παραπλάνηση των νόμιμων κυνηγών εξ αιτίας της έλλειψης πινακίδων ειδικότερα όταν βρίσκονται σε άγνωστα κυνηγοτόπια. Όμως η απουσία πινακίδων οριοθέτησης καταφυγίων είναι ένα καλό άλλοθι για τους αμετανόητους λαθροθήρες στην περίπτωση που θα κάτσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δημιουργούν μόνοι τους και έγκαιρα το άλλοθι!

tampela1

Το τελευταίο κρούσμα κλοπής πινακίδων το είχαμε στη Λέσβο.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΗΛΗΝΗΣ

Στις 30/8/2007 με αριθμ. πρωτ. 3662/31314 η Δ/νση Δασών Λέσβου καθόρισε τη ζώνη εκγύμνασης σκύλων στην Μακριά Ράχη (Καρατζά Κάμπος). Η πράξη χαρακτηρισμού καταλήγει: “Η σήμανση της περιοχής θα γίνει από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μυτιλήνης με δαπάνη αυτού κατόπιν υποδείξεως ως προς τον τρόπο κατασκευής των πινακίδων και τη θέση τοποθέτησής τους από την υπηρεσία μας. Η ισχύς της παρούσης αρχίζει μετά την τοποθέτηση των πινακίδων”.
Επειδή υπήρχε κίνδυνος να “χάσουμε” την προαναφερθείσα περιοχή, ο Κ.Σ. Μυτιλήνης κατόπιν υποδείξεως της Δ/νσης Δασών τοποθέτησε έξι (6) πινακίδες κατά τον μήνα Οκτώβριο.
Από τη ζώνη “Μακρυά Ράχη” έχουν κλαπεί ήδη τρεις (3) πινακίδες. Οι πινακίδες αυτές βρίσκονται εκεί προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι κυνηγοί και δεν θα πρέπει να αφαιρούνται για κανέναν λόγο. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι μας.
Στα όρια ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου θα τοποθετηθούν πινακίδες ΖΕΣ και στις υπόλοιπες ζώνες εκγύμνασης.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας